Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει θέμα παραίτησης του αρμόδιου υπουργού…


Στο σημείωμά τους που υπέβαλαν στον Αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Φώτη Μακρή, οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, κατά λεξη: «…..
στην αναφορά αυτή κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ενεργείας μας, την τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή μας, εξ αιτίας της φύσεως του αντικειμένου και των πολλαπλών-πολυεπίπεδων αντανακλάσεων των υπηρεσιακών πρωτοβουλιών και ενεργειών μας, που σαφέστατα πολλούς ενόχλησαν και ενέβαλαν εις ανησυχίαν και πολλοί θα επιθυμούσαν και θα εύχονταν να μην είχαν λάβει χώρα».

Αν προσέξατε, οι δύο εισαγγελείς χρησιμοποιούν τη λέξη «τεχνηέντως» για την νομοθετική κατάργησή τους. Η χρήση αυτής της λέξης δεν είναι τυχαία, από τους γνωρίζοντες άπταιστα ελληνικά εισαγγελείς. Τενηέντως σημαίνει…. «με επιτηδειότητα», «έξυπνα». Αποδίδουν δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών που συνέταξε το σχετικό σχέδιο νόμου για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε Αντιεισαγγελέα του ΑΠ, επιτηδειότητα. Αυτό είναι πολύ βαρύ για το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ευθέως λένε ότι αυτή η υπουργική πρωτοβουλία, προήλθε εξ αιτίας της φύσεως της έρευνάς τους και των ενεργειών τους «….που σαφέστατα πολλούς ενόχλησαν και ενέβαλαν εις ανησυχίαν και πολλοί θα επιθυμούσαν και θα εύχονταν να μην είχαν λάβει χώρα». Δεν αντιλαμβανόμαστε τι άλλο πιο ξεκάθαρο πλέον θα μπορούσαν να πουν αυτοί οι άνθρωποι, εκτός πλέον από το να δώσουν και τα συγκεκριμένα ονόματα.

Ταυτόχρονα όλη η Ελλάδα είδε εμβρόντητη τον αρμόδιο υπουργό να αναδιπλώνεται και να αποσύρει εσπευσμένα το σχετικό σχέδιο νόμου. Τι έχει συμβεί; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ότι ο υπουργός έκανε ένα λανθασμένο (δείγμα προχειρότητας), νομοσχέδιο και επομένως μόλις αντιλήφθηκε το λάθος του, το απέσυρε εσπευσμένα, είτε ότι πράγματι οι δύο εισαγγελείς έχουν δίκιο σε όσα λένε πιο πάνω, κάτι που ανάγκασε το αρμόδιο υπουργείο να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο. Άλλη λογική εξήγηση, αυτής της εσπευσμένης απόσυρσης, δεν υπάρχει.

Όπως όμως και να έχει το πράγμα, είτε δηλαδή πρόκειται για νομοθετική προχειρότητα, είτε για δίκιο των εισαγγελέων, από τη στιγμή που στα μάτια της Κοινής Γνώμης δικαιώνονται οι δύο εισαγγελείς, με τον τρόπο που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν με την πολιτική ηγεσία και υποχωρεί ο αρμόδιος υπουργός, εδώ μπαίνει θέμα πολιτικής ευθύνης του αρμόδιου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπουργού. Δηλαδή θέμα παραμονής του στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και θα πρέπει να το δει αυτό ο κ. Παπαδήμος, πριν το θέμα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πέτρος Χασάπης

1 σχόλια:

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Οι εντιμοι και αδεκαστοι δικαστες ειναι δυο απο τις τελευταιες ελπιδες των δοκιμαζομενων Ελληνων και των παιδιων τους...
Αν δεν λειτουργησει με διαφανεια και εντιμοτητα μοιραια θα παμε στην τελευταια ελπιδα που θα εχει απομεινει στους εξαθλιωμενους Ελληνες...
Και αυτη θα εχει πολυ βια και αιμα...