Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΡΤ καταργεί τη Θεία Λειτουργία!


Του Γιώργου Παπαθανασόπυλου
Η κατάργηση της ΕΤ1 από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μόσιαλο παρασύρει σε κατάργηση τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και άλλων λατρευτικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας! Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη γιατί για πρώτη φορά από την
ίδρυση της η ΕΡΤ καταργεί την εκπομπή που έχει απήχηση μεταξύ των Ελλήνων σε ....
όλο τον κόσμο και είναι η παρηγοριά χιλιάδων πιστών που δεν μπορούν για διαφόρους λόγους να βρίσκονται στην Εκκλησία.

Όπως είναι γνωστό η ΕΤ1 κάθε Κυριακή από τις 8 έως τις 10.30 το πρωί μεταδίδει τη Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών έως το κλείσιμο του για την επισκευή που χρονίζει και στη συνέχεια από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου της οδού Σκουφά, στο Κολωνάκι. Επίσης μεταδίδει ποικίλες λατρευτικές εκδηλώσεις και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Με την κατάργηση της ΕΤ1 όλα αυτά επίσης καταργούνται μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκπομπές, οι οποίες δεν μπορούν να βρουν στέγη στη ΝΕΤ, που διατηρεί τον ενημερωτικό της χαρακτήρα. Η μη μεταφορά της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή το πρωί στη ΝΕΤ γίνεται ακριβώς με το αιτιολογικό ότι η ΝΕΤ την Κυριακή το πρωί δεν μπορεί να καταργήσει τη δημοσιογραφική εκπομπή που μεταδίδεται την ίδια ώρα και βρίσκεται απέναντι από τις ανάλογες ενημερωτικές εκπομπές των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών! Βεβαίως πρόκειται περί αβάσιμης δικαιολογίας, δεδομένου ότι η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, ανταγωνιστικά των ενημερωτικών εκπομπών και επί πλέον ικανοποιείται το θρησκευτικό συναίσθημα των τηλεθεατών, που πληρώνουν την ΕΡΤ για να έχουν και εκπομπές που δεν βάζουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα παραμείνει η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΤ3 της Συμπρωτεύουσας και τους Ναούς όπου ιερουργεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Και στην περίπτωση αυτή πάντως υπάρχει σε κυβερνητικά στελέχη δυσφορία για τα όσα αναφέρει ο κ. Άνθιμος στα κηρύγματα του και αν δεν υπολόγιζαν το συνολικό κόστος σε περίοδο γενικότερης κοινωνικής κρίσης θα καταργούσαν και αυτή τη μετάδοση.

Η κίνηση αυτή της ΕΡΤ είναι σε συνέχεια και πιο σοβαρή από την κατάργηση της εκπομπής "Αρχονταρίκι", την οποία παρουσίαζε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Προφανώς η ΕΡΤ πήρε τη σκυτάλη της περιθωριοποίησης της Εκκλησίας και περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την παρουσία της στα τηλεοπτικά προγράμματα. Είναι άγνωστο το αν και πώς θα αντιδράσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Έως τώρα σε όσα η Κυβέρνηση πράττει κατά της Εκκλησίας περιορίζεται σε επιστολές, σε δελτία Τύπου και σε προσωπικές επαφές επιτροπών με τους υπευθύνους κυβερνητικούς παράγοντες. Φυσικά όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Και βέβαια η επωδός είναι το ρητορικό ερώτημα "επανάσταση θα κάνουμε;", η απάντηση είναι πως όχι και το συμπέρασμα ότι δέχεται κάθε μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος του πληρώματος ουσιαστικά χωρίς κανένα κόστος για την κυβέρνηση.
Πηγη 

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πρακτορες του σιωνισμου επι το εργον. Μήπως βαλουν στη θεση της την μουσουλμανικη λειτουρια;

Ανώνυμος είπε...

επιτελους και ενα ευχαριστο σε αυτο το σαιτ :)))

Ανώνυμος είπε...

Τότε δεν θα πληρώνω και εγώ ΕΡΤ....

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΕΛΖΕΒΟΥΛΗΔΕΣ ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ,ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΤΜΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΥΦΟ Κ.Λ.Π.
ΚΟΨΙΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναί,ναί!!!! Η Ορθόδοξη Εκκλησία όντως αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια της Νέας Τάξης!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!!
Ρε μαλάκες,τί πίνετε?????Ζείτε σε άλλο πλανήτη???? Πού την είδατε εσείς την Εκκλησία να παίρνει θέση??? Ελαμψαν δια της απουσίας τους!!!!
Πίστευα-πραγματικά-οτι θα ξεσήκωνε το λαό,ιδίως όταν φτάσαμε τότε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου,αλλά όχι μόνο αυτό δέν έγινε,τουναντίον,ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ σάν τους ποντικούς...
Αυτή είναι η Εκκλησία σήμερα...ΝΑ την χαίρεστε!
(Σε λίγο το ΠΑΣΟΚ,θα την βάλει να εκδώσει-πάλι- συγχωροχάρτια όπως παλιά,για να εισπράξει έξτρα φόρους,με αντάλλαγμα τα γνωστά!!!!)

