Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ερχεται το πλωτό «στρατόπεδο» για τους λαθρομετανάστες




Το πλωτό κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών που αναμένεται να έρθει από την Ολλανδία
Το πλωτό «φρούριο» από την Ολλανδία που θα μετατραπεί σε χώρο διαμονής εκατοντάδων λαθρομεταναστών ετοιμάζεται πλέον να φέρει, τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τεχνικοί σύμβουλοι και αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου, με επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου του κ. Χρήστου Παπουτσή, πρέσβη κ. Κυριάκο Αμοιρίδη, και τον.... υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα, μετέβησαν προ μερικών ημερών στην Ολλανδία και μελέτησαν στο Ρότερνταμ τις διαδικασίες μεταφοράς και εγκατάστασης του πλωτού κέντρου υποδοχής των λαθρομεταναστών. Ακόμη εξέτασαν την περίπτωση υπενοικίασης και άλλων παρόχθιων ναυπηγημάτων για τη διαμονή των παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα, ένας ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της σχετικής εγκατάστασης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το κόστος υπενοικίασης του συγκεκριμένου πλωτού μέσου υπολογίζεται περίπου σε 300.000 ευρώ ετησίως. Αρχικά για τη ρυμούλκησή του είχε ζητηθεί από έλληνα επιχειρηματία το ποσό του 1 εκατ. ευρώ και αυτό είχε αποθαρρύνει τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη να προχωρήσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ωστόσο φέρεται τις τελευταίες ημέρες να βρέθηκε πιο οικονομική λύση.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το πλοίο θα εγκατασταθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι μελέτες για την εγκατάσταση του φράχτη σε μήκος 12,5 χιλιομέτρων στον Εβρο. Εχει ζητηθεί συνεργασία από τις ελληνικές πρεσβείες σε Ισραήλ και Ισπανία προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για αντίστοιχες κατασκευές στις δύο αυτές χώρες. Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, ο φράχτης θα έχει κατασκευασθεί ως τις αρχές Ιουνίου. 


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/02/blog-post_2733.html#ixzz1CisUHRQE

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.