Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Στρατιωτική -και μυστική;- διπλωματία στα ελληνοτουρκικά > Επιστολή Α/ΓΕΕΘΑ στον Οζέλ


Έφερε πρόσκληση για επίσκεψη Αβραμόπουλου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη ο Μπαγίς και πήρε επιστολή του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου προς τον Τούρκο αρχηγό Οζέλ. Είναι σαφές ότι παρά τις αποκαλύψεις για εμπρησμούς ελληνικών δασών από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και την σταθερά προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο “κάτι τρέχει” στα ελληνοτουρκικά. Μετά από το τηλεφώνημα Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου, οι...
επαφές και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σ΄ αυτές φαίνεται ότι έχει πρωταγωνσιστκό ρόλο το υπουργείο Άμυνας και ο Αβραμόπουλος και όχι το ΥΠΕΞ.


Ο Αβραμόπουλος στις δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον Μπαγίς επιβεβαιώσε ότι “είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσουμε για άλλη μια φορά να κινούμαστε στην κατεύθυνση της εδραίωσης καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Έχω ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση που μου έγινε από τον συνάδελφό μου, Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Yilmaz και πολύ σύντομα, ίσως στις αρχές του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσω επίσκεψη στην Τουρκία”.
Ο Ε.Μπαγίς το πήγε ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι “δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αναλάβατε Υπουργός Άμυνας που είπα στους φίλους μου ότι αισθάνομαι ήδη πολύ ασφαλέστερος. Γιατί γνωρίζω ότι κάποιος που πιστεύει σε αυτή τη σχέση, που πιστεύει ότι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ανθίσουν, είναι τώρα επικεφαλής των Αμυντικών θεμάτων. Όντες και οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο και όχι να ζημιώνουμε ο ένας τον άλλο. Και οι λαοί μας επίσης αξίζουν κάτι καλύτερο, έχουν την απαίτηση από εμάς να διατηρούμε καλές σχέσεις και δόξα τω Θεώ έχουμε πολύ καλές σχέσεις”.
Ο Μπαγίς υπενθύμισε τη φιλική σχέση του Αβραμόπουλου με τον Ερντογάν που “δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ότι κάνατε τον κόπο να έρθετε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, όταν είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος, το οποίο μάλιστα ήταν στα σχολικά βιβλία. Εσείς όμως δείξατε έμπρακτα την ειλικρίνεια και την ευαισθησία σας όσον αφορά τα ζητήματα Δημοκρατίας. Δεν μπορούσατε να δεχθείτε ότι ένας εκλεγμένος πολιτικός είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος. Και το γεγονός ότι οι αρχές εκείνης της περιόδου δεν σας επέτρεψαν να επισκεφθείτε τον φίλο σας εκείνη την ημέρα είναι κάτι που ακόμα το θυμόμαστε στην Τουρκία”.
Ο Μπαγίς αποκάλυψε στις δηλώσεις του τη παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ στη συνάντησή του με τον Αβραμόπουλο και την επιστολή που του έδωσε για τον στρατηγό Necdet Ozel.
Το γράμμα αυτό συνοδευόταν και από ένα δώρο επ’ ευκαιρίας του εορτασμού του Νέου Έτους.

onalert

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενας ΘΕΟΣ
ξερει τι μαγειρευουν.αυτοι δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο.Δεν τους εμπιστευομαστε γιατι το διαπιστωσαμε ο θανατος μας η ζωη τους.ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!