Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΝΔ: Το σοκ της κάλπης «γεννά» παράτολμα σενάρια


Σφιχτά πρόσωπα, προβληματισμός για την επόμενη ημέρα, μουρμούρα για την προεκλογική στρατηγική και σενάρια επί χάρτου ακόμη και για δεύτερες εκλογές, το σκηνικό στη Λ. Συγγρού μετά από το σοκ της κάλπης...


Όταν ο Αντώνης Σαμαράς κατέβηκε από το γραφείο του για να αποχωρήσει από τα γραφεία του κόμματος λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όλοι οι δημοσιογράφοι και κάποιοι από τους λιγοστούς οπαδούς της ΝΔ που είχαν συγκεντρωθεί στη Λ. Συγγρού «έπεσαν» επάνω του: «Πάμε για κυβέρνηση ή εκλογές;, πως κρίνετε τις έως τώρα δηλώσεις Τσίπρα και Βενιζέλου;, πότε θα πάτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;». Οι ερωτήσεις «βροχή» με τους δημοσιογράφους των ξένων τηλεοπτικών δικτύων να προσπαθούν να αποτυπώσουν στην εικόνα αυτό που έβλεπαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ.

«Θα γίνει ότι προβλέπεται» είπε ο κ. Σαμαράς ο οποίος έδειξε ότι δεν είχε μεγάλη διάθεση για κουβέντες μπροστά στις κάμερες. Η έκφραση του προσώπου του ωστόσο αποτύπωνε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το βαθύ προβληματισμό που υπήρξε στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού έπειτα από τα αποτελέσματα των εκλογών που κάθε άλλο παρά επιβεβαίωσαν τη συνολική πολιτική και επικοινωνιακή προεκλογική στρατηγική της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι εντός της ημέρας θα επισκεφθεί τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να λάβει την εντολή για την πρώτη διερευνητική επαφή με τα άλλα κόμματα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Οι προσδοκίες στη Λ. Συγγρού δεν είναι μεγάλες παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ που παραμονή των εκλογών έλεγε ότι δεν θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ δήλωσε την πρόθεσή του να μην αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη βάζοντας δυο όρους για αυτήν την προοπτική: Παραμονή στο ευρώ και τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών του μνημονίου. Κοινή είναι επίσης η εκτίμηση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ότι ο κ. Σαμαράς δεν συζητά να υπάρξει άλλο πρόσωπο για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Η δήλωση Σαμαρά είχε πρωτίστως αποδέκτες εκτός συνόρων αφού εταίροι και δανειστές, όπως περιμένουν στη Λ. Συγγρού, θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας ένα νέο μπαράζ πιέσεων με διλήμματα και εκβιασμούς προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση που θα σεβαστεί «μέχρι κεραίας» τα συμφωνηθέντα.

Η εξίσωση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη που μακρά εμπειρία σε εκλογές που βρέθηκαν χθες στη Λ. Συγγρού έκαναν μία σειρά από διαπιστώσεις οι οποίες αποτυπώνουν το κλίμα που συνάντησαν τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια:

• Ο κ. Σαμαράς «πλήρωσε» ακριβά την υπογραφή στο δεύτερο μνημόνιο και τη διαγραφή στελεχών του που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία από του πουθενά ενός νέου κόμματος με… διψήφια ποσοστά.

• Η επιχειρηματολογία του γιατί «το δεύτερο μνημόνιο δεν είναι ίδιο με το πρώτο» αποδείχθηκε ασθενής και δεν επεξηγήθηκε επαρκώς τόσο από τον ίδιο όσο και από τα στελέχη του κόμματος.

• Οι συνεχείς επιθέσεις τόσο προς τον Π. Καμμένο όσο και προς τον Αλ. Τσίπρα λειτούργησαν εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα καθώς η ΝΔ εμφανίστηκε ως «συνέχεια του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ».

• Η τακτική της Ιπποκράτους του «όλοι το ίδιο είναι» λειτούργησε μέχρι τέλους με μεγάλο κόστος για το ΠΑΣΟΚ αλλά μεγαλύτερο για τη ΝΔ.

Ουδείς είχε απάντηση από το επιτελείο Σαμαρά για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Άπαντες αναγνωρίζουν ότι η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και την εκπροσώπησή της στα έδρανα της βουλής δημιουργεί μία πραγματικότητα την οποία το πολιτικό σύστημα καλείται να διαχειριστεί χωρίς να γνωρίζει το «πως».

Παρά τις δηλώσεις Σαμαρά για την «κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας» στα χείλη όλων από χθες βρίσκεται μία φράση που επί του παρόντος δεν εκφράζεται δημόσια: «επαναληπτικές εκλογές».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα οδηγηθεί και πάλι η χώρα σε εκλογές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παραμένουν άγνωστες αφού πολλά θα εξαρτηθούν από την εσωκομματική… ηρεμία που κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως από τις βουλές των εταίρων και δανειστών μας που από χθες έχουν πολλούς λόγους να «ανησυχούν» για το μετεκλογικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν σε κομματικά και εκλογικά γραφεία της ΝΔ που με βεβαιότητα έλεγαν αργά χθες το βράδυ ότι «το μπρα ντε φερ θα είναι σκληρό για το ποιος θα χρεωθεί τις επαναληπτικές κάλπες και το ρίσκο ενός νέου σοκ…»

infognomonpolitics.blogspot.com
olympia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σαμαρας θα παρει τα μπογαλακια του συντομως.
Η ν.δ. θα εξαφανιστει απο το προσκηνιο
και η Ελλαδα θα εχει διαφορετικη πορεια απο αυτη που την προοριζει ο ροτσιλντ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ANTI-NEWS TO ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ Η ΑΦΕΛΗΣ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΥΑΛΟ. ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΕ... ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ: ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΛΕΟΝ. ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΘΕΙ:
"Η Ν.Δ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ? ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ", Ή ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ? ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΘΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΠΙΣΩ... ΘΑ ΕΚΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΝΕΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ "ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΩ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ", ΚΑΤΙ ΔΗΛ. ΣΑΝ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"... ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ -ΜΕ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ- ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ? ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ) "ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ"... ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΒΑΛΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΟΙ ΕΥΡΩ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΛΠ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΑΕΡΑ, ΝΕΡΟΥ, ΗΛΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 200-300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ- ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ (!) ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ( ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ -ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ- ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 17.000,00 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ). ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000,00 ΕΥΡΩ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΚΛΠ., ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΜΕ 10.000,00 ΕΥΡΩ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΘΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ, ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ, (ΜΙΚΡΟΙ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΟΙ & ΜΕΣΣΑΙΟΙ) ΙΣΟΠΕΔΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΡΙΩΝ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ...
ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΖΟ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ".
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΑΣ...ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ.