Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται φόρος για το κρέας και το γάλα...


H Nέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζει διατροφικό χτύπημα

Ένας φόρος στο κρέας και το γάλα θα σημαίνει πιθανά ότι θα αγοράζουμε λιγότερα τρόφιμα, που συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος.
Αυτά υποστηρίζει μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Climatic Change του πανεπιστημίου Stanford στις...
 ΗΠΑ. Οι ερευνητές, που εκπόνησαν τη μελέτη, «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν αποσκοπεί στο να μετατρέψει τους ανθρώπους σε χορτοφάγους, αλλά απλώς και μόνο να κινηθούν ελαφρά προς μία πιο έξυπνη, κλιματικά, λύση.


«Κλιματικός φόρος 60 ευρώ ανά τόνο ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα στο κρέας και το γάλα θα μείωνε κατά περίπου 7% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα στην Ευρώπη», λέει η ερευνήτρια Κριστίνα Μόλιν στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Μαζί με τους ερευνητές Στέφαν Βερσένιους και Φρέντρικ Χεντένους στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Τσάλμερς στο Γκέτεμποργκ, τονίζει ότι «αν η γη, που θα καταστεί διαθέσιμη (σσ. από τη συρρίκνωση της εκτροφής βοοειδών), χρησιμοποιηθεί για παραγωγή βιοενέργειας, τότε η μείωση αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη»!

«Πληρώνουμε, σήμερα, φόρους για τη βενζίνη, έχουμε σχέδιο εμπορίας ρύπων από τις βιομηχανικές μονάδες και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, αλλά δεν έχουμε εργαλεία για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που σχετίζονται με την τροφή. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνουμε φόρους για το κλιματικό κόστος της διατροφής μας», τονίζει ο Φρέντρικ Χεντένους, συνάδελφος του Βερσένιους.

«Η αποδοτική ως προς τη χρήση γης παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων θα αποκτούσε, στην περίπτωση επιβολής αυτού του φόρου, όλο και μεγαλύτερη σημασία», υποστηρίζει ο Χεντένους.

Θυμίζουμε ότι με νόμο στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε να γίνεται κατ΄οίκον καλλιέργειες τροφίμων από ιδιώτες.

http://eglimatikotita.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι πρέπει να γίνει παιδιά....οι αναίσχυντες οι αγελάδες αερίζονται και η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει σφαίρα...Ντροπή τους...Πρέπει να εισάγουν ,γενετικα φυσικά, νέο είδος αγελάδας χωρίς πρωκτό για να σώσουμε το περιβάλλον! Τα χημικά και τα πηρυνικά απόβλητα είναι ακίνδυνα σε σχέση με τα αέρια των κακών αγελάδων!

elpidab είπε...

μήπως όμως τα αέρια των τρελλών αγελάδων είναι όντως επιβλαβή;
και να σου πω ρε συ (με το συμπάθειο κιόλας-δε σε ξέρω), τι λόγο έχεις να πιστεύεις οτι δεν ισχύουν αυτά; αφού για εμάς φροντίζει η επιστήμη και οι κυβερνήσεις...και για τον έρμο τον πλανήτη φυσικά!!!

λέμε και καμιά μαλακία να παιρνάει η ώρα...
αλήθεια, αναρωτιέμαι, αφού και το γάλα και τα κρέατα ένας Θεός ξέρει με τι τα έχουν ενισχύσει για να μας @@@@@@ τους οργανισμούς μας, να μας αρρωσταίνουν δλδ και να μας αποβλακώνουν...ά και να μας μεταλλάσουν...γιατί τα ακριβαίνουν;
δλδ αν τρώμε λιγότερο κρέας και πίνουμε λιγότερο γάλα θα τρώμε περισσότερο καλαμπόκι;;; ά, ναι, ξέχασα...τώρα όλα τα λαχανικά είναι βιοενισχυμένα...τεσπα, η απορία παραμένει.

εάν κάποιος γνωρίζει, μπορούν (συνεπώς το έχουν ήδη κάνει...) να @@@@@@ και τα χόρτα;;; εννοώ να τα τροποποιήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Bazoun pollous ormones ke se ligo tha wgaloume ke stithos,telika o kosmos den kseri apo pou na arxisi me ta prowlimata pou prokaloun oi Amerikan Boys.