Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το τέλος των προσδοκιών: Για "καμμένη γη" μιλάει ο Ε.Βενιζέλος



Μέσα σε 24 ώρες εξανεμίστηκε το πολιτικό κεφάλαιο που είχε εξασφαλίσει ο ανασχηματισμός της Παρασκευής: Από χθες το βράδυ όταν συνειδητοποίησαν οι πάντες ότι στο Eurogroup το κλίμα ήταν πολύ κακό και η παρουσία του Ε,Βενιζέλου, φυσικά δεν αρκούσε για να το ανατρέψει, η απαισιοδοξία μεπέστρεψε. Σήμερα ο ασφαλέστερος δείκτης του οικονομικού κλίματος, το Χρηματιστήριο έχασε σχεδόν το΄σύνολο των κερδών της Παρασκευής, αφού έφτασε να....
υποχωρεί και κάτω από 2%.
Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.229,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση τελικά 1,96%, ενώ στις πρωινές συναλλαγές, όταν ακόμα δεν είχαν όλοι αντιληφθεί τι είχε γίνει το βράδυ (ίσως μόινο το defencenet.gr έγραψε από χθες το βράδυ ότι το μκλίμα ήταν βαρύ για την Ελλάδα) έφτασε να ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%. Τη Δευτέρα διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 22,27 εκατ. τεμαχίων αξίας 56,547 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 52 μετοχές ολοκλήρωσαν με κέρδη, 86 υποχώρησαν και 142 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στο υπουργείο Οικονομικών ο Ε.Βενιζέλος διαρρέει μια εικόνα "καμμένης γης" και σίγουρα δεν έχει άδικο, αλλά δεν πρόκειται για άλλη κυβέρνηση. Είναι η ίδια κυβέρνηση και αφορούν τα πεprαγμένα των συναδέλφων του υπουργών Γ.Παπακωνσταντίνου και Φ.Σαχινίδη.
Η «μαύρη τρύπα» στο πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011 εκτοξεύτηκε ήδη στα 3,2 δισ. ευρώ, σε σχέση με τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών. Στενεύεουν και τα περιθώρια για "αναδιαπραγμάτευση" με την τρόϊκα, είναι - λένε οι συνεργάτες του Ε.Βενιζέλου - πολύ στενά!
Τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν πάντως ότι ο καλύτερος σε εξοικονόμηση κονδυλίων υπουργός της κυβέρνησης ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Άμυνας, αφού στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2011 δαπάνησε μόλις το 1/5 (22,9%) από το σύνολο του ετήσιου προϋπολογισμού του υπουργείου του. Από επτά δισ. που του αναλογούν φέτος, δαπάνησε ως το Μάιο μόλις τα 2,3. Αντιθέτως, το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε το 40%, όπως και τα περισσότερα υπουργεία.
Συνολικά τα δημόσια έσοδα στο πεντάμηνο καταγράφουν υστέρηση 2,16 δισ. ευρώ, ενώ η μείωση των συνολικών δαπανών υπολείπεται κατά 1,033 δισ. ευρώ των στόχων. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» του τακτικού προϋπολογισμού είχε διαμορφωθεί στο 2,7 δισ. ευρώ, δηλαδή -μέσα σε ένα μόνο μήνα- διευρύνθηκε κατά 400 εκατ ευρώ.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 6,4%! H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 446 εκατ. ευρώ. Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,3% ή κατά 874 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των αυξημένων επιχορηγήσεων σε ΟΓΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.
Αμφιβάλει κανείς ότι πολύ-πολύ σύντομα, ίσως και αμέσως μετά την ψήφιση επί του Μεσοπρόθεσμού σχεδίου θα επανέλθουν τα σενάρια περί συγκυβέρνησης;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος όσον αφορά στην παρατήρηση για το χρηματιστήριο. Δεν είναι καθόλου δείκτης οικονομικού κλίματος.
Είναι καθαρός τζόγος τώρα πιά, και μάλιστα εδώ και 15 χρόνια περίπου.
Καλύτερα να πάει κανείς να φάει τα λεφτά του στο Λας Βέγκας ή στα μπουρδέλα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΜΠΕΝΥ;ΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ;;;;;
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΤΕ!ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!ΤΡΙΑ (3) ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΣΠΑ...!!!ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΧΡΥΣΟ-ΠΙΝΑΚΕΣ-ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ-ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ...!!!
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΩΣΑΤΕ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΜΕΤΑΞΥ 1980-1990 ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ!!!!!
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΝΩ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ...ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ "ΦΑΣΟΝ" ΝΟΜΙΣΜΑ -ΤΟ ΕΥΡΩΣΚΑΤΟ- ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ;;;;;;;;;ΑΙΜΑ;;;;;;;;;;;;;
-ΕΙΣΤΕ ΒΑΜΠΙΡ;;;;;;;;;;;;;

Ε! ΤΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΡΦΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ:ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΕΣ ΤΡΩΤΕ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ......

ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΒΟΡΒΟΡΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΑΣ....ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΜΙΣΚΥΦΤΟ...ΚΕΦΑΛΙ...

ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ Η΄ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ.....

Ανώνυμος είπε...

βαλανε το γουρουνι τον τουρκο στο οικονομικων και σωθηκαμε χαχαχαχα ουστ απο εδω ρε μασωνες λιγο καιρο ακομα και οι προφητειες απαληθευονται

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ?