Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο ΠτΔ αποχωρεί έπειτα από αντίδραση του λαού, το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει…


Όταν ο αρχηγός του πολιτικού συστήματος (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ίσταται απέναντι στο λαό, δεν γίνεται αποδεκτός από το λαό και αναγκάζεται για οποιονδήποτε λόγο να αποχωρήσει, τότε αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πάψει πλέον de facto να υφίσταται. Έχει απλά καταρρεύσει. Δεν γίνεται να το εξηγήσουμε πιο απλά. Η τροπή σε φυγή, του ανωτάτου άρχοντος, του αρχηγού της...
εκτελεστικής εξουσίας, του αρχηγού του κράτους, του εγγυητή του πολιτεύματος, έπειτα από σφοδρές λαϊκές αποδοκιμασίες, δεν επιτρέπουν πλέον.... σε κανέναν μας να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συνέβη.. Ισχυρίζονται πολλά παπαγαλάκια του συστήματος στα καθεστωτικά ΜΜΕ, ότι ήταν μια μικρή ομάδα. Όμως, δεν ήταν μόνο μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν πολλές ομάδες σε πολλές πόλεις της χώρας και αυτό δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού άρχισε να εξεγείρεται. Και δεν ήταν μόνο η όποια ομάδα ξεκίνησε τις αποδοκιμασίες. Το πλέον ανησυχητικό για το πολιτικό σύστημα, είναι η βουβή αποδοχή ή αδιαφορία του λαού για ό,τι συνέβη. Η Δημοκρατία είναι ένα πολύ απλό πολίτευμα. Λειτουργεί με βάση τη λαϊκή αποδοχή. Η εξουσία που ασκούν ορισμένα μέλη της κοινωνίας, απέναντι στο λαό, βασίζεται πάνω στη λαϊκή εμπιστοσύνη και στη λαϊκή αποδοχή. Όταν αυτή εκλείψει και η εξουσία δεν γίνεται πλέον αποδεκτή ή και εκδιώκεται όπου εμφανιστεί, τότε η εξουσία έχει καταρρεύσει και οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής της με τη βία, οδηγεί σε τυραννία και σε εμφύλιο. Από σήμερα λοιπόν, η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε νέα σελίδα στην ιστορία της. Όσοι πιο πολλοί και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί πολύ, με συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που οπωσδήποτε θα γίνουν.
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μόνο στα ελίκόπτερα έχουν κάπου να σταθούν.
Πάντως όχι στην Ελλάδα.
Ο Λαός αρχίζει να μιλά.
Καλη αρχή.
Καλό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

λες και νοιαστηκαν για την γιορτη του 40 .τα λαμογια του πολιτικου συστηματος δεν περιμεναν τετοια αντιδραση και πραγματικα ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ.Απο δω και περα καθε αντιδραση τα κωλομ.μ.ε.τα προβοκατορικα καθικια μαζι με το πολιτικο συστημα που προσπαθουν να περασουν το κουρεμα ελαφρια θα ριχνουν οπου ναναι την ευθυνη .Δηθεν οτι ειναι αναρχικοι δηθεν οτι ειναι του συριζα δηθεν οτι ειναι και γω δε ξερω τι!Μιλαν αυτοι για δημοκρατια που καταργησαν ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !Αλλα εχω να πω οτι ειναι μονο απλος λαος ενας λαος που ειναι ανεργος ενας λαος πονεμενος ενας ολοκληρος λαος προδομενος!ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ 9 ΕΧΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ....
ΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ!
ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΠΡΟΤΑΣΗ : ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΕΥΤΕΡΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ετσι μπαρβο σημερα κερδισε ο λαος....μεγαλη λαικη νικη.....
αλωστε που δεν εγινε η παρελαση για τη νικη εναντια στο φασισμο δεν τρεχει τπτ αφου ο παπουλιας δεν το ενοιωθε πραγματικα...............

αρα αν το νοιωθουμε και εμεις δεν εχει σχεση να υποθεσω? εκτος κ αν δεν περασε καν απο το μιαλο αυτο...εχωντας απωλεσει το εθνικο αισθημα προ πολλου...

και αμα χασαμε μια εθνικλη εορτη για τον αγωνα του λαου εναντιον στα φασισμο της χωρας και σιγα τι εγινε μωρε............ ????

τα ευρω μετρανε πλεον ....για σας ρε λαικοι αγωνιστες....

Anestis Zioulis είπε...

Μίλησε για σύνταγμα.. το οποίο ο ΙΔΙΟΣ καταπάτησε.
Δεν νομίζω να σε σώσει η αντίσταση σου το 40.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΕΜΑΛΑ Κ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40!ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!!