Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

200 ΔΙΣ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - "ΕΥΛΟΓΟΥΝ" ΟΙ ΗΠΑ


oil-rigΣτα πλαίσια αποδυνάμωσης της Τουρκίας που έχει κριθεί από τις ΗΠΑ «επικίνδυνα και απρόβλεπτα αναπτυσσόμενη», δημιουργήθηκε ο άξονας Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ για την εξαγωγή των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.
Σε συνδυασμό με....
τα τεράστια κοιτάσματα του Ιονίου και της Ηπείρου, αλλά και του Θερμαϊκού κόλπου, το μόνο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να παίξει τα χαρτιά της σωστά και να μην τρομάξει τους ισχυρούς, ώστε να τους τη βγει από εκεί που δεν το περιμένουν. Εκείνο που επίσης πρέπει να προσεχθεί ,είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις στο Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι ζητούν συνδιαχείριση.
Υπάρχουν τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που βασίζονται στην ανάλυση στοιχείων από πάνω από 1000 γεωτρήσεις που έχουν γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση μεγαλύτερη των 30 χιλιάδων χιλιομέτρων. Και δεν πρόκειται μόνο για φυσικό αέριο αλλά και για πετρέλαιο για πετρέλαιο, σε απίστευτες ποσότητες που ξεπερνούν το 75% του αποθέματος της Σαουδικής Αραβίας.
Οι αριθμοί θα ανέβουν κι άλλο και μιλάμε για 200 δισεκατομμύρια βαρέλια περίπου, τη στιγμή που τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 250 δισ. βαρέλια, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο η Βενεζουέλα με 275 δισ. Βαρέλια. Οι δύο μελέτες του USGS αναφέρονται στα φυσικά ρεζερβουάρ του Λεβαντινίου στα ανοιχτά του Ισραήλ , νοτιοανατολικά της Κύπρου και βόρεια του Δέλτα του Νείλου που φθάνουν από την Αίγυπτο μέχρι την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου.
Δικαιωνόμαστε λοιπόν όταν από την πρώτη στιγμή σας είπαμε ότι η πτώση Μουμπάρακ έχει να κάνει με την διαχείριση του πλούτου αυτού. Οι ΗΠΑ θεωρούν αυτή τη στιγμή ότι τα καλά παιδιά στην περιοχή είναι η Ελλάδα και η Κύπρος και βέβαια το μονίμως ελεγχόμενο από το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, κράτος του Ισραήλ.
Ακόμη και ένα κοκαλάκι να «γλύψουμε» πάει το εξωτερικό χρέος. Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και η ευθύνη των όποιων κυβερνόντων, για να διαχειριστούν καλά και σωστά το θέμα είναι τεράστια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα λεγε ο Καρατζαφύρερ 2μιση χρόνια τώρα αλλά στα @@@ τους οι πασοκοι

Ανώνυμος είπε...

μαγκες πολυ καλο νεο η ευρεση πετρελαιου αλλα αν νομιζετε οτι εστω και ενα ευρω απο την εκμεταλλευση του θα το παρει η Ελλαδα ειμαστε πολυ γελασμενοι...στο Ιρακ η Αμερικη και οι μεγαλοπετρελαιο εταιριες το πηραν με πολεμο.σε μας θα το παρουν με το ΔΝΤ.....

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα! καλό και αυτό! πετρέλαιο!!! χαχαχαχα!!! γράψτε κι άλλα ανέκδοτα