Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανία: Το ΛΑΟΣ επιδιώκει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου


Η ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ΛΑΟΣ υπέβαλε αίτημα με μερικές ερωτήσεις, προς το Υπουργείο Εξωτερικών αν «ξέχασε την υποχρέωση της Ελλάδας για την εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου», με τις....
οποίες ερωτήσεις, εγείρει θέματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, την απογραφή του πληθυσμού της χώρας, της ιδιοκτησίας και τη δήλωση της αυτονομίας της λεγόμενης Βορείου Ηπείρου.


Σε δήλωσή της η ομάδα των βουλευτών του ΛΑΟΣ προβαίνει σε σύγκριση με το Κοσσυφοπέδιο που διακήρυξε την ανεξαρτησία του πριν από τρία χρόνια, καθώς, και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που επικυρώθηκε από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας στις 17 Μαΐου του 1914 που σύμφωνα με αυτούς εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Με δηλώσεις τους επικρίνουν την ελληνική κυβέρνηση που δεν προωθεί το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου ανάλογα και δεν προστατεύει επαρκώς τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνονται ορισμένες ερωτήσεις όπως:

α. Πότε θα εφαρμοστεί το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» με το οποίο υπάρχει νόμος για την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων στης Βορείου Ηπείρου;

β. Τι μέτρα θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη διασφάλιση της ορθής απογραφής πληθυσμού των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία;

γ. Πως η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την προώθηση του θέματος της συγχώνευσης της Βορείου Ηπείρου με την μητέρα Ελλάδα;

δ. Ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνική κυβέρνησης στις νέες συμφωνίες συνεργασίας Τουρκίας- Αλβανίας;

Η δήλωση υπογράφεται από 16 βουλευτές του κόμματος ΛΑΟΣ, με επικεφαλής το Γιώργο Καρατζαφέρη
Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης
Γιώργος Ανατολάκης
Βάσος Αποστολάτος
Κυριάκος Βελόπουλος
Βορίδης Μαυρουδής
Σπυρίδων Γεωργιάδης
Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Άγγελος Κολοκοτρώνης
Ιωάννης Κοραντής
Παύλος Μαρκάκης
Ουρανία Παπαδάκη – Παπανδρέου
Αθανάσιος Πλεύρης
Ηλίας Πολατίδης
Αστέριος Ροντούλης
Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
πηγή

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλό είναι αυτό άντε να πάρουμε τα κομμάτια που μας ανήκουν

Ανώνυμος είπε...

Ποια κομματια σου ανηκουνε ρε?

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές ερχονται, ας φορεσουμε τη μασκα του εθνικοφρονα να δουλεψουμε του μαλακες που μας ψηφιζουν. Αντε και στην πόλη!!!!Αντε να χαθεις κοπροσκυλο Καρατζαφερη απατεωνα.

Ανώνυμος είπε...

aplos ine kinisi mat pros tous albanous na min kinithoun gia apozimiosis kai edafi pros tous tsamides,kali kinisi.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ είναι η επίσημη γκόμενα της μασονίας και το ΛΑΟΣ η πουτανίτσα της! Ο γελοίος Καρατζαφύρερ μίλησε για "Γουδί". Ας του θυμίσει κάποιος πως κάτω από την δανειακή σύμβαση του ξεπουλήματος της χώρας, βρίσκεται η υπογραφή του και οι υπογραφές των υπόλοιπων Χόμο Νεάντερτααλ του εμετικού Τηλεκόμματος του! Ειθέ να είσαι ο πρώτος που θα νιώσει το μολύβι να διαπερνά το στήθος στο Γουδί, επειδή πουλούσες πατριωτισμό στους αδαείς για να μπεις στη Βουλή! Εμετικέ χοντρομπαλά!

Ανώνυμος είπε...

