Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση λαϊκής οργής, κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος...


Σε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και του στραγγαλισμού της κοινωνίας, μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μετά την εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο χώρο της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, και η αποχώρηση του...
Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, υπό τις αποδοκιμασίες.... πολλών συγκεντρωμένων! Το υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και η προ ημερών υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και θέτει στην εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενους, ήταν η συνέχεια Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ήταν όμως και οι σταγόνες που έπεσαν σ’ ένα ποτήρι ήδη ξεχειλισμένο. Υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν λάβει εγκαίρως το «μήνυμα». Ελάχιστοι τόλμησαν να καταλάβουν θέσεις στις παραδοσιακές εξέδρες των επισήμων και μόνο υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας τους από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, όπως π.χ. η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Σύνταγμα. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, ούτε αυτή η αστυνομική προστασία στάθηκε ικανή να εμποδίσει το ξέσπασμα οργής των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα οι παρελάσεις να ματαιωθούν, ενώ υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι αποχωρούσαν ή φυγαδεύονταν, αποδοκιμαζόμενοι. Έτσι, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας εισέπραξαν τη λαϊκή κατακραυγή, εναντίον ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, το οποίο οδηγεί στη χρεοκοπία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Από: enet.gr
/hassapis-peter.blogspot.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και υπόψη ότι η παρέλαση δε ματαιώθηκε αλλά πραγματοποιήθηκε αργότερα και αφού έφυγαν οι πολιτικοί δοσίλογοι. Ο λαός δεν είναι κατά των παρελάσεων μνήμης αλλά εναντίον όσων ξεπουλούν την Ελλάδα στα νύχια του 4ου Ράιχ και των κερδοσκόπων. Πρώτος απ' όλους ο Παπούλιας ο οποίος από τη θέση του θα μπορούσε να αποπέμψει τα επίμαχα νομοσχέδια ως αντισυνταγματικά και τελικά παραιτούμενος να προκαλέσει την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Και αντί αυτού προτίμησε να παραμείνει στη θέση του και να βάλει την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του στην ταφόπλακα της Ελλάδας, όχι γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αλλά γιατί ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως αυτά γίνονται για το καλό της χώρας. Πώς ονομάστηκαν όσοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές; ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Δικαίως λοιπόν θα τον ακολουθεί αυτός ο χαρακτηρισμός και μετά θάνατον. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.