Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

"Πόλεμος" ανάμεσα στη ΜΙΤ και την κυβέρνηση Ερντογάν


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Μεγάλος "πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) και την τουρκική κυβέρνηση με αφορμή το θάνατο 35 αθώων Κούρδων στη Νοτιοανατολική Τουρκία, από τους βομβαρδισμούς τουρκικών μαχητικών. Ο ...
τουρκικός στρατός και η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζουν πως είχαν λάβει πληροφορίες από την ΜΙΤ για πιθανή παράνομη είσοδο ανταρτών του PKK στην Τουρκία. O Eρτντογάν στις χθεσινές του δηλώσεις επισημοποίησε την άποψη αυτή τονίζοντας πως «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας , ξεκίνησαν το έργο τους μετά από τις πληροφορίες που είχαμε λάβει πληροφορίες πριν από 10 ημέρες πως επίκειται είσοδος μελών του PKK».

Aυτή η δήλωση θεωρείται ξεκάθαρη «σπόντα» στη ΜΙΤ καθώς μόλις τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαπίστωσαν κινητικότητα στα τουρκο-ιρακινά σύνορα τα τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν και βομβάρδισαν στόχους. Μόνο που τα θύματα ήταν αθώοι πολίτες που ασχολούνταν με παρεμπόριο και όχι μέλη του PKK.
H MIT παραβιάζοντας κάθε παράδοση εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει τις πληροφορίες για λανθασμένη πληροφόρηση του τουρκικού στρατού. « Δεν αληθεύουν οι πληροφορίες πως η υπηρεσία μας είχε δώσει τις πληροφορίες που προκάλεσαν την επέμβαση όπου σκοτώθηκαν 35 πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση.
Πάντως είναι ξεκάθαρο πως κυβέρνηση και στρατός συντάσσονται εναντίον της ΜΙΤ. Μια κόντρα που τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συνεχιστεί.