Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σχετικά με τον Τραγουδιστή του Πασόκ...


Από άνθρωπο που αφήνει τον πατέρα του να πεθάνει στην ψάθα, που απαγορεύει στην ίδια του την αδελφή να χρησιμοποιήσει το “διορθωμένο” επώνυμο του, που κάνει συναυλίες για την δήθεν άμυνα της Κύπρου, για οτιδήποτε αφήνει φράγκα στην τσέπη του , τι περιμένετε;;;

Μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες μάς είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως.
Ενδεικτικά αναφέρω τον Καζαντζίδη αλλά καί τον Μάνο Χατζηδάκη .

Είναι φτιαχτός, είπε ὁ Στελλάρας. “Φτιαχτός”.

Κι ἐγὼ θα συμφωνήσω απολύτως μαζί του.

Κι όχι μόνον….
Θα το πάω και λίγο πάρα πέρα.

Είναι φτιαχτός … Είναι κατασκεύασμα της μηχανής που δημιουργήθηκε με στόχο τὴν αποσάθρωση της σκέψεώς μας. Του κοινωνικού μας ἱστού. Των δομών και τῶν ισορροπιών μας.

Δεν πόνεσε ποτέ το τραγούδι πού τραγούδησε.

Πως αναπαράγουν οι μηχανές !!! Ἔτσι κι αὐτός. Μηχανή αναπαραγωγής επίσης.

Δεν έστειλε μήνυμα καρδιάς στον ακροατή του.

Δεν μοιράστηκε, δεν ἔγινε κομμάτια, δεν ἔγινε ένα με τον ήχο και τον στίχο.

Πάτησε το κουμπί, αναπαρήγαγε το πρόγραμμα και μετά ξαναπάτησε το κουμπί για να το σβήση.

Όπως είπε κι “ὁ φίλος του” ο Τζιμάκος, κάτι σαν ένα όργανο μουσικής κι αὐτός.

Σαν κιθάρα ἢ μπουζούκι ἢ μπαγλαμάς.
αναγνώστης...

12 σχόλια:

maria είπε...

ETΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ,ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν το κινημα της πατατας να εδρευει εξω απο τις φιλοδοξες συναυλιες του τζουφιου ψωροπολιτισμενου σιγα τις κατευναστικες ερμηνιες που εκανε παντα .Μονο το ΧΡΗΜΑ το ΧΡΗΜΑ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο καλό με την κρίση είναι ότι έπεσαν οι μάσκες. Έννοιες, πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα που η μεταπολίτευση μας τα είχε κάνει ταμπού και απαγορευμένα για οποιαδήποτε αναφορά τώρα καταρρέουν και ο κόσμος αρχίζει να τολμά να τα αμφισβητεί χωρίς να φοβάται να τον κατηγορήσουν για χουντικό, φασίστα, συνομοσιολόγο, αντιπροοδευτικό κτλ. Ελπίζω αυτά που συμβαίνουν να τυπωθούν στην μνήμη μας και χωρίς φόβο να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΑΛΑΡΑΣ , ΝΤΑΛΑΡΑΣ , ΝΤΑΛΑΡΑΣ , ΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Νταράλας είναι το επώνημό του και αδερφή τραγουδίστρια έχει, και την έθαψε γιατί, η κοπελιά ήθελε να βγαίνει με το κανονικό της επώνημο .... Μιλάμε για μεγάλο κάθαρμα ..

Ανώνυμος είπε...

Με αποτυχημενους νεοταξιτες θα ασχολουμαστε τωρα?? Βαζω στοιχημα οτι θα κοιταει να σχολια και θα γελαει. Κανεις δεν πρεπει να πηγαινει στις συναυλιες του..ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ "ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ".

ftoxosantropos είπε...

ο καζαντζιδης μπορει να ειπε τον νταλαρα φτιαχτο ομως το 1989 τραγουδησε ενα τραγουδι του

Ανώνυμος είπε...

den mas xezis pe NTALARA;;;

Ανώνυμος είπε...

εκανε το λαθος τοτε΄, δεν ηξερε τι παιδι ητανε, μετα εμαθε, και μας ειπε να ψαξουμε αλλου ειχε αδικο; δεν νομιζω.. αυτα για τον κυριο ftoxosantropo

Ανώνυμος είπε...

λυπάμαι ειλικρινά για τα πιο πάνω σχόλια, ίσως είμαι απο εκείνους τους ρομαντικούς ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν στην ψυχή τους ότι πίστευαν και λάτρευαν όταν ήταν παιδιά,Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και ο κόσμος αντέδρασε όπως αντέδρασε. Δεν θέλω και ούτε σκοπεύω να κάνω τον δικηγόρο του Νταλάρα αλλά εγώ έχω άλλη άποψη, ειδικά με εμάς εδώ στην Κύπρο όχι μόνο βοήθησε στο να ακουστεί το πρόβλημα της Κύπρου με την φωνή του στα πέρατα της γης αλλά στάθηκε δίπλα μας σε καιρούς δύσκολους και τα δικαιώματα δύο δίσκων να πηγαίνουν στα παιδιά των εγκλωβισμένων.Το να κρίνεις κάποιο είναι θεμιτό και στα πλαίσια της δημοκρατίας αλλά να ασκείς βία τότε είναι τρομοκρατία. Και απο πότε ο Νταλάρας έγινε μαύρο πανί???? Εγώ ξέρω ότι όταν τραγουδούσε τα στάδια ήταν γεμάτα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Έτυχε να ήμουν στην Αμερική το 95-96, και ο Νταλάρας έκανε συναυλίες για την άμυνα της Κύπρου στην Νέα Υόρκη, ξέρετε απο πόσες πολιτείες και πόσα λεωφορεία κατέβηκαν οι Έλληνες για να δουν τον Νταλάρα??? Ο κόσμος ήταν όρθιος και τον χειροκροτούσε πάνω απο 20 λεπτα???Ήταν απο τις πιο ωραίες συναυλίες που έχω δεί στην ζωή μου. είπαν κάποιοι ότι ήταν φτιαχτός?? σε τί?? ότι μας έδειχνε ότι ήταν λαικό παιδί και μας εξαπάτησε? πέστε μου ρε παιδιά να καταλάβω, έφαγε κάποιου λεφτά? είναι λαμόγιο? ξεγέλασε δηλ όλο τον ελληνικό λάο και της Κύπρου για ότι μας έδειχνε τόσα χρόνια και πως?
γη που μας γέννησε

Ανώνυμος είπε...

αυτα που ειπε στο σκαι σασ αρεσαν; μπραβο. κατι ρομαντικοι ελληνες χειροκροτουν, κατι τετοιους σαν το νταλαρα, και τον γιωργακη, δεν μασ πειραξε σαν τραγουδιστης, αλλα σε τετοια θεματα να κραταει την αποψη του για τον εαυτο του, και οχι να βγαινει στα καναλια να μας πει τι; να ξεπουλησουμε την ελλαδα ;και θελετε και ρομαντισμους; ξυπνηστε επιτελους,τι επειδη ειναι ο νταλαρας θα βγαινει να μας ριξει σταχτη;πασοκος φαγανας.για τον απο πανω...