Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ




Ανησυχούν το Τελ Αβίβ οι εξελίξεις στην Αίγυπτο
Αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας στο Ισραήλ το καθεστώς που θα αντικαταστήσει εκείνο του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετενιάχου δηλώνει πως η ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογραφεί μπορεί να μην...
 είναι μόνιμη, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκάμπι Ασκενάζι είπε πως το Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμο για πόλεμο σε μερικά μέτωπα.

Ο Νετενιάχου εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της χώρας ένα ριζοσπαστικό καθεστώς στην Αίγυπτο, έπειτα από μια πιθανή αλλαγή εξουσίας μπορεί να μην αναγνωρίσει την ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογραφεί το 1979.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι θα αποτελέσει απειλή και για την παγκόσμια ειρήνη, η εξουσία ακροθρησκευτικών ομάδων σε χώρες όπως η Αίγυπτος.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκάμπι Εσκενάζι από την άλλη αφού σημείωσε πως έχει αποδυναμωθεί ο άξονας μετριοπαθών ηγετών μεταξύ της παραδοσιακής αραβικής ηγεσίας, υπογράμμισε πως το Ισραήλ πρέπει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ασκενάζι κληθείς να απαντήσει σε μια ερώτηση αναφορικά με το ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, είπε ότι κανένας ειδικός μυστικών υπηρεσιών δεν κατέχει κρυστάλλινη σφαίρα για να δει το μέλλον.

Πηγή: TRTGREEK.COM