Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε! Ο Παπανδρέου είναι σε vertigo



  • Εξαγγελία σειράς μέτρων μόνο για μουσουλμάνους!!!
  • Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει στον πρωθυπουργό πως στην Θράκη δεν κατοικούν μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και Έλληνες χριστιανοί;
  • Με την προστασία των ΜΑΤ ο Παπανδρέου στην Κομοτηνή

Μία μέρα μελαγχολική, με βαριά συννεφιά, χαμηλή ορατότητα και αρκετό κρύο, ήταν η σημερινή για την Θράκη. Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν την «περιοδεία» του Γιώργου Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να αλλάξει το πρόγραμμά του σχετικά με..... το μέσο μετάβασης στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και συγκεκριμένα στο χωριό Δημάριο. Έτσι, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να μετακινηθεί με ελικόπτερο, το χαμηλό βαρομετρικό, τα αυξημένα καθοδικά ρεύματα και οι ασταθείς ισχυροί άνεμοι, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό και την συνοδεία του να μετακινηθούν οδικώς και να γνωρίσουν την άγρια (χειμερινή) ομορφιά της ορεινής Ξάνθης.
Η επίσκεψη στο Δημάριο
Μέτρα για τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το χωριό Δημάριο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.
"Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων", είπε... χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση παλεύει για να μην υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος της μειονότητας και να σπάσουν αντιλήψεις του παρελθόντος.
Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς να γίνονται και στην τουρκική γλώσσα, ενώ στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τουρκικά.
Νέοι από το Δημάριο και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν στον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο και δεν «πιάνουν» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία να φροντίσουν ώστε γρήγορα να καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο διαδίκτυο.
Σε ό,τι αφορά τα βακούφια είπε ότι θα δοθεί λύση στο θέμα με τις διοικήσεις τους και σχετικά με την καλλιέργεια καπνού που αντιμετωπίζει προβλήματα σημείωσε ότι επειδή είναι μονοκαλλιέργεια τύπου μπασμάς, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.
Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο Δημάριο με δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή.
Η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεψε την προσγείωση του ελικοπτέρου Super Puma που τον μετέφερε από τη Σαμοθράκη, το οποίο τελικά προσγειώθηκε στην Ξάνθη και ταξίδεψε ως το Δημάριο οδικώς.
Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή τους.
Ο δήμαρχος Μύκης έθεσε στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 16.000 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ασχολούνται με τον καπνό και την κτηνοτροφία. Είπε ότι η ανεργία βρίσκεται στα ύψη και ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνουν έργα στην περιοχή για να μπορέσουν να μείνουν και οι κάτοικοι σε αυτήν. Πρότεινε να γίνει αναδιάρθρωση καλλιεργειών και να υπάρξει προοπτική μέσα από τον αγροτουρισμό και την ανάπτυξη ποιοτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.
Είπαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έκδοση αδειών για την κατασκευή υποδομών και για την ανέγερση τζαμιών. Βέβαια, ο Δήμαρχος Μύκης (γνωστό παλικάρι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) ξέχασε να πει ότι ο Δήμος Μύκης δεν έχει προχωρήσει σε χωροταξικές μελέτες για αρκετές περιοχές του Δήμου του, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό στους κατοίκους να οικοδομούν ούτε σπίτια για να μείνουν!!!
Όμως, δεν ήταν αυτό το μοναδικό ψέμα, του δημάρχου, αφού είναι γνωστό πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ανέγερση τζαμιών στην περιοχή. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις η Ελληνική πολιτεία έκλεισε τα μάτια, όταν έγιναν ανεγέρσεις τζαμιών χωρίς καμία απολύτως άδεια. Για το τελευταίο, σχετικές πληροφορίες μπορεί να δώσει η κυρία Μπακογιάννη, αφού μερικές παράνομες ανεγέρσεις τζαμιών έγιναν όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών...


Επεισόδια στην Κομοτηνή
Πρωτοφανή επεισόδια σημειώνονται στην Κομοτηνή με αφορμή την εκεί επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ στα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.
Για τις 2μμ ήταν προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ», στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης. Η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε μέχρι να έρθει ο πρωθυπουργός.
Το μεσημέρι, όμως, απέναντι από το ξενοδοχείο εμφανίστηκαν εργαζόμενοι στην κλωστουφαντουργία ΕΝΚΛΩ (πρώην όμιλος Λαναρά) και ζήτησαν να πάρουν δεσμεύσεις από Κυβέρνηση και να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Δεν τους το επέτρεψαν. Κλούβες ΜΑΤ εμφανίστηκαν και όταν το πλήθος των εργαζομένων πέταξε πέτρες απάντησαν με δακρυγόνα. Με ντοντούκες οι διαδηλωτές φώναζαν “Λεφτά Υπάρχουν” και στη συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα όπως “Εσείς τα φάγατε, Λαμόγια – Καρχαρίες”.
Παράλληλα αγρότες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκρότησαν πορεία η οποία διαλύθηκε από την αστυνομία με την χρήση δακρυγόνων
Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση παρά τις περυσινές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προς τους ίδιους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ....Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

μαζι σου πρασινοφρουρε! κι οταν θα βγουμε στη ζητιανια, εγω πρωτος, το καλυτερο ποστο θα σου δωσω! ...ο φιλος του πρασινοφρουρου.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ.ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΑΝ Κ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ Κ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Κ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΡΓΟΨΟΦΗΣΟΥΝ