Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Καταργούν 13ο, 14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα



anti-ntp:Ήρθε ο μπαμπούλας να περάσει νέα μέτρα. Φυσικά και δεν τα επιβάλει η τρόϊκα αυτά αλλά αποτελεί τέλεια πρόφαση για την κυβέρνηση να περάσει αντισυνταγματικά μέτρα.

Τα κορυφαία στελέχη της τρόικας για μία ακόμα φορά έρχονται με «άσχημες διαθέσεις» καθώς μεταξύ άλλων είναι έτοιμοι να προτείνουν την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού συνολικά στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τον περιορισμό των εργαζομένων στο....

κράτος τουλάχιστον κατά 10%-15%.

Τα νέα μέτρα θα συζητηθούν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θα περιληφθούν στο μνημόνιο Νο 4, το οποίο εκτός απροόπτου θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών το αργότερο έως τον Μάιο του 2011.

Το νέο μνημόνιο θα προβλέπει και άλλα επώδυνα μέτρα, τα οποία εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στους κρατικούς προϋπολογισμούς της τριετίας 2012-2014 νέα επιπλέον έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. Εν πολλοίς από την υλοποίηση των μέτρων αυτών θα εξαρτηθεί και η χορήγηση των επόμενων δόσεων του δανείου της τρόικας, ειδικά από το 2012 και μετά (οι δόσεις έως το τέλος του 2011 είναι σχεδόν εξασφαλισμένες).

Το μοντέλο των νέων μέτρων έχει ήδη οριστικοποιηθεί από την πλευρά της τρόικας αλλά θα πρέπει να συμφωνηθούν και από την ελληνική κυβέρνηση. Εάν όμως το οικονομικό επιτελείο έχει να προτείνει διαφορετικά ισοδύναμου αποτελέσματος μέτρα, τότε είναι πιθανόν κάποιες από τις προτάσεις της τρόικας να πέσουν στο κενό.


ksipnistere