Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στο 36%το ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Αυστραλία...


Η Αυστραλία είναι η πέμπτη χειρότερη χώρα στο βιομηχανοποιημένο κόσμο όσον αφορά το επίπεδο παιδικής φτώχειας, καθώς ένα στα τρία παιδιά ζουν κάτω από το επίπεδο ανέχειας. Αυτό σημειώνεται σε πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία κατατάσσει την Αυστραλία στην 7ή θέση ανάμεσα σε άλλα 24 ανεπτυγμένα οικονομικά κράτη, όπου ένα ποσοστό παιδιών της τάξης του 36% ζουν σε επίπεδο φτώχειας. Η έκθεση του ΟΗΕ με τίτλο «Η κατάσταση των παιδιών του Κόσμου το....
2010» αναφέρει ότι η Αυστραλία ήταν πολύ πιο κάτω από χώρες όπως η Σλοβακία (2,2%) και Ουγγαρία (11,5%). Ωστόσο, η Αυστραλία έχει συγκριτικά... καλύτερες επιδόσεις σ' αυτά τα θλιβερά ποσοστά όσον αφορά τα ποσοστά των φτωχών παιδιών στη Ρωσία (41,6%), στις ΗΠΑ (41,5%), στην Ιταλία (41,3%) και στην Μ.Βρετανία (39,3%). Τα στοιχεία του ΟΗΕ για την παιδική φτώχεια στην Αυστραλία ελήφθησαν από πρόσφατη μελέτη που έκανε ο Δρ Bruce Bradbury από το ερευνητικό κέντρο κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας. Χρησιμοποιώντας στοιχεία του 1994, ο Δρ Bradbury ορίζει ως φτωχό νοικοκυριό εκείνο που έχει εισόδημα λιγότερο από το μισό από το συνολικό μέσο όρο της χώρας. Υπογράμμισε εντούτοις πως η αυξανόμενη τάση προς ανισότητα στη μισθοδοσία θα είχε επιπλέον αρνητική επίδραση στην παιδική φτώχεια.


imathia-news.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MAKARI SAN TIN AUSTRALIA NA ITAN KAI ALLA KRATI,EDO IPARHI AUTHONO PSOMI GIA OLO TO KOSMO,ORGANOMENES KINONIES ME AUTOSEVASMO STO TOPO POU ZOUN.KAI PROSPATHOUN GIA TO KALITERO.ATHROPOI ETHNIKISTES.