Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ...


Ο Ρέππας (Ναι... είναι Υπουργός πάλι...), γνωστός για τις εύστοχες τακτικές και αποφάσεις του, απείλησε ότι θα αυξήσει και πάλι τα εισιτήρια και τα διόδια για να καλύψει τις οικονομικές απώλειες από το κίνημα δεν πληρώνω.

Αν δεν έχετε ιδέα από μαθηματικά, συνοπτικά ο ποιητής λέει το εξής: Οποιος πληρώνει, θα πληρώνει παραπάνω εισιτήριο για να καλύψει τις απώλειες των εταιριών από αυτούς που δεν πληρώνουν!

Με τον τρόπο αυτό, ...

είναι όλοι ευχαριστημένοι:
Οι εταιρίες παίρνουν όσα λεφτά τους λείπουν, αυτοί που δεν πληρώνουν μπορούν να συνεχίσουν να μην πληρώνουν, ενώ αυτοί που πληρώνουν είναι τόσο πρόβατα, που δε θα αντιδράσουν ούτε στις νέες αυξήσεις, άρα θα συνεχίσουν να πληρώνουν, άρα κανένα πρόβλημα...

Κριτική στο κίνημα δεν πληρώνω άσκησε και ο Ελεύθερος τύπος,  ο οποίος σε σημερινό άρθρο του, αναφέρει ότι τα κινήματα δεν πληρώνω "δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία", και ότι τα χαρακτηρίζει η προχειρότητα...

Προφανώς οι αρθρογράφοι θα προτιμούσαν να πληρώνουμε χωρίς αντίρρηση σαν καλά προβατάκια ότι μας ζητάνε τα γουρούνια, και μάλλον θα μας προτιμούσαν λίγο πιο οργανωμένους (με προεδρία, σπόνσορες, διαφημιστικό μπάτζετ, μάνατζερς κ.λ.π.) σαν το Σύριζα ή το ΚΚΕ...


Η ίδια εφημερίδα, χαρακτηρίζει τα κινήματα παράνομα (χωρίς να χαρακτηρίζει παράνομες τις αυξήσεις)... 

Ο ΔΟΛ, πάντα έτοιμος να υπηρετήσει το χέρι που τον ταϊζει, έσπευσε να δημοσιεύσει απειλητικό δημοσίευμα εδώ:  http://news.in.gr/greece/article/?aid=123107700

Η φίλη Στεφανία, έστειλε το παρακάτω κείμενο στον πρόεδρο της βουλής (αρ. πρωτ. 243/2-2-11), στον πρόεδρο της δημοκρατίας και.. (last but not least) στον πρωθυπουργό της χώρας...


               

                                 Η γνώμη τους                                                     Η γνώμη μουΘα διώκονται όσοι «Δεν Πληρώνουν»

Να διώκονται όσοι «Δεν Πληρώνουν», συμφωνώ..

