Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Βενιζέλος σε Παπούλια: Πιέστε τον ΣΥΡΙΖΑ για οικουμενική - Όλος ο διάλογος - Φωτο και video


Κατέθεσε την εντολή ο Ευ. Βενιζέλος - Εφυγε απο το Προεδρικό χωρίς να κάνει δηλώσεις
- Οι τελευταίες ελπίδες στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει ως τη Δευτέρα...

- ''Πυρετός'' στα στρατηγεία των κομμάτων
- Ακυβέρνητη η Ελλάδα - Διορισμένος δικαστής θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για οικονομία - Σκόπια
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το Newsit

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις άκαρπες συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Ολος ο διάλογος είχε ως εξής:

Ευ.Βενιζέλος: Πρόεδρε ήρθα να σας ενημερώσω συνοπτικά για τα αποτελέσματα της διερευνητικής μου εντολής. ΝΔ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα για οικουμενική κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού διετούς θητείας με σκοπό την υπέρβαση του μνημονίου. Όρος και προϋπόθεση όμως είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έλαβα όμως θετική απάντηση και εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας.

Κ. Παπούλιας: Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας, ελπίζω να στυμβάλλω γιατί μπροστά μας έχουνμε δύσκολες μέρες καθώς έχουμε τη συναδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, την Πέμπτη τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την Παρασκευή τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι εξελίξεις βρίσκονται πια στα χέρια του Κάρολου Παπούλια ο οποίος, όπως προβλέπει το Σύνταγμα αναμένεται να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών.

Στο μεταξύ η χώρα παραμένει ακυβέρνητη ενώ όλα δείχνουν οτι οδεύουμε προς νέες εκλογές. Το αμέσως επόμενο διάστημα όμως υπάρχουν κρισιμότατες στιγμές για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας που θα πρέπει να τις διαχειριστεί κάποιος δικαστής, χωρίς πολιτική καθοδήγηση, χωρίς πολιτική εμπειρία και πολιτική ευθύνη.

πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρε το 8% που σου αρμόζει χοντρέ και τραβα να πουλήσεις κανένα μπιντέ στο μαγαζι του πεθερού σου, όσο θα περιμένεις για να δικαστείς για τα εγκλήματά σου.