Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Η απόφαση της Βολιβίας για αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το "συνταγματικό" της όνομα συνδέεται με τη στήριξη των Σκοπίων στην πρωτοβουλία της Βολιβίας για νομιμοποίηση του μασήματος φύλλων κόκαςΗ απόφαση της Βολιβίας να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα, πριν από τρεις ημέρες, συνδέεται με τη στήριξη που παρείχε η ΠΓΔΜ στην πρωτοβουλία της Βολιβίας, στον ΟΗΕ, για τη νομιμοποίηση του μασήματος φύλλων κόκας. Από το υπουργείο Εξωτερικών της....
ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία με τη Βολιβία για την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος συνδέεται άμεσα με τη στήριξη των Σκοπίων, σε πρωτοβουλία της Βολιβίας σχετικά με τροποποιήσεις στην Ενιαία Συνθήκη για τα Ναρκωτικά του ΟΗΕ, όσον αφορά το "μάσημα φύλλων κόκας".
"Η κατάθεση παρατηρήσεων (σ.σ. στις τροποποιήσεις της Βολιβίας), όπως και η απόσυρσή τους ήταν απλώς εργαλείο, δια του οποίου επετεύχθη διπλωματική νίκη σχετικά με το ζήτημα που αποτελεί ύψιστο εθνικό μας συμφέρον, δηλαδή την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό όνομα", δήλωσαν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Όπως αναφέρει μερίδα των ΜΜΕ των Σκοπίων, από την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια δήλωσαν "έκπληκτοι" με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να αποσύρει τις παρατηρήσεις της κατά της τροπολογίας της Βολιβίας στον ΟΗΕ.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν καταθέσει παρατηρήσεις στον ΟΗΕ σχετικά με τις τροπολογίες, που εισηγήθηκε η Βολιβία.
Παρατηρήσεις, μεταξύ άλλων χωρών, κατέθεσε και η ΠΓΔΜ, ωστόσο τελικά τις απέσυρε, υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρωτοβουλία της Βολιβίας για τη νομιμοποίηση του μασήματος φύλλων κόκας.-

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Koitakse pou pigane oi anthropoi gia na anagnoristi to Onoma, ekei pou to megalytero pososto ston kosmo den kseroun na diawasoun alla oute ke tin dikitous Istoria kseroun kala kala xa xa xa! Afta ginonte otan masas Koka file den kseris ti kaneis ke pou pas !