Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Ραχόϊ διασώζει τράπεζες, όχι τραπεζίτες.


Η Ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 4,5 δις ευρώ για να διασώσει την ιδιωτική τράπεζα Bankia SA, η οποία κινδυνεύει με κατάρρευση. Επειδή όμως τα χρήματα αυτά είναι του Ισπανικού λαού, ο δεξιός πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Ραχόϊ ανακοίνωσε ότι με τα... χρήματα αυτά, το Ισπανικό Δημόσιο θα αγοράσει το 45% των μετοχών της μητρικής τράπεζας...
Banco Financiero y de Ahorros με δικαίωμα ψήφου. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η συγκεκριμένη τράπεζα κρατικοποιείται και περνά στον έλεγχο του Ισπανικού κράτους.

Ας τα δουν αυτά ο δεξιός κ. Σαμαράς και πολύ περισσότερο ο σοσιαλιστής κ. Βενιζέλος. Εμείς εδώ, εκτός των πάνω από εκατό δισεκατομμυρίων που έχουμε δώσει μέχρι τώρα στις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, αποφασίστηκε από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ και το ελληνικό κράτος θα πάρει κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου.  Δηλαδή, αντί να διατεθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού για την διάσωση του τραπεζικού συστήματος, κάτω από τον κρατικό έλεγχο, θα διατεθούν για να διασωθούν οι τραπεζίτες, χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο, οι οποίοι τραπεζίτες, είτε αρνούνται είτε αδυνατούν να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους με δικά τους κεφάλαια.

Ξέρετε ποια είναι η αιτιολογία που προβάλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα , για να μη γίνει αυτό στην Ελλάδα; Ότι το ίδιο  ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι  διεφθαρμένο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρατικές τράπεζες.
Αν είναι δυνατόν;;
Τότε γιατί είναι εκεί και μας κυβερνάει, αντί να εξαφανιστεί;;

πηγη