Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ PROTON BANK



Ξεκίνησαν οι μαρτυρικές καταθέσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της εκταμίευσης δανείων ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank προς εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη. Ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος που έχουν αναλάβει να...

διενεργήσουν τους σχετικούς ελέγχους στην Proton Bank ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες και άλλοι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξαν παραλείψεις στους ελέγχους στην Proton Bank.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο κ. Δραγάτσης φαίνεται πως δείχνουν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος λειτούργησαν άμεσα. Η εισαγγελική έρευνα πάντως αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς καθώς λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο κ. Δραγάτσης διέκοψε την άδεια του προκειμένου να ολοκληρώσει γρήγορα την προκαταρκτική εξέταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
πηγη