Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τι υπονοεί ο κ. Λοβέρδος;


«Βασιλικότερος του Βασιλέως», ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, εμφανίσθηκε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, βάλλοντας κατά υντάγματος και ασκώντας δριμύτατη επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ένα παραλήρημα εναντίον της Μεταπολίτευσης και
των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε μια καθαρά πολιτική-προσωπική εμφάνιση που γεννά πολλά ερωτήματα και δημιουργεί χώρο για πολλές και ακραίες εικασίες.





Ένας έγκριτος συνταγματολόγος που είχε ψηφίσει το 2001 τη συνταγματική αναθεώρηση, τι μπορεί να υπονοεί λέγοντας ότι «το ισχύον σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται». Ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος μπορεί να ξεκινήσει μετά από πέντε χρόνια από την τελευταία αναθεώρηση. Άρα το 2013, και κατά μια ερμηνεία, εφόσον η τωρινή κυβέρνηση προτείνει την αναθεώρηση, μπορεί η βουλή που θα προκύψει να αναθεωρήσει κάποια άρθρα. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι τα θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος μπορούν να αλλάξουν μόνο «επαναστατικώ δικαίω», σύμφωνα με το άρθρο 110.





Πιθανόν η πίεση από την τρόικα, η κούραση των τόσων μηνών, η αίσθηση ότι μετά την ανάληψη της αντιπροεδρίας και του υπουργείου Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο υποσκελίστηκε και οι προσωπικές φιλοδοξίες να οδήγησαν «τον καλό μαθητή» της κυβέρνησης να ξεσπαθώσει κατά του συστήματος στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και κοινωνικά. Επίσης κατάφερε με την επίθεσή του εναντίον της Αριστεράς συλλήβδην, την οποία κάποτε υπηρέτησε, να προσπαθεί να τον επαναφέρει στην τάξη ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλης!



Ενημερώνοντας την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τα κωλύματα μετεγκατάστασης του Υπουργείου Υγείας στο κτίριο του κέντρου τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, ο κ. Λοβέρδος το απέδωσε στη γραφειοκρατία και επετέθη κατά των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζοντας ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».



Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνέχισε βάλλοντας και κατά της Αριστεράς και με αφορμή το θάνατο των θυμάτων της Μαρφίν είπε: «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Μαρφίν. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση».



Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επανήλθε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, επιμένοντας στη δήλωση του για τους δημοσίους υπαλλήλους και τονίζοντας ότι δεν φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.



«Δεν πιστεύω ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα αμφιβάλλει ότι εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται, ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται μετά να είναι συνάρτηση της πραγματικότητας κι όχι αοριστολογιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος με αφορμή επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Περλεπέ- Σηφουνάκη για την ψυχική υγεία.



Έντονες αντιδράσεις



Αντίθετος με τις δηλώσεις Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι «για να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο πρέπει να έχουμε συμμάχους τους υπαλλήλους που δουλεύουν». «Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές», είπε ο κ. Πρωτόπαπας στη ΝΕΤ, ενώ παραδέχτηκε ότι για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα.



«Πρέπει να είμαστε σοβαρό κράτος και να υλοποιούμε ό,τι ψηφίζουμε», είπε αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Αναφερόμενος στην προειδοποίηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η έκτη δόση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ο κ. Πρωτόπαπας είπε πως «αυτό θα γίνεται κάθε φορά που πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, καθώς τα χρήματα αυτά είναι πολιτών των εταίρων μας και πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα δικαιούμαστε».

Οι απόψεις του Υπουργού Υγείας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν καλύπτει τις δηλώσεις Λοβέρδου, τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία, ενώ μίλησε και για συντεχνία Υπουργών που καταδυναστεύει μία κοινωνία πολιτών λέγοντας ότι θέλει να τη σώσει.



Για «κατάπτυστες και συκοφαντικές» δηλώσεις του Υπουργού Υγείας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, προσθέτοντας ότι χιλιάδες οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων έχουν λάβει το μήνυμα για το πώς θα τους συμπεριφερθεί η κυβέρνηση.



Μεγαλομανία καταλόγισε στον Ανδρέα Λοβέρδο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αναρωτήθηκε «αν οι νέοι εχθροί είναι για τον κ. Λοβέρδο οι δημόσιοι υπάλληλοι και το Σύνταγμα».

«Λυπάμαι για την εξέλιξη του Υπουργού, ο οποίος φαντάζομαι έχει μεγαλομανή σχέδια για τον εαυτό του, πάρα πολύ μεγαλομανή» κατέληξε ο βουλευτής.



