Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

«Σταματήστε την αιματοχυσία, αλλιώς ξεχάστε μας»


«Σταματήστε την αιματοχυσία, αλλιώς ξεχάστε μας»
Προσθήκη λεζάντας
«Καμπανάκι» χτύπησε η Άγκυρα στη Δαμασκό

Να βάλει τέλος στις επιχειρήσεις του στρατού, εναντίον του άμαχου πληθυσμού κάλεσε τον πρόεδρο της Συρία, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου.


«Αυτή είναι η τελευταία μας λέξη προς τις συριακές αρχές. Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Διαφορετικά δεν θα έχουμε πλέον τίποτε να συζητήσουμε», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και άφησε να εννοηθεί ότι προειδοποιεί τη Συρία για επιδείνωση των διμερών σχέσεων που άλλοτε χαρακτηρίζονταν εξαιρετικές από τις δύο χώρες που μοιράζονται μακρά σύνορα.

«Υπήρξαν ορισμένα θετικά βήματα, εκ μέρους της Δαμασκού», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου κατά τις πρώτες ημέρες μετά την επίσκεψή του στη συριακή πρωτεύουσα στις 9 Αυγούστου αλλά «αντί να σταματήσουν οι επιχειρήσεις, αυτές κλιμακώθηκαν», τόνισε.

Ο Νταβούτογλου καταδίκασε επίσης τις συριακές επιχειρήσεις στη Λαττάκεια: «Καλούμε για άλλη μια φορά τη συριακή κυβέρνηση να θέσει τέρμα αμέσως στις επιχειρήσεις όπου χύνεται αίμα. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθούν».
πηγη