Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Οι αλληγορίες ενός αλιγάτορα...


Αναβολή των εκλογών και παράταση του βίου τής κυβέρνησης Παπαδήμου ζητάει τώρα ο Παπανδρέου, αποδεικνύοντας για μίαν ακόμα φορά ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να «κρατήσει τον λόγο του» για οτιδήποτε ουδέποτε. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς τα αναρίθμητα ψέματα του Γιωργάκη για όλα και προς όλους, το πρόβλημα ....

πλέον υπερβαίνει την πολιτική κι αγγίζει τις επιστήμες που καλλιέργησαν ο Φρόυντ και ο Γιουνγκ...

Βασική αρχή της προπαγάνδας είναι ο σταδιακός -σιγά σιγά κι ανεπαισθήτως- εθισμός της κοινής γνώμης με κάτι το οποίον, ώς τη στιγμή που θα αρχίσει η διαδικασία εξοικείωσης μαζί του, εθεωρείτο αδιανόητο.

Προχθές οι «New York Times» δημοσίευσαν κείμενο που πραγματεύεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απ' το Ευρώ με αποτέλεσμα την αποσάθρωση της χώρας και...
την επέμβαση του στρατού!

Δεν είναι το πρώτο!

Παρόμοια δημοσιεύματα (και) για παρεμφερή θέματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό με μια συχνότητα που πυκνώνει. Ανησυχητικά.


Διοχετεύονται πληροφορίες ακόμα και περί του ενδεχομένου να εκπαιδεύει ο στρατός ορισμένες μονάδες του για την καταστολή διαδηλώσεων, για την «αποκατάσταση της τάξης» και άλλα που παραπέμπουν σε άλλες, μαύρες εποχές. Υστερα αυτές οι πληροφορίες διαψεύδονται. Και πιο ύστερα αφήνονται να διαρρεύσουν εκ νέου...

Ανάλογες διαρροές για ανάλογες στρατιωτικές προετοιμασίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φτάνουν στον Τύπο αυτών των χωρών ή άλλων «ενδιαφερομένων» κρατών.

Θα έλεγε κανείς «ας προσέξουν οι Υπατοι» -αν υπήρχαν Υπατοι που θα ενδιαφέρονταν για την ασφάλεια της Δημοκρατίας. Συμβαίνει όμως το αντίθετο και εις ό,τι αφορά τη χώρα μας αυτό που συμβαίνει είναι αντικοινοβουλευτικό και αντιδημοκρατικό. Ακρως.

Η ευκολία με την οποίαν όλο και περισσότεροι Μνημονιακοί κάνουν λόγο για παράταση στη ζωή της κυβέρνησης Παπαδήμου γράφοντας τη συμφωνία για για τις εκλογές στα παλιά τους τα παπούτσια δεν δείχνει μόνον πολιτική έκπτωση και ανοχή σε πολιτειακή παρέκβαση, αλλά και υποταγή όχι μόνον στη συντεταγμένη κατοχή της χώρας μας από ξένες Δυνάμεις, αλλά (αίσχιστη) υποταγή ακόμα και στις απρόβλεπτες μεταβλητές αυτής της κατοχής, όπως η στρατιωτική επέμβαση στο εσωτερικό ή η στρατιωτική εισβολή απ' το εξωτερικό. (Οι ΗΠΑ ήδη προετοιμάζονται για επεμβάσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αδιανόητο; Οχι! Εχει ήδη συμβεί στη Γιουγκοσλαβία). Αδιανόητο για την Ελλάδα; Οχι! Ηδη λέγε - λέγε - λέγε το έδαφος προλειαίνεται. Ηδη η πολιτική συμπεριφορά όσων δηλώνουν ότι η «κυβέρνηση Παπαδήμου θα παραμείνει όσο χρειασθεί (!!!)» είναι πραξικοπηματική.

Κι επειδή «Υπατοι» για να υπερασπισθούν τη Δημοκρατία δεν υπάρχουν, ας γρηγορεί ο λαός...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet