Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές"!


«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.


Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

πηγη

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΈΧΟΥΝ ΣΤΟ ..."ΠΕΡΙΜΕΝΕ"

Η "Λαική Συντακτική Εθνοσυνέλευση" διεξάγει δημοψήφισμα απο την Κυριακή έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ για μια εβδομάδα. Στο μεταξύ διάστημα θα υπογραφεί το μεσοπρόθεσμο (Τρίτη ή Πέμπτη ακούγεται) και αυτοί θα μαζέυουν ακόμα "ψήφια". Στο μεταξύ διάστημα, όσοι "ελπίζουν" (αχ αυτή η γαμημένη λέξη) να βγεί κάτι απο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα λένε "ΠΕΡΙΜΕΝΕ... Ακόμα δεν είδαμε το αποτέλεσμα". Εγω σας λέω ότι μαζέυουν 10.000.000 ψήφους που λένε ότι δεν γουστάρουμε την τρέχουσα κυβέρνηση, δεν γουστάρουμε κανένα μνημόνιο και ΔΝΤ και τελος πάντων ΑΙΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. Έχει κανείς την εντύπωση ότι θα δώσουν τα αποτελεσματα του δημοψηφισματος στον Παπούλια και το απόγευμα θα βγεί ο GAP στο γυαλί και θα πει "Ελληνικε, λαε, πηρα το μηνυμα σου, πηρα τα αρχίδια σου και παραδίδω την εξουσία"; Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο υπάλληλος γιατί τα αφεντικά του θα τον καθαρίσουν. Όσο όμως δεν ανησυχεί μήπως τον καθαρίσουμε εμείς, θα κάνει το δικό τους. Και βγαινει ο κόσμος στην πλατεία συντάγματος πίσω απο "αγανακτισμένους" και "άμεση δημοκρατία" και άλλα κινήματα μη-βιας και απειλεί τον GAP με τι;... με νεροπίστολο!!! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ! ΜΟΥΤΖΕΣ ΤΩΡΑ. ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΩΡΑ (ποιός θα πάει για lysopaine;). Οι "άλλοι" κρατούν γεμάτο 45άρι με την ασφάλεια βγαλμένη στον κρόταφο του GAP... και εσείς περιμενετε να υποκυψει στα αιτήματα σας με ... νεροπίστολο;

Τα ίδια ισχύουν και για τους "αγανακτισμένους". ή μήπως δεν ψηφίστηκε ως συνταγματικό το μνημόνιο; Μήπως δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η ανασχηματισμένη "κυβέρνηση"; Περιμένετε να απειλήσετε την πολιτική κατάσταση με... νεροπίστολα μη-βίας;

Το ΔΝΤ θα υψώσει τη σημαία του στην Ακρόπολη και οι "αγανακτισμένοι" θα διαδηλώνουν ακόμα με ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΝΟΜΙΜΑ μέσα έξω απο τη Βουλή Α.Ε.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ μόνοι σας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ μόνοι σας, ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ μόνοι σας... και θα δείτε πόσοι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μαζευόμαστε στο Σύνταγμα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΦΩΝΕΣ!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΥΤΖΕΣ!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΞΥΛΟ, ΒΙΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΤΕΡΓΑ.

Ήταν μια κοινωνική προσφορά της Βουλή Α.Ε.

Thiseas είπε...

Αν δεν νοιώσουν πραγματική απειλή, αν δεν νοιώσουν τα πλευρά τους να σπάνε δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα...
είναι πολλά τα λεφτά ..Άρη που έλεγε και ο Καλογήρου..

STYLIANOS είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΕΑ ΤΟ ΛΕΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

GIA ELLHNES POY TO LEEI H KARDIA TOYS...


SKATOFLWROI AGANAKTHSMENOI (OXI OLOI)
ERXOMASTE!!!!

FANTAROI PHGATE????
ANTARTIKO MATHATE???
LUSH,,,,,
GIA MAT PARAKRATIKOUS K PANTWS KOUKOULOFOROUS...
ENA MPOUKALI LADI O KATHENAS TO RIXNOUME STA PODIA TOUS
MERIKA KAPNOGONA GHPEDOY GIA PANIKO SFENTONES KYNIGIOU K TO PARTY XEKINAEI!!!
AMNHSIA PATHATE APO TO STRATO? H HSASTAN OLOI BISMATA XAXAXA??
AAAA K MHN XEXASW..TOUS KOUKOULO-FLWROUS K AN TOUS SKWTWSEIS DEN THA TOUS PSAXEI KANEIS GIATI APLA EINAI SKIES ME KOUKOULES!!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ,ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
ΤΟ ΕΝΟΠΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΤΟΧΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΑΦΗΣΤΕ TO E-MAIL ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΧΗΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

STYLIANOS είπε...

ΣΩΣΤΑ,ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΦΛΟΥΦΗΔΩΝ ΨΕΥΤΟΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ.ΜΙΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΝ ΠΙΕΣΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ.ΠΟΝΗΡΑ ΒΑΛΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΔΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΨΗΑΖΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον 10:58...

Διέδωσε το λοιπόν! Καιρός δεν είναι να πάρουμε το κόκκινο χάπι; (ελπίζω να μην κάνω λάθος... το κόκκινο δεν πήρε ο Neo;) :-)

Ανώνυμος είπε...

στρατηγε αν εισε ελληνας κανε κατι εχεις την δυναμη και εμεις μαζι σου οι ιστορια θα γραψει το ονομα με χρυσα γραμματα...αν του στειλουμε ολους απο εκει που ηρθαν

STYLIANOS είπε...

