Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ!


Και κλάααααμα ο Ραγκούσης που έμεινε εκτός Βουλής! Παρόλα αυτά, έδειξε ανωτερότητα   εκφράζοντας τα ευχαριστήρια του στους ψηφοφόρους που τον στήριξαν, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας...


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν εκλέχθηκε βουλευτής, δεν παρέλειψε στην ανακοίνωσή του να κάνει αυτοκριτική για τον ίδιο και το "απόκομμά" του, αλλά και να αναφερθεί στα προβλήματα των κατοίκων της Β' Αθηνών, τα οποία ξαφνικά ανακάλυψε!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου στη Β' Αθήνας. Να ευχαριστήσω πρωτίστως όσες και όσους βοήθησαν στον εκλογικό αγώνα, συχνά χωρίς να έχουμε καν προλάβει να γνωριστούμε από κοντά, με ανιδιοτέλεια και διάθεση πολιτικής προσφοράς.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι η 5η θέση, η υψηλή αυτή θέση στην κατάταξη, επετεύχθη χάρη στην προτίμηση πολιτών που υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου χωρίς να μου χρωστάνε τίποτα. Γιατί ποτέ δεν εξυπηρέτησα προσωπικά κανέναν από αυτούς όπως και ποτέ, ούτε ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ούτε ως Υπουργός δεν εκμεταλλεύθηκα τη θέση μου για να συγκροτήσω κάποιο «πελατειακό» δίκτυο.

Οι άνθρωποι που με στήριξαν, νέοι και νέες, γυναίκες και άντρες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, επιχειρηματίες, άνεργοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι της τέχνης, της διανόησης και των γραμμάτων μοιραζόμαστε κοινές αξίες και πεποιθήσεις. Θέλουμε και απαιτούμε αλλαγή υποδείγματος για τη χώρα και την παράταξη.

Η συνάντησή μας σε αυτόν τον αγώνα, συνιστά για μένα την πιο ισχυρή απόδειξη ότι μόλις ξεκινήσαμε. Η επιλογή μου να συνδεθώ με τους ανθρώπους της Β' Περιφέρειας της Αθήνας, τις καθημερινές τους ανάγκες και τα προβλήματα, δεν ήταν ούτε πρόσκαιρη ούτε συγκυριακή και θα συνεχιστεί, από πλευράς μου, με την ίδια διάθεση στράτευσης και προσφοράς.

Το συνολικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ έφερε την παράταξη μπροστά στην αμφισβήτηση της ίδιας της πολιτικής της υπόστασης. Είναι προφανές ότι απαιτείται πια η σαρωτική ανανέωσή της και η εκ βάθρων επαναθεμελίωσή της, μια ουσιαστική και συμβολική νέα αρχή για τη δημοκρατική παράταξη. Τώρα όμως προέχει υπέρ πάντων ο αγώνας για την υπεράσπιση της χώρας και του κοινωνικού συμφέροντος. Γιατί βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής ευθύνης και ενώπιον ενός άμεσου κινδύνου, ακόμα και για την απώλεια εθνικών κεκτημένων δεκαετιών.

Είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων που πιστεύουν σε έναν ανθρωπισμό που δεν είναι λαϊκισμός, στον ορθολογισμό και στην ανάγκη προοδευτικών άρα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων, στην ανάγκη για υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, για την προάσπιση της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας, των δημοκρατικών αξιών και δικαιωμάτων απέναντι στο μέτωπο του αριστερού και του δεξιού λαϊκισμού, της ακραίας δημαγωγίας και της αυτοκαταστροφικής ανευθυνότητας.

Σε ό,τι με αφορά, το αποτέλεσμα εκφράζει μια σαφή πολιτική εντολή επιβεβαίωσης και συνέχισης της σύγκρουσης με την πελατειακή και παρασιτική νοοτροπία, που χρεοκόπησε τη χώρα πριν το 2009 και με κάθε τι που συνδέεται με τη «σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης». Μια εντολή υπεράσπισης των θυσιών του ελληνικού λαού και στράτευσης για την ανανέωση της παράταξης, του πολιτικού συστήματος και της χώρας. Για αλήθειες, για κανόνες, για αλλαγές, για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτήν την ευθύνη είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να αναλαμβάνω στο πλαίσιο της συλλογικής μας προσπάθειας. Προχωράμε».

Είδαμε και τον Βενιζέλο που μας απείλησε πως... «Αρχίζουμε»!
πηγη