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» τόσο όσον αφορά στη μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, όσο και στην μη ακύρωση εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο γγ του υπουργείου Υποδομών Χ.Τσιόκας τόνισε πως βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία ο τρόπος δίωξης των «τζαμπατζήδων», καθώς όπως είπε «δεν μπορεί η επίπτωση να είναι μόνο ένα πρόστιμο».
Εμπρός να μας βάλετε όλους φυλακή. Δεν είμαστε και πολλοί 500.000 άνθρωποι. Για να δούμε μετά ποιους θα έχετε σαν σκλάβους να δουλεύουν για να τρώτε εσείς.
Επίσης, στην φυλακή θα είμαστε σίγουρα πολύ καλύτερα γιατί θα είμαστε και ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑΝ ανελεύθεροι!!! Όχι να μας εμπαίζετε κιόλας.
Ο κ. Τσιόκας εξήγησε πως η στάση αυτή του κινήματος «Δεν Πληρώνω» δυναμώνει τις φωνές εκείνων που λένε «δώστε σε ιδιώτες τις αστικές συγκοινωνίες». «Η κυβέρνηση, όμως, έχει επιλέξει να προχωρήσει στο δρόμο της εξυγίανσης» σημείωσε.
Οι φωνές μας λένε «Πληρώσαμε ήδη, πληρωμένοι είναι οι δρόμοι. Αν εσείς τα φάγατε, δεν θα τους πληρώσουμε ΞΑΝΑ εμείς».
«Θα επεξεργαστούμε ένα πλαίσιο για τη δίωξη όποιων δεν πληρώνουν. Δεν μπορεί η επίπτωση να είναι μόνο ένα πρόστιμο. Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο κατηγοριών πολίτες» υπογράμμισε τόσο για το ζήτημα των διοδίων, όσο και για των μέσων μεταφοράς.
Σωστά, υπάρχουν δύο ειδών πολίτες. Εσείς (οι πολιτικοί) κι εμείς (οι πολίτες). Πρώτα εσείς θα πληρώσετε και μετά εμείς. Αν όχι εσείς, ούτε κι εμείς. ΝΟΜΟΣ, όχι του κράτους, των πολιτών.
Ειδικότερα, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, παρατήρησε πως στο πλαίσιο του νομοσχεδίου θα υπάρχει ειδική αναφορά στο θέμα των ελεγκτών των εισιτηρίων.
Όσον αφορά στο κόστος των εισιτηρίων, ο γγ του υπουργείου Υποδομών παραδέχθηκε πως είναι υψηλό, ωστόσο παρατήρησε πως θα πρέπει να ισοσκελιστούν τα ελλείμματα των οργανισμών των αστικών συγκοινωνιών, ενώ παράλληλα να ασκείται και η κοινωνική πολιτική, μέσω της επιδότησης του εισιτηρίου.
Σε μία κοινωνία που οι μισοί χάνουν τη δουλειά τους, οι άλλοι μισοί έχουν μείωση μισθού ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, αυξάνονται ΟΛΑ τα έξοδα ενός νοικοκυριού, ήτοι: ΔΕΗ, Έξοδα μετακίνησης/μεταφοράς, ΦΠΑ (όλα τα υπόλοιπα προϊόντα & υπηρεσίες), αυτή η πολιτική λέγεται ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΙΚΗ όχι εξυγιαντική.
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό, ο κ. Τσιόκας τόνισε πως «η πολιτεία έχει κρίση και παρακολουθεί την κατάσταση. Δεν θέλει να είναι σε ομηρία ο Αθηναίος επιβάτης. Ωστόσο, στη Βουλή ολοκληρώνεται ένας διάλογος και δεν θέλουμε το ζήτημα να μετατραπεί σε μικροκομματική αντιπαράθεση» σημείωσε.
Ο πολίτης δεν είναι όμηρος των συμπολιτών του αλλά δικός σας, γιατί ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙ ΔΙΑΦΩΝΩ.
Αλλά ξέχασα μας έχετε αφήσει τρόπους: Όταν απεργούμε θέλουμε το κακό των συμπολιτών μας, αν κάνουμε πορεία είμαστε τρομοκράτες, αν δεν πληρώνουμε πάμε φυλακή.. Χμ. Δημοκρατικότατα αποφασίζετε και πράττετε ΑΝΤΙ ΕΜΟΥ!!!!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Newsroom ΔΟΛ
Στεφανία Λυγερού


Οχι ότι θα συγκινηθεί κανένας τους (τα γουρούνια δεν ιδρώνουν), αλλά να...

Οι απειλές τους πάντως μου δείχνουν τη δύναμη της κίνησης δεν πληρώνω. Τα έχουν χάσει, δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση (δεν αντιμετωπίζεται) και άρχισαν τις απειλές και τη φοβέρα. 

Είναι κι αυτό μια νίκη.

Και μάλιστα μεγάλη.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_6760.html#comments

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΜ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ...ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...!!! Λ.Π.