ΠΟΣΟ ΧΑΝΟΙ ΗΜΑΣΤΕ.ΠΩΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΔΕΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΒΛΗΤΑ.ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΣΠΟΓΓΟΔΗ ΕΓΓΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ.ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΕΣ ΠΡΑΚΤΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΩΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΜΙΑΣ.ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ.Η ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΤΟ ΔΝΤ ΦΑΡΜΑΚΟ;ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΔΟΤΟ,ΝΔ =ΠΟΚΕΡ.ΤΟΣΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΤΕ.Η ΜΑΧΗ ΘΕΛΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ,ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μας οφείλουμε να είμαστε και ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ αλλα και ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!!!

Το ότι αγωνίζεσαι για κάποιον σκοπό με 5, 10, 1000 ή 10.000.000 συνανθρώπους σου ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!!!

ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ! Κανένας διαχωρισμός!

Αυτό που δεν θα το σκεφτώ εγω, θα το σκεφτεις εσύ! Αυτο που δεν θα προλάβεις να κάνεις εσύ, θα το θυμηθώ εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Με τα δοντεας να κρατεις τα χωραφεα και την γης,τη σημαια κρατ σο χερ και με τ αλλο το μαχαιρ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμα...

Πως θα πολεμήσετε ένα θηρίο που αντί για ΕΝΑ ΜΥΑΛΟ και ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ έχει 10.000.000 ΜΥΑΛΑ και 10.000.000 ΚΑΡΔΙΕΣ; :-)

θα σας δω όλους στο Σύνταγμα! Θα είμαι μπροστά σας, πισω σας, δίπλα σας... αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ 'Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ! ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΩΡΑ....ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!! ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ!!!!!

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

28 Ιουνίου 2011 10:57 μ.μ. μπραβο μαλακα..τετοια θελει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος για να κλεισει το μπολγκ..

Unknown είπε...

Το ανθρωπάκι δεν είχε κατάλαβα ένα πράγμα ,

Άλλο λαϊκή επανάσταση ,
Και άλλο κοινωνική εξέγερση

Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους
Η λαϊκή επανάσταση χρωματίζετε , και υπάρχουνε πολλοί κίνδυνοι
Ενώ μια κοινωνική εξέγερση δεν μπορείς να την χρωματίσεις
Και σε μια κοινωνική εξέγερση με καμία εντολή δεν θα παραταχθούνε απέναντι
Οι ένοπλες δυνάμεις , θα διασφαλίσουνε τα σύνορα τις χώρας
Και μέσα θα πούνε βρείτε μεταξύ σας

Ανώνυμος είπε...

Πως ειναι δυνατον ο κοσμος να κανει κοινωνικη εξεγερση; ΠΕΙΝΑ δεν εχει πεσει ακομα, και οταν λεω πεινα εννοω να μην εχεις να δωσεις γαλα στο παιδι σου. Με κοσμο που μιλαω λογο δουλειας πληρωνουν ακομα δανεια καρτες γτ φοβουνται, στερουνται και πληρωνουν αλλα το κανουν. Η 1η εξεγερση ειναι στις τραπεζες, αν σταματησουν ολοι να πληρωνουν τι θα κανουν οι τραπεζιτες, θα μας βαλουν ολους φυλακη; ΘΑ μας παρουν τα σπιτια; Να τα κανουν τι; Που να τα δωσουν; ΤΑ αμαξια; Αλλωστε τι σε νοιαζει αν εχεις αμαξι; Θα εχεις βενζινη να βαλεις σε λιγους μηνες εκει που θα φτασει η βενζινη; Οταν γινεται φασαρια στα γηπεδα εκει λογω "ιδεας" για την ομαδα ολοι σχεδον μαχονται σωμα με σωμα με τα ΜΑΤ. Στο Συνταγμα αδειαζουν την πλατεια και μολις φυγει το νεφος απο τα ασφυξιογονα, γεμιζει παλι. ΜΑς παιζουν τα ΜΑΤ και δεν το καταλαβαινουμε. Ασκησεις και επιδειξεις κανουν δυναμης. Ο Ελληνας δεν εχει ακομα τα κοτσια την ωρα που πεταει τα χημικα η ΕΛ.ΑΣ., χωρις λογο, να απαντησει με ενα απλο ντου απο χιλιαδες κοσμο για να τους αποδειξουν οτι δεν μασαει απο χημικα γτ πειναει. Οταν πεσει πεινα τοτε ξυπναει το ενστικτο για την επιβιωση και δεν υπολογιζεις χημικα και γκλοπ και γινεσαι λιονταρι. Μεχρι τοτε, θα βλεπουμε αυτον τον κλεφτοπολεμο στην πλατεια κ καθε πλατεια.

Φιλικα Μορφεας

Ανώνυμος είπε...

praksikopimaaaa ante grapsa agori mou pare tin eladitsa sta xeria sou vale olous aftous pou pezoune izvaros tis xoras mesa stin filaki alla xoris fagito giati mnia zoi tous taizoume kai osous se ksilosane idiki metaxirisi kremazma sto sintagma me 30 argiria sto xeri tou kathenos

Ανώνυμος είπε...

Για τον 8:58...

Η κατάσταση είναι εδω που είναι επειδη ΜΕΤΑ την γαλλική επανάσταση γυρίσανε στο "αρτος και θεάματα" των ρωμαίων. Γι αυτό τους βλέπεις όλους σε καταστολή.