Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καναδός φτιάχνει καθαρή ελληνική μπίρα!


Ένας Καναδός ζυθοποιός ήρθε στην Ελλάδα και εδώ και δέκα χρόνια φτιάχνει μία από τις λίγες ετικέτες αμιγώς ελληνικής μπίρας. Ο Ντέιβιντ Γουντ, γενικός διευθυντής της Ζυθοποιίας Ζέος, εξηγεί τι τον έφερε στην Ελλάδα: "Όταν ήμουν 14 ετών, στον Καναδά, πήγαινα σε ένα ελληνικό
εστιατόριο όπου υπήρχαν διάφορες φωτογραφίες από....
μέρη της Ελλάδας. Θυμάμαι να κοιτάζω μία από αυτές τις φωτογραφίες και να λέω στον εαυτό μου: κάποια μέρα θα ζεις εκεί. Eτσι, όταν προέκυψε η επαγγελματική πρόταση κι ενώ ήδη έκανα καριέρα ως ζυθοποιός, το είδα όχι μόνο ως επαγγελματική ευκαιρία, αλλά και ως εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου». Ο κ. Γουντ νιώθει περισσότερο Ελληνας από πολλούς γηγενείς, αν και δεν μιλά ελληνικά. Από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα είναι η γραφειοκρατία και η υπερβολική φορολόγηση. "Αναπόφευκτα σκοντάφτουμε πάντα στη γραφειοκρατία, αλλά και στην παράλογη και υπερβολική φορολόγηση, ακόμα και όταν μια εταιρεία θέλει να εξάγει.Το κράτος ζητά τόσο πολλά, και μάλιστα προκαταβολικά, κάτι στο οποίο για να ανταπεξέλθει μια μικρή εταιρεία, πρέπει αναγκαστικά να αυξήσει την τιμή των προϊόντων της. Εμείς είμαστε τυχεροί, γιατί αυτοί που αγοράζουν την μπίρα μας δέχονται να πληρώσουν τα σχετικά τέλη, όμως η γενικότερη λογική είναι λάθος. Ειδικά με την παρούσα, δύσκολη κατάσταση, μου φαίνεται ακόμα πιο παράλογο να μη γίνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εξαγωγές, οι οποίες είναι κέρδος για όλους».
katoci.com

7 σχόλια:

Αλεκός είπε...

Απαστερίωτη ΖΕΟΣ + ΚΑΒΑΦΗΣ.
Ταβέρνα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Καπανδρίτι.
Σάββατο μεσημέρι.
Παράδεισος για την ψυχή.
Ευχαριστούμε φίλε από τον Καναδά.

Αλέκος

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ είπε...

όσο και να το θέλεις μεγάλε δεν θα γίνεις ποτέ Έλλην...

εγώ είπε...

Στον εθνικιστή από την Ημαθία να πω ότι ο Καναδός φίλε μου είναι πιο έλληνας από σένα..

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ είπε...

κάτι ανθρωποι σαν και σένα φίλε μου καταστρέφουν την ελληνική φυλή, μάθε λίγο ιστορία.

Δεν υπάρχει πολή και λίγο έλληνας ή είσαι η δεν είσαι, και για να εισαι έλληνας πρέπει να έχεις δύο έλληνες γονεις.

αυτό πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες και αυτό φένετε και απο μια γνοστή παροιμία που κράτισε 3.000 χρόνια, και επιδή δεν την τηρήσουν μερικοί γι αυτό σήμερα θα πεινάσουμε για να ξεβρομίσει η πατρίδα απο αλλοεθνής όπως ο Παπανδρέου, ο Σημίτης, Κάρολος Παπούλιας, κ.α.π. που έχουν μάνες και πατεράδες αλλοδαπούς-ές....κάθεσται και λέτε παπατζιλίκια πως ο ξένος ειναι πιο πολύ έλληνας απο άλλους γιατί στους έλληνες πάτε και μου βάζετε μέσα αλλοεθνής που έχουν έναν έλληνα και έναν ξένο γονέα, οι έλληνες δεν ειναι όσοι θέλετε να πιστεύετε, πόσοι μπασταρδεύτικαν όλα αυτα τα χρόνια και σήμερα επειδή έχουν ένα ελληνικό όνομα νομίζετε οτι ειναι έλληνες ενώ μερικοί έχουν Γερμανό πατέρα, η Ιταλό παππού, και. ολοι αυτοι δεν ειναι έλληνες, γι αυτό σήμερα γεμίσαμε ανθέλληνες και είμαστε στα χάλια μας και πολύ φοβάμε πως η πόρωση πολλών στις θρησκείες και σε άλλα πράγματα δεν θα αφίσουν να βγεί ένας νόμος που να απαγορέυει το μπαστάρδεμα με συνέπεια σε μερικά χρόνια η ελλάδα να κατοικείται απο ανθρώπους που απλός θα έχουν τον τίτλο ΈΛΛΗΝΑ αλλα θα ειναι ενα τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

Ελληνάρα από την Ημαθία... δεν μαθαίνεις πρώτα να γράφεις σωστά τα ελληνικά;

chalice είπε...

Για να ξαναέρθουμε στο θέμα μας, η απαστερίωτη Zeos είναι μια εξαιρετική μπύρα, τόσο η ξανθιά όσο και η μαύρη και μάλιστα σε πάρα πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ας την προτιμήσουμε, ακόμα κι αν φτιάχνεται από Καναδό - η επιχείρηση είναι στην Ελλάδα και ταϊζει ελληνικά στόματα - τόσο αυτή όσο και τις υπόλοιπες ελληνικές μικροζυθοποιίες: Κερκυραϊκή, Πειραϊκή, Μεσσηνιακή, Septem από την Εύβοια, Craft, Χάρμα και Ρεθυμνιακή από την Κρήτη, τη Ροδίτικη Magnus Magister αλλά και την νεοσύστατη Donkey από τη Σαντορίνη!
Δείτε και εδώ: http://beeramatismoi.blogspot.com/2010/10/blog-post_01.html

Κάποιος είπε...

"Ελληνα" απο την Ημαθία, κάτι παίζει με σένα. Ή δεν είσαι Έλληνας, ή τώρα ξεκίνησες το δημοτικό.
Μας έβγαλες τα μάτια με τα λάθη σου. Μάθε λοιπόν ότι ο Έλληνας γράφεται με κεφαλαίο "Ε", όπως και ο Ιταλός, Γερμανός κ.α.
Αυτά γιατί άραγε τα έγραψες σωστά;
Να μην μιλήσω για τα υπόλοιπα.
Ελληνάρα μουυυυυυυυυ.