Τις δηλώσεις Λοβέρδου απέφυγε να σχολιάσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης υποστηρίζοντας πάντως ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του.
Πηγη 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Λοβέρδε θα σου πω κάτι άλλο.
Δεν φταίνε το 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι που φτάσαμε σε αυτό το χάλι.
Φταίνε 300 εναλλασόμενοι υπάλληλοι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που φτάσαμε εδώ.
Φταίω και εγώ που σας ψήφισα, φταίμε και όλοι μας που δεν είχαμε τα αρχίδια να σας γυρίσουμε την πλάτη.
Ναι καλά άκουσες Λοβέρδε. Δεν πιστεύω στη βία, στα σπασίματα, στα καψίματα, ή στο ξύλο της αρκούδας, είτε από εμάς προέρχεται είτε από τις δυνάμεις προστασίας των πολιτικών.
Προτού δαιμονοποιήσεις τον δημόσιο υπάλληλο κάτσε σκέψου ποιοί απ'αυτούς σε δίδαξαν, σε εξυπηρέτησαν, σου έσωσαν τη ζωή, σε προστατεύουν από τους Τούρκους, ή σε προστατεύουν από τον λαό που σε ψήφισε.
Κρίμα στα πτυχία σου.

Υ.Γ. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, αλλά είμαι μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να κοιταζόταν στον καθρέφτη,ερωτώντας εαυτόν,ποιός και γιατί διόρισε τόσους δημοσίους υπαλλήλους και μετά ας ζητήσει τα ρέστα.
Οι ίδιοι τροφοδότησαν το πελατειακό ψηφοθηρικό σύστημα για όσο τους εξυπηρετούσε ώστε να μην έχουν μάρτυρες της σιωπηλής υπονόμευσης της χώρας και των θεσμών της,διαβρώνοντας σταθερά ότι αγνό και ηθικό συνιστούσε την δομή του,επιδιδόμενοι έτσι απερίσπαστοι στον ανίερο πλουτισμό τους,την δημιουργία οχυρών ώστε να ίστανται στο απυρόβλητο τώρα που η αλήθεια ξεσκεπάζεται και καρατομούν αυτούς που οι ίδιοι χρησιμοποίησαν και που τώρα πιά δεν χρειάζονται.
Καμμία κουβέντα για τα ιερά προνόμια των ιδίων που με μια τετραετία βγαίνουν στην σύνταξη εφ όρου ζωής,τα ανά δύο-τρία χρόνια αναδρομικά τους,τους μισθούς τους που υπερτερούν των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και ας μην αναφέρουμε τα καθαρά κέρδη από προμήθειες και κάθε λογής σκοτεινές αναθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Για τον τιτλο του αρθρου σας στον οποιο αποκαλειτε τον λοβέρδο "κυριο": Λοβέρδος και "κύριος" ειναι οροι ασυμβίβαστοι. Το ιδιο ισχυει για ολους τους καρεκλοκενταυρους της Βουλης.

Γιαννης είπε...

Ο αλήτης ο λοβέρδος βλέπει ότι ερδαιώνεται ο χοντρός στο πασοκ και έχει λυσάξει. άρχισε λοιπόν να λαϊκίζει ελπίζοντας να μαζέψει τη συναίνεση του κόσμου εναντίων των δ.υ. αλλά δεν θα του περάσει, δεν είναι ικανός για ηγέτης με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. εχει να φάει μπόλικο γιαούρτι όταν έρθει η ώρα. (εκλογές)

Ανώνυμος είπε...

Πατε καλα ρε εκει πανω ???
Ο Λοβερδος "Ένας έγκριτος συνταγματολόγος"
Ελεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Λοβέρδος ειναι ο Μητσοτακης του ΜΠΑΤΣΟΚ σε εκτροχιασμενη εκδοση!

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει ο Λομβέρδος που δούλευς η γυναίκα του, ποιος την μετέταξε και που και σε ποια ηλικία τώρα παίρνει 2000 σύνταξη. Επίσης ο τρισμέγιστος δουλευταράς Λομβέρδος να μας πει που ανήκει, στον ιδιωτικό τομέα ή στον δημόσιο;...Εγώ ξέρω πως τα αφεντικά του μαγαζιού-γωνία που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, το έριξαν έξω και γι' αυτό πρέπει να πληρώσουν όλοι τους πολύ ακριβά...'Αντε με τον κάθε μαλάκα ...δημοσιουπαλληλίσκο μόνιμο βουλευτή, που νομίζει ότι έχει πιάσει τον Πάπα απ' τ' αρχίδια...

Ανώνυμος είπε...

Εγκριτος συνταγματολογος και μουνι καλιγραφιας

Comedia Finita είπε...

Προετοιμάζει την κοινή γνώμη γις τις απολύσεις στο Δημόσιο. Φυσικά μείον ένας Δημόσιος υπάλληλος απολυμένος σημαίνει μείον δύο απολυμένοι απο τον ιδιωτικό τομέα λόγω μείωσης της κατανάλωσης και επιπλεόν επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων. Τα ψίχουλα που θα κερδηθούν ια πάνε για την αποπληρωμή τόκων...

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ 12: 19. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΝΤΟΣ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ....ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΡΟΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΦΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ...ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΨΕΥΩΜΕΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑΚΟΥΖΙ ΚΑΙ ΦΕΡΡΑΡΙ.....

Ανώνυμος είπε...

το πραγματικό του όνομα είναι "ΛΙΟΥΕΡΝΤΙ" και είναι σκατοαλβανός.ΨΑΧΤΕ ΤΟ.