Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ .


From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Παρά 80 εκατομμύρια πολίτες της, την ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία της και τον μεγάλο της στρατό , η Τουρκία απέτυχε να εδραιωθεί ως ένα ισχυρό περιφερειακό στοιχείο. Η νέα πολιτική της ισλαμικής κυβέρνησης, η οποία θέτει ως βάση τον λεγόμενο Νέο-Οθωμανισμό (μια επιστροφή στις
δοξασμένες της ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,) κατέγραψε μια σειρά από διπλωματικές αποτυχίες κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Το μόνο επίτευγμα της πολιτικής αυτής είναι η οικονομία, η οποία επέτρεψε στον Ερντογάν και το κόμμα του να ενισχύσει τον πολιτικό του καθεστώς στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ωστόσο, η επιρροή της Τουρκίας στο διεθνές θέατρο είναι λεπτή. Παρακάτω υπάρχουν μερικές υπενθυμίσεις:

α) Οι προσπάθειες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχαν ( προς το παρόν ).
Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ορίσει το θέμα αυτό ως την κορυφαία προτεραιότητα για την τουρκική διπλωματία , κάνει σαρωτικές αλλαγές σε νόμους και συντάγματα της Τουρκίας και επίσης παρέχει εκτεταμένες παραχωρήσεις προς τους Κούρδους. Ωστόσο, η Γαλλία και η Γερμανία τον εξαπέστειλαν μακριά , με ένα μάλλον προσβλητικό τρόπο.
http://studentthinktank.eu/wp-content/uploads/2011/04/Plaatje-Serkan.jpg
β) Με εξαίρεση την ιδία την Τουρκίας, κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν αναγνωρίζει πλέον την Βόρεια Κύπρο , την ψευτοδημοκρατία που συστάθηκε από την Άγκυρα μετά από εισβολή της στην Κύπρο το 1974 . Και τούτο συμβαίνει παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την Άγκυρα για σχεδόν 40 χρόνια , ωστε να αποσπάσει τη διεθνή αναγνώριση της τουρκικής οντότητας , δια τους οικισμούς που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Κύπρος έγινε δεκτή ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBrwZwbCPUdU-Ni41XFovVYhtrnWmCw8b-mE14XjKaWQ2J1X8Y
γ) Κατόπιν αμερικανικών πιέσεων , η Τουρκία συμφώνησε στη συμφιλίωση της με την Αρμενία, υπό τον όρο ότι η τελευταία θα θέσει τέρμα στις κατηγορίες σχετικά με το αρμενικό ολοκαύτωμα. Ωστόσο, το αρμενικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να επικυρώσει τη συμφωνία. Ακόμα ένα χαστούκι «κατά πρόσωπο» για την Τουρκία.
Παιδιά για σκεφτείτε λίγο τι εξευτελισμός ήταν κι αυτός για το φιλαράκι του ΓΑΠα .
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/dc/Izno01.gif
δ) Η Τουρκία ήταν ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Μουαμάρ Καντάφι στα χρόνια πριν από «την λεγομένη Λιβυκή εξέγερση ». Τουρκικές εταιρείες επένδυσαν δισεκατομμύρια στην πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη. Ως εκ τούτου, όταν η εξέγερση ξεκίνησε η Τουρκία προσπάθησε να το έχει καλά και με τους δύο : - από τη μία πλευρά προσπάθησε να αποτρέψει μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ εναντίον Καντάφι και τους υποστηρικτές του , αλλά από την άλλη πλευρά, καταδίκασε τις δολοφονίες αμάχων. Ωστόσο, τα μέλη του ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ αγνόησαν «επιδεικτικά» την ένσταση της Τουρκίας ως γειτνιάζουσα περιφερειακή δύναμη του ΝΑΤΟ και ξεκίνησαν μια εναέρια δολοφονική επίθεση κατά του Λιβυκού λαού – κυρίως κατά των άμαχων - που προκάλεσε ανατροπή του Καντάφι.
http://www.outraspalavras.net/files/2011/03/Tomahawk-launch-on-Libyan-Military-Installations-650x3932.jpg

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ

http://logia-tou-aera.blogspot.com/2011/09/blog-post_4197.html

Ανώνυμος είπε...

ποια οικονομική δύναμη ρεεεεεε!!! άντε πάλι το παραμύθι!! πεινάνε οι τούρκοι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!! άμα γίνει πόλεμος αντί να πολεμήσουν θα τρέξουν τα κλέψουν μπακάλικα να ταΐσουν τα παιδιά τους. 3% δεν ξέρει τι έχει και 97% ΠΕΙΝΑΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο είναι από το HEIL ISRAEL. Να σταματήσει ΚΑΙ ο μύθος για το ισχυρό Ισραήλ. Διαχειριστή βάλε την είδηση για τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 2011 10:58 π.μ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ .
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΟΥ .
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙ .
ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ;
ΓΙΑΤΙ ΠΗΞΑΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ =ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ = ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ .

Ανώνυμος είπε...

1:01 μ.μ. ο νοών, νοείτω.

10:58 π.μ.