Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

"Πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας... βρίσκεται το συμφέρον ευρωπαϊκών τραπεζών"


Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χ.Σμίτ λέει για πρώτη φορά ξεκάθαρα αυτό που όλοι οι πολιτικοί και οικονομολόγοι συζητούν στην Ευρώπη κατ'ιδίαν..
Πίσω από τις προσπάθειες αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα ευρωπαϊκών τραπεζών, δηλώνει ο πρώην....
καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ο...Σμιτ επικρίνει επίσης ότι παρά τη θέσπιση του κοινού νομίσματος ισχύουν οι παλιοί κανόνες λειτουργίας της ΕΕ και δεν υπάρχει κοινή οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική. "Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αντιλήφθηκαν ότι από μόνο του, ένα κοινό νόμισμα μόνο κατά τύχη μπορεί να φέρει ευημερία", λέει ο Σμιτ. "Τώρα μαλώνουν επί ώρες, αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες, Πορτογάλους Ιρλανδούς με χρήματα ή με εγγυήσεις, ή αν είναι προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν να κηρύξουν πτώχευση. Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών", σημειώνει ο πρώην καγκελάριος. Προσθέτει ότι η επιβεβλημένη ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι "οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα ομόλογά τους. Και ποιος υποφέρει από αυτό; Οι ξένες τράπεζες, οι οποίες τους δάνεισαν χρήματα".
Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό ότι η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη, και ποιος φέρει την ευθύνη για αυτό ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος απαντά: "Πιστεύω, κατ΄ αρχήν η Κομισιόν". Ευθύνη φέρει και το Ευρωκοινοβούλιο, κατά τον κ. Σμιτ, γιατί "οι ευρωβουλευτές δεν χτυπούν το χέρι στο τραπέζι για να πουν ότι δεν συμμετέχουν πλέον". Ο ίδιος θα επιθυμούσε "ένα πραξικόπημα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου", προκειμένου "να καταργηθεί η ανοησία των 27 επιτρόπων και η ΕΕ να γίνει επιτέλους λειτουργικότερη".
Πηγή 
http://greece-salonika.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pesta file mou Schmidt. O Schmodt itan o monos kangelarios pou ipostirise tous Ellines metanastes.

ironas είπε...

εγώ πιστεύω οτι το πρώτο πρόβλημα ξεκινά στο ότι πρέπει να απελευθερωθεί και η νότια Κύπρος από τους ελληνες , το δεύτερο είναι οτι πρέπει η Μακεδονία να αναγνωριστεί με το ομοσπονδιακό της όνομα . . ευτυχώς εκεί τα πράγματα πάνε καλά και σε λίγο καιρό θα αναγνωριστεί .