7 Σεπτεμβρίου 2011 8:03 μ.μ. είσαι Αλβανός μάλλον δεν ξέρεις ό,τι μετά απο τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κομμάτι της Βουλγαρίας και της Αλβανίας άνηκαν στην Ελλάδα !!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΑ ΤΗΣ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ 8.16 ΚΑΙ 8.51
ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΥΤΡΥΜΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ .ΓΙΑΤΙ ΨΥΧΟΜΑΧΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΟΝΤΑς ΠΕΡΑΣΕΙ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ ΕΨΙΛΟΝ 666 ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΟΠΑΣΟΚ ΤΙΟΣ ΝΔ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΔΕΡΦΙΑ 8.16 ΚΑΙ 8.51 ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΛΑΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΙ΄ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ. ΕΔΩ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

10:03 eise amwrfotos k anistoritos.

Ανώνυμος είπε...

...to morfotiko k koinoniko epipedo to dropolitwn den tha ta ftasei pote o topos sou ap opou kai an eise tourkospore

Ανώνυμος είπε...

10:03 ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ. Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΑ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ.

Ανώνυμος είπε...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην συγχύζεστε.Αφού οι γείτονες δεν δίστασαν να βαφτίσουν Αλβανό,Σκοπιανό τον Μέγα Αλέξανδρο,γιατί να μην μας θεωρούν κομμάτι τους,αφού μόνο έτσι,μπορούν να διεκδικήσουν μιά θέση στην ιστορία?
Επειδή όμως φαντάζει λίγο δύσκολο να βάλουν τον ήρωα να μιλήσει σε άλλη γλώσσα,πλην των Ελληνικών η προσπάθεια τους εστιάζεται στους ανιστόρητους ανά την γήν.
Και όλες οι πηγές αρχαίων κειμένων επειδή ομοίως ανεγράφοντο εις την ελληνικήν γλώσσαν,θα πρέπει να αλλάξουν εκτός της ιστορίας και την προιστορία.Αλλά θα χάσουν τον μπούσουλα.
Επί του προκειμένου,το ΛΑΟΣ έχει σαν φιλοσοφία "μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο"
Η κεντρική φιλοσοφία του είναι να περιμαζέψει τους θρησκευόμενους και τους εθνικόφρονες,με κορώνες πατριωτικές τύπου "να πάρουμε την Βόρειο Ηπειρο,την Κωνσταντινούπολη,την μικρά Ασία.... να ξαναγίνουμε αυτοκρατορία με τον χρησθέντα εν Μυστρά νέο Παλαιολόγο Δανό, Γιόχαν Κριστιανσεν και στην πράξη να στηρίζει ότι ανθελληνικό επιχειρείται από την προδοτική κυβέρνηση στην χωρα που ξεπουλάει τα πάντα και υπονομεύει απροκάλυπτα δικαιώματα αποκτηθέντα με θυσίες,υποβιβάζοντας ταυτόχρονα την ηθική και πνευματική της υπόσταση και καταγωγή.
Ακριβώς όπως ο λύκος ενδεδυμένος με προβιά προβάτου,εισέρχεται στο κοπάδι για να το αφανίσει ξεγελώντας τα ηλίθια αφελή ζωντανά.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα ΔΕΝ είναι το μνημόνιο.. Τα μισά απο αυτά που λέει το μνημόνιο θα τα πραγματοποιούσε ο ΚΚ αν ΔΕΝ την είχε κάνει με ελαφρά.. Ο Σαμαράς θα μπορούσε να πει "θα ψηφίσω αλλά δείξε μου την δανειακή συμβαση".. Εκεί έγινε η προδοσία.. Ειναι ωραίο το κόλπο με το μνημόνιο (memorandum) αλλά όσοι ξερουν έστω και τα βασικά ξέρουν οτι δεν σημαίνει τίποτα.. Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που ούτε οι περισσότεροι πασοκοι δεν έχουν δει ΕΙΝΑΙ το πρόβλημα.

