Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

«Έφυγε» ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας


«Έφυγε» ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας
«Έφυγε» από τη ζωή ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας, Αργύριος Νίκιας σε ηλικία 106 ετών.
Ο Νίκιας επιθυμούσε να επιστρέψει στη γεννέτειρα του, Βρονταμά Λακωνίας, μετά το θάνατο του και...
το «χατήρι» αυτό δε του το χάλασε ο 68χρονος γιος του, Παναγιώτης.
«Σκέφτηκα να ενταφιαστεί εδώ για να μπορώ να του ανάβω το καντήλι. Όμως εκείνος ήθελε να πάει στο σπίτι του, στο χωριό μας, δίπλα στην σύζυγό του και μάνα μου, στα λατρευτά χώματά μας. Ικανοποιώ, λοιπόν και αυτή του την επιθυμία και η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για ενταφιασμό»

6 σχόλια:

East είπε...

Δώστε κίνητρα να επιστρέψουν οι Έλληνες της διασποράς!

Μας χρεωκοπούν για να μειώσουν τον Ελληνισμό.

Μόνο οι Έλληνες που έφυγαν για σπουδές -και δεν ξαναγύρισαν- από την μεταπολίτευση είναι 1,5εκ. Αν δεν είχαν φύγει θα είχαμε 3εκ περισσότερο πληθυσμό, δηλαδή 14εκ, και μάλιστα 3εκ περισσότερους νέους και παιδιά!

Για να μην αναφέρουμε τι έγινε όταν κυβερνούσαν οι εθνικόφρωνες, όπου εξοντώθηκε ο μισός πληθυσμός και μετανάστευσε όλο το εργατικό δυναμικό.

Το κράτος πρέπει να καλέσει να επανέλθουν στην Ελλάδα οι Έλληνες μετανάστες, και να πάρει μέτρα:

-Το κράτος να δώσει οικόπεδο 1 στρέμμα σε κάθε Ελληνική οικογένεια της διασποράς που θα γυρίσει.

-Οι πτυχιούχοι δεν βρίσκουν δουλειά διότι δεν παράγουμε τίποτα. Για να αλλάξει αυτό χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ, κρατικοποιήσεις, δραστική αύξηση παραγωγής, μείωση γραφειοκρατίας/φορολογίας/πολυνομίας/απαγορεύσεων, δραστική αύξηση των αυτοαπασχολούμενων, εισαγωγή μεταναστών που θα χρησιμοποιηθούν ως φθηνό χειρονακτικό εργατικό δυναμικό, φθηνή ενέργεια(και όχι την "πράσινη" που κοστίζει 12 φορές περισσότερο από τον εγχώριο λιγνίτη), υποδομές, δίκτυο τρένου-ΤΡΑΜ για όλη την Ελλάδα, σύνδεση λιμανιών/τρένων/αεροδρομίων/ΜΕΤΡΟ/ΤΡΑΜ/προαστιακός/λεωφορεία/δρόμοι μεταξύ τους και με Βαλκάνια-Ευρώπη-Ασία, φράγματα, άρδευση για όλη την Ελλάδα, κτλ κτλ.

-Εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών που θα παντρευτούν Έλληνες και θα κάνουν Ορθόδοξες οικογένειες. Πρωταρχικές αιτίες της μετανάστευσης είναι όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να κάνει οικογένεια. Το πρόβλημα είναι εντονότατο ειδικά στην επαρχία και στους "700ευρώ". Έτσι λοιπόν και ο Ελληνισμός θα επεκταθεί, και η σιωπηλή γενοκτονία κατά του Ελληνισμού θα σταματήσει αφού θα γίνονται οικογένειες και παιδιά, και θα λυθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

-Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, δημιουργία 100% επαγγελματικού στρατού από εθελοντές-επιλεγμένους και χρησιμοποίηση επιλεγμένων εθελοντών αλλοδαπών. Ο στρατός είναι η βασική αιτία μετανάστευσης των νέων ανδρών.

-Άνοιγμα των πανεπιστημίων και θέσπιση διδάκτρων. Ο καθένας -Έλληνας ή αλλοδαπός- σπουδάζει ότι θέλει, όποτε θέλει, όσο θέλει. Το κράτος κερδίζει αντί να πληρώνει, διαδίδουμε τον πολιτισμό μας σε αλλοδαπούς, σταματά η μετανάστευση των Ελλήνων για τις σπουδές, εισάγουμε συνάλλαγμα αντί να εξάγουμε, σταματά το μαρτύριο των μαθητών και των γονιών με τα φροντιστήρια.

Πρέπει να έρθουν όλοι οι Έλληνες, και οι νέοι, και οι συνταξιούχοι, και οι εργαζόμενοι, και όσοι έκαναν οικογενειες, να φέρουν και τις Γερμανίδες-Καναδέζες κτλ συζύγους τους και παιδιά τους ώστε να Ελληνοποιηθούν και αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

East η άποψή σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά ποιός θα δώσει τα κίνητρα που αναφέρεις;Οι προδότες που μας κυβερνούν;Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Ανώνυμος είπε...

Αν ο στρατός είναι αιτία μετανάστευσης Ανατολίτη, τότε να πάνε στο καλό και να μη γυρίσουν στην πατρίδα ποτέ. Να αδειάζουμε απο ριψάσπιδες και ραγιάδες. Όταν σας απελευθερώσαμε (και μάλλον κακώς το κάναμε τελικά) δεν είχαμε ούτε επαγγελματικό στρατό, ούτε είμαστε πλούσιοι, αλλά τρώγαμε ψωμί και ελιά. Και κάθε οικογένεια είχε απο 5-10 παιδιά. Καλύτερα 5 εκατομμύρια Έλληνες, παρά 20 εκατομμύρια μαζωματάρηδες και τρέσαντες.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ.

East είπε...

Η Ελλάδα έχει θητεία από το 1911.

Ανώνυμος είπε...

ta leo xronia fili mou ,alla to mono pou tous endiaferi einai i komatokratia kai se afto ftei kai ena megalo meros tou elladikou ellinismou.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ελληνα ΜΑΝΙΑΤΗ ειμεθα της ιδιας αποψεως.
Εισαγωγη μεταναστων ! λεει ο αλλος!
Ελατε η σαρα και η μαρα,λεει,για να γινουμε πολλοι!
ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΩ ΕΥ....