Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Το όχημα της παγκόσμιας κυριαρχίας....


anti-ntp:Απο την προηγούμενη ανάρτηση του geopolitics & daily news,αντιγράψαμε ενα πολύ καλό σχόλιο.Διαβάστε το...

Στράβων Αμασεύς Says:
Η κατά καιρούς στάση της Ευρώπης (π.χ. βομβαρδισμός Σερβίας) έδειξε ότι ούτε η Ευρώπη ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να γίνεις κοσμοκράτορας πρέπει και να το
αντέχεις αλλά και να το επιθυμείς.
Τι μας δείχνει αυτό; Ότι οι Η.Π.Α. δεν ήταν το κράτος, ήταν το όχημα της παγκόσμιας κυριαρχίας. Απλώς πλέον η ηγεμονία αλλάζει όχημα. Φαίνεται ότι εμφανίστηκε ένας παίκτης που και αντέχει αλλά και επιθυμεί την παγκόσμια κυριαρχία.
Αυτό όμως είναι αυτό που φαίνεται. Στο βάθος η παγκόσμια κυριαρχία δεν άλλαξε ποτέ χέρια από την εποχή του Ναπολέωντος ακόμη. Το μόνο που αλλάζει είναι το όχημα. Εν ολίγοις, δεν τελειώνει η παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, τελειώνει ο ρόλος της ως τέτοια.
Τι προσέφεραν οι ΗΠΑ την περίοδο της κυριαρχίας των; Ασφάλεια (λόγω αποστάσεως), νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές, παρθένο πολιτικό σύστημα, τυχοδιώκτες πολίτες. Όλα αυτά κορέστηκαν, ξεπεράστηκαν και τώρα ο νέος καπιταλισμός της Κίνας συνδυάζει επίσης απαιδεύτους καπιταλιστικώς πολίτες (και μάλιστα πολλούς, πάρα πολλούς), ασφάλεια και νεοτυχοδιωκτισμό. Ότι πρέπει δηλαδή για να μεταναστεύσει η κυριαρχία, όχι τυχαίως αλλά κατόπιν σχεδίου.
Οι παγκόσμιοι κυρίαρχοι δεν είναι κράτη, είναι πρόσωπα (ίσως και ομάδες προσώπων) με συγκεκριμένες εσχατολογικές απόψεις. Το μοντέλο “κλέβω τους θησαυρούς του γείτονα και κάνω ανάπτυξη” πέθανε. Το νέο είναι “καταχρεώνω τον γείτονα και τον καθιστώ οικονομικό μου δούλο, δεν του κλέβω τους θησαυρούς αλλά τον αναγκάζω να ενεχυριάσει το μέλλον του”. Και πως μπαίνει κάποιος στον πειρασμό να ενεχυριάσει το μέλλον του; Η μηχανισμός είναι γνωστός από την αρχαιότητα και καλείται καλλιεργούμενη μ α τ α ι ο δ ο ξ ί α.

Οι ΉΠΑ επομένως δεν πέφτουν από την θέση του παγκοσμίου ηγεμόνος αλλά γίνονται θύματα της ματαιοδοξίας τους για παγκόσμια ηγεμονία, την οποία και φυσικά δεν επέτυχαν διότι μια πραγματική παγκόσμιος ηγεμονία είναι καταρχήν πνευματική ηγεμονία. Κατά την γνώμη μου σε παγκόσμιο κυριαρχία δεν επετεύχθη ποτέ ούτε και πρόκειται κάποιος να κατορθώσει να ενώσει ανατολή και δύση.
Το σύστημα εν κατακλείδι δεν είναι διαδοχικό ως προς τις παγκόσμιες ηγεμονίες αλλά ακολουθεί σχεδιασμένα την μέθοδο της φυσαλίδας (αλγόριθμος είναι) ανεβάζοντας στην κορυφή πάντα το όχημα με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Ίσως λοιπόν το μεθεπόμενο όχημα να είναι η Αφρική, ίσως μια πραγματικώς ηνωμένη Ευρώπη, ίσως το ίδιο το Ισλάμ. Ποιος ξέρει;
Πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη εξηγηση του παροντως και του μελλοντως. Στο χερι μας ειναι ναλλαξουμε το μελλον, ο Θεος πραττει μεσα απο εμας, οπως και ο διαβολος. Με τη βοηθεια Του θα καταφερουμε να νικησουμε τα αορατα αφεντικα του μυαλου μας, αυτοαποκαλουμενους αρχηγους του συστηματος..

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΕ...ΜΗ ΨΗΝΕΣΕ ΜΟΝΟΣ...

ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗ ΓΗΣ,.,,

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΠΟΣ ΔΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ Η ΔΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΝΕΤΕ...ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ......ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

5.09 πες και για τον παισιο μην τον ξεχνας

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 2.02 ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ , ΑΛΕΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞ (ΚΑΘΟΤΙ ΞΕΝΟΜΙΜΗΤΕΣ), ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΜΑΣ , ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.