Και αυτο το πρόβλημα είναι συνέπεια του μεγαλύτερου προβλήματος που λέγεται ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ... Πηγαινετε στον μπακάλη της γειτονιάς να σας εξηγησουν τι σημαινει και τι χρειάζεται για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα. Είναι τόσο απλό.. Αλλά το καθημερινό μπούρου μπουρου γλύψε γλύψε καραμέλα αυτά κάνει..

Όσο για το γιατί τώρα να κάνει τέτοια κινηση το Λα.ο.ς είναι απλο και ο 8.24 με κάλυψε.
(Οχι ότι δεν θα φέρει κανα δυο ψήφους αλλά τακτικά και μόνο δεν έχει κανένα τρομερό όφελος)


Φιλικά

Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

αντε γαμησου ρε πουστη χοντρομπαλα καρατζαφερη... υπεγραψες την παραδοση της εθνικης μας κυριαρχιας ανευ ορων και αμετακλητα...και τωρα θελεις την Βορεια Ηπειρο...αντε γαμησου ρε προδοτη...

Ανώνυμος είπε...

τι πλησιαζουν οι εκλογες ρε θυμα?παντα τα λεει το λαος και μονο αυτο.Στον Μιχαλολιακο ειχα μια συμπαθεια αλλα τελικα ειναι πουλημενος μονο μπιχλιμπιδια ξερει να πουλαει και καπελα.Αντε και καμια γιορτη.Το μονο πατριωτικο κομμα ειναι το Λαος.Μπραβο τους που τα λενε θα ελεγες αν ησουν Ελληνας.

Ανώνυμος είπε...

αρε πράκτορα Καρακωλοτούμπα

Ανώνυμος είπε...

σιχαμερος προδοτης του μνημονιου 1
παιδι του μητσοτακη
θεοσοφιστης μασονος της ομαδας εψιλον 666 παρακλαδι τις δευτερης ισχυροτερης στοας στον κοσμο της ο.τ.ο. λονδινου
αλβανικης καταγωγης
ο πιο γελοιος και ταυτοχρονα ο πιο επικυνδινος

Ανώνυμος είπε...

σανοπολις γαλατας αγραμματος προδοτης μασονος τουρκαλβανος σιχαμερος χαφιες μπουγιελοφατσα

Ανώνυμος είπε...

με δυο λογια προδοτουμπας

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΟΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΤΗΝ ΛΕΣΒΙΑ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΓΕ ΜΟΥΝΑΠΑΝΟ ΛΕΓΕ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗ ΜΑ ΜΗ Μ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ανώνυμος είπε...

GELOIE KOLOTOUMPA PRODOTH MPINE

Ανώνυμος είπε...

ουστ κοπροσκυλο μασονε τουρκαλβανε

Ανώνυμος είπε...

αληταρα κωλοβλαχε προδοτη

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ;ΤΟ ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΕΓΙΝΕ Ν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ;ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,,,,μηπως τελικά έχει γίνει καταφύγιο πασας νοσου καλ μαλα.....ας;Είναι αυτό επίπεδο,γλώσσα ήθος και δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων;Δεν υποστηρίζω την λογοκρισία αλλά μήπως μια πιο προσεκτική διαχείρηση των αναρτήσεων είναι επιβεβλημμένη;

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΟΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΤΡΤΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

Anestis Zioulis είπε...

Κανονικά αυτό εμένα έπρεπε να με χαροποιήσει, μιας και είμαι Έλληνας της βορείου Ηπείρου.

Αλλά πλέον δεν χάφτω παραμύθια κύριε Καρατζαφύρερ.

Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει απελευθέρωση είναι αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί αν δούμε την πρόσφατη ιστορία θα δούμε ότι οι πολιτικοί μας πούλησαν στις μεγάλες δυνάμεις.

Ανάξιοι του ονόματος των Έλληνων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΒΛΕΠΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΠΑΛΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ,ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΦΥΡΕΡ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ .
ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΥΡΕΡ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