Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται φόρος για το κρέας και το γάλα...


anti-ntp: To σχέδιο εξόντωσης της μεσαίας τάξης καλά κρατεί! Πάμε για εξαθλίωση πείνα, ωστε να δεχθούμε την παγκομιοποίηση τους. H Nέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζει διατροφικό χτύπημα

Ένας φόρος στο κρέας και το γάλα θα σημαίνει πιθανά ότι θα αγοράζουμε λιγότερα τρόφιμα, που συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος.
Αυτά υποστηρίζει μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Climatic Change του πανεπιστημίου Stanford στις...
 ΗΠΑ. Οι ερευνητές, που εκπόνησαν τη μελέτη, «διαρρηγνύουν ....τα ιμάτιά τους» ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν αποσκοπεί στο να μετατρέψει τους ανθρώπους σε χορτοφάγους, αλλά απλώς και μόνο να κινηθούν ελαφρά προς μία πιο έξυπνη, κλιματικά, λύση.


«Κλιματικός φόρος 60 ευρώ ανά τόνο ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα στο κρέας και το γάλα θα μείωνε κατά περίπου 7% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα στην Ευρώπη», λέει η ερευνήτρια Κριστίνα Μόλιν στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Μαζί με τους ερευνητές Στέφαν Βερσένιους και Φρέντρικ Χεντένους στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Τσάλμερς στο Γκέτεμποργκ, τονίζει ότι «αν η γη, που θα καταστεί διαθέσιμη (σσ. από τη συρρίκνωση της εκτροφής βοοειδών), χρησιμοποιηθεί για παραγωγή βιοενέργειας, τότε η μείωση αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη»!

«Πληρώνουμε, σήμερα, φόρους για τη βενζίνη, έχουμε σχέδιο εμπορίας ρύπων από τις βιομηχανικές μονάδες και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, αλλά δεν έχουμε εργαλεία για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που σχετίζονται με την τροφή. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνουμε φόρους για το κλιματικό κόστος της διατροφής μας», τονίζει ο Φρέντρικ Χεντένους, συνάδελφος του Βερσένιους.

«Η αποδοτική ως προς τη χρήση γης παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων θα αποκτούσε, στην περίπτωση επιβολής αυτού του φόρου, όλο και μεγαλύτερη σημασία», υποστηρίζει ο Χεντένους.

Θυμίζουμε ότι με νόμο στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε να γίνεται κατ΄οίκον καλλιέργειες τροφίμων από ιδιώτες.

http://eglimatikotita.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ...!!! Λ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ηδη φίλε από το καλοκαίρι η Ε.Ε. εκλεισε συμφωνία για τρεις τύπους μεταλλγμένου καλαμποκιού. O codex alimentarius ειναι προ των πυλών! Οσο για τον νόμο στις ΗΠΑ αυτό είναι αποτέλεσμα εφαρμογής του codex μιας και η πρώτη χώρα που τον εφαρμόζει είναι αυτή. Οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα περίμενε να καεί και το δικό σου λέει ο σοφός λαός. Τα βιοκάυσιμα σε έρευνα που έγινε έδειξε ότι δεν είναι και τόσο αποδοτικά και επίπλέον από την άλλη θυσαυρίζει το εμπόριο CO2 στο χρηματιστήριο. Ακουσον άκουσον αντισταθμίζουν το CO2 με προστατευόμενα δεντράκια οι μεγάλες πολυεθνικές για να μη πληρώνουνε πρόστιμο ρύπων. Τέλος ας μη γελιόμαστε παιδιά τι υπερθέρμανση και πρασινα άλογα. Εμενα έχει παγώσει το κοκαλάκι μου τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

όλα τα σχέδια σχετικά με φόρους έχει να κάνει μόνον για να εισπράττουν περισσότερα κέρδη οι εβραιεί διαχειριστές τον πολυεθνικών εταιριών και τώρα θέλουν να μας φορτώσουν και "εβρεαικες" πολυεθνικές εταιρίες φαρμακων