Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΠολιτικές κόντρες συνθέτουν το σκηνικό στην ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη Βουλή. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), απέρριψε την έκκληση του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι για την επιστροφή της στα κοινοβουλευτικά έδρανα και χαρακτήρισε την έκκληση του ως «φθηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού»...
Ο πρόεδρος της Βουλής όρισε....

γι' αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ και τις εξελίξεις που αφορούν τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει σ' αυτήν.
Από τις εργασίες της Βουλής απέχουν 32 από τους 120 βουλευτές ενώ το μόνο αντιπολιτευόμενο κόμμα που παραμένει είναι το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα του Γιόβαν Μανασίεφσκι, το οποίο διαθέτει τέσσερις βουλευτικές έδρες, καθώς και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές.
Το φιλελεύθερο κόμμα εκτιμά πως μοναδική διέξοδος από την κρίση που έχει προκληθεί είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και συμπλήρωσε ότι αυτές πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως, πριν η πολιτική κρίση διαχυθεί στους δρόμους.
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ αναφέρει ότι η πολιτική κρίση απειλεί να μπλοκάρει τη χώρα και σημειώνει ότι η απουσία του πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό λειτουργεί ανασταλτικά για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.