Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»


Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, της Ελευθερίας και του Μεγαλείου.

Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας. Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση). Στο θέμα μας:

Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:
«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)

Τι μας συμβουλεύει ο Πλάτων; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πλάτων, όχι ο Μαρξ ή κάποιος άλλος «γνωστός επαναστάτης»…). Περιγράφοντας μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε τώρα, παροτρύνει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν παρά να φύγουν. Ευθέως μιλά για Επανάσταση αρνούμενος σε κάθε περίπτωση τη μετανάστευση. Και επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο να υποφέρουμε τις ταλαιπωρίες των πολιτικών αγώνων και των συγκρούσεων παρά να δεχθούμε την αλλαγή του πολιτεύματός μας.

Ας ακούσουμε τον Πλάτωνα λοιπόν και ας ξεσηκωθούμε! Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τις μεγαλειώδεις μας διαδηλώσεις, ας ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε και ας απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, δηλαδή τους εαυτούς μας -γιατί πατρίδα είναι οι άνθρωποι-, από τους ανάξιους κυβερνήτες που μας ξεπουλούν και υποδουλώνουν!

Υ.Γ. Κάποτε άκουσα σε μια παρέα «αριστερών» ότι ο Πλάτων ήταν… «ολιγαρχικός». Όπως αντιλαμβάνεστε εκείνοι οι «αριστεροί» δεν είχαν διαβάσει ποτέ Πλάτωνα…

Στέφανος Μυτιληναίος
Πηγη

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ "ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΣΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ , ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ!! ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η εξέγερση στην Ελλάδα θα γίνει όταν απαγορεύσουν τις αναλήψεις από τις τράπεζες όπως στην Αργεντινή. Ακόμα δεν έγινε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

NOMIZW LIAN SYNTOMOS THA DOUME THN EPANASTASH MIAS KAI OI MISTHOI TWN DHMOSIWN YPAL. MAZEYOUN LOGO MNHMONIOU KAI ISWS PROHGHTHOUN KAI KAPOIA GEGONOTA!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μυτιληναιο, σωστά αλλά βλέπετε εσείς προσωπικά ότι υπάρχει περίπτωση να εφαρμοσθούν στο ελάχιστο τα αναφερόμενα χωρίς την ύπαρξη ανιδιοτέλειας? Όλοι είμαστε πρώτος εγώ!!! Πού είναι ο ηγέτης? Ποιά θα ήταν τα χαρακτηριστικά του που θα ένωναν τον κόσμο όλο? Απο τον Πλάτωνα, θεόμορφη και θεόσταλτη παρουσία, έχουμε τους ξεχασμένους αιώνες των σατανοκίνιτων εκπροσώπων της Μασσονίας να λατρέυονται ως Μεσσίες ιδέων.
Ο Ναύαρχοσ μας Κανάρης έλεγε;Ευχαριστώ το Θεό, εμένα ένα ασήμαντο ναύτη, μού έδωσε την ευκαιρία να πολεμήσω για την πατρίδα μου. Εσείς
,αυτοί η και εγώ είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε απο το Θεό πρώτα την συνεργεία του???
Χ.Ο, Β.Γ
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μετανάστευση πλέον δεν σημαίνει αλλαγή πολιτεύματος.Οποιος μεταναστεύσει θα πάει σε χώρα σίγουρα δημοκρατική. Στην Ελλαδα δεν έχουμε δημοκρατία..Ειναι προεδρευόμενη δημοκρατία.. Επίσης αν τα πολιτικά ¨βοηθήματα¨ που κρατούσαν τους περισσότερους Έλληνες τόσο καιρό εν ¨ζωή¨ τους άνοιγαν την πόρτα για να φύγουν, με δουλεία στο εξωτερικό κλπ κλπ, δεν θα υπήρχε δείγμα ζωής στην Ελλάδα.. Και έχει παραγινει με την καραμέλα της επανάστασης και της αντίστασης..
Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 10.16 στο ό,τι δεν υπάρχει ηγέτης !

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΆΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,
ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ?

ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ

Ανώνυμος είπε...

τριχεσ ειστε αναρχιδοι που λεει και ο καραγεωργιου

Ανώνυμος είπε...

κατι λιγοι εξαιρουντε

Ανώνυμος είπε...

mαλον κανετε οοι λαθος. δεν υπαρχουν σημερα δημοκρατικες χωρες. η δημοκρατια ειναι μονο για αυτους που πληρωνουν. εχεις να πληρωσης εχεις δημοκρατια. δεν εχεις φυλακη

Ανώνυμος είπε...

ποια επανασταση μωρε... παμε να ψηφισουμε πασοκ... αχαχαχα.. καλα να παθετε...