Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Οι προφητείες της "Αποκάλυψης του Ιωάννη" επαληθεύονται στις μέρες μας...Μόνο μέσω πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής θα γίνονται από την 1η Απριλίου οι συναλλαγές των καταναλωτών για αγορές άνω των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που επεξεργάζεται ο γ.γ. του υπουργείου Οικονοµικών.Στόχος του νέου σχεδίου είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ προκειµένου η αγορά να προσαρµοστεί πιο εύκολα, θεωρήθηκε σκόπιμο κατά τους πρώτους µήνες εφαρµογής του το µέτρο να.... αφορά συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ και µόνο από την 1η Ιανουαρίου 2012 να ισχύσει το όριο των 1.500 ευρώ.


Σύμφωνα με τα "Νέα", αν οι αγορές άνω των 3.000 ευρώ γίνονται µε δόσεις, η αξία της συναλλαγής θα εµφανίζεται ολόκληρη στην απόδειξη, ωστόσο ο πελάτης θα επιβαρύνεται τµηµατικά κάθε µήνα µε το ποσό της άτοκης ήέντοκης δόσης, όπως ακριβώς ισχύει σήµερα.
Επιπλέον, ειδικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις, στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών επισηµαίνουν ότι βρίσκονται ήδη σε ισχύ οι υποχρεωτικές συναλλαγές µέσω επαγγελµατικών λογαριασµών για ποσά αξίας άνω των 3.000 ευρώ. Πρόκειται για ρύθµιση που επίσης έχει ψηφιστεί από πέρυσι αλλά καθυστέρησε να εφαρµοστεί.
Αυτό που ακόµη δεν ισχύει, αλλά θα καθιερωθεί σύντοµα µε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, είναι η υποχρέωση των συµβαλλόµενων σε κάθε συναλλαγή ναενηµερώνουν ηλεκτρονικά την κεντρική βάση δεδοµένων του υπουργείου Οικονοµικών.
Επισηµαίνεται τέλος ότι από την 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ και το µέτρο της φοροκάρτας, όπου θα καταγράφεται η αξία της κάθε συναλλαγής και την οποία θα µπορούννα χρησιµοποιούν προαιρετικά οι φορολογούµενοι στις συναλλαγές τους. Η κάρτα θα είναι ανώνυµη και ο στόχος του υπουργείου Οικονοµικών είναι να αντικαταστήσει τις αποδείξεις.

http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_8387.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κάρτα θα είναι ανώνυµη και ο στόχος του υπουργείου Οικονοµικών είναι να αντικαταστήσει τις αποδείξεις.
-ΝΑΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ Ε ;;
-ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

eutyxws pou tha nai anwnymh gia thn pataxh twn diaforofygwn!!etsi sigoura tous vriskeis!!! kai meta tha sou epivaloun na exeis thn karta polith!!!!! GIA FAKELWMA MAS EXOUN!!!!!!
PEITE OXIIIIIIIIIIIIIIIIII