Ανώνυμος είπε...

ρε συ δε πα να κάνεις καμία τελετή στο Δία; αφου δε σε απασχολεί το ζήτημα ρε κακομοίρη τι κάθεσε και μας τα πρίζεις;

Ilgar είπε...

Γλύψτε παπάρες το γιωργάκι.......έτσι θα μας πάρει και τα υπόλοιπα.Η εκκλησία σας φταίει και το δωδεκάθεο,και όχι η βλακεία που σας δέρνει.Να χαίρεται η μάνα που βγάζει τέτοια "ξύπνια" παιδιά που πήδηξαν ολόκληρη Ελλάδα και δεν κουνήθηκε κανένας ...δημοκράτης.

Ανώνυμος είπε...

2.58" αφού ειναι ευχαριστο, γέλα οσο μπορείς τώρα.
Γιατί κάποια στιγμή, δεν θα γελάς καθόλου.
Δυστυχώς για εσένα, ΔΕΝ κάνω πλάκα.
Ευτυχώς για εσένα, έχεις ακόμη χρόνο να αλλάξεις άποψη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΓΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΕ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ). ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ?? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

να καταργηθεί και να τεθη εκτος νομου η χριστιανικη ορθοδοξη εκλισια παλιο πουστιδες προδοτες ανθελληνες

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ποιος μαλάκας βλέπει ΕΤ1 anyway;
Όποιος θέλει να βρει το Θεό δεν χρειάζεται να ψάξει πέρα απ τη μύτη του. Όσο για την ΕΤ1 στ' αρχίδια μου την έγραφα, στ' αρχίδια μου τη γράφω.

Ανώνυμος είπε...

@ 2:58
Εσύ πρέπει να έπεσες στη χύτρα με τα σκατά όταν ήσουν μικρός, έλα, παραδέξου το.

Ανώνυμος είπε...

10:48

ελα να σε γαμησω μωρη πόρνη γαμώ το σπιτάκι σου το μουνί της μανας σου γαμημένε θα σου ξεριζώσω την καρδιά ρε πουσταρά και θα στην βάλω να την φας μπάσταρδεμενο πλάσμα του αιωσφόρου γαμημένε εργένη στοικέ πουσταρά γαμώ της μάνας σουυ το μουνί και της αδερφή σου ρε ΑΝΘΈΛΛΗΝΑ... ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΑΝ ΣΕ ΒΡΩ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΙΩΣΦΟΡΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΓΕ ΓΑΜΩ

Ανώνυμος είπε...

4.31
το μονο που θα μου κανης, ειναι να βαλης τις πουτανες σου μανα γυναικα αδελφες και κορες σου. μετα απο την πιπα κολο να μου κλασουνε και τα αρχιδια. σου γαμο την οικογενεια οοοοοολυ μουνοπανο 

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά ὑπάρχουν. Δεῖτε ποιός τά ἔχει…

http://xemandrios1.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

11.32' ΝΑΙ έχεις δίκιο. Επεσα. Αλλά βγήκα.
Εσύ δυστυχώς εισαι ακόμη μέσα και αμφιβάλλω τελικά αν θα βγεις... δυστυχώς για εσένα... Πάντως εχεις ωραία και σοβαρά επιχειρήματα. Ειναι φαντάζομαι πολύ ευχάριστο να συζητά κάποιος μαζί σου και να ανταλλάσει απόψεις. Μπράβο σου για το επίπεδο, τις γνώσεις και την παιδεία σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά!!!! αποδείξατε πόσο άντρες είστε... Και έχετε την εντύπωση ότι κάνετε ...σχόλια. Χαμένοι του κερατά είστε. Και τώρα περιμένω-επειδή είστε αντρούκλες- να αρχίσετε το βρίσιμο σε μένα.Βρίστε κανα γιωργάκι,κανα πάγκαλο ή παπακωνσταντίνου ή όποιον άλλο θέλετε, κάντε το ντε ;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δηλ. 9.45' τι θέλεις να κάνουμε? Εσένα γιατί να σε βρίσουμε?
Επείδή έχουμε iq ραδικιού, δεν μας εξηγείς λίγο το σχολιο σου?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν έχετε iq ραδικιού.Όμως θέλω να πώ ότι δεν είναι συζήτηση το να μιλάμε για το μουνί της μάνας του άλλου. Δεν είμαι κανένα "μπουμπούκι" , αλλά για σκέψου το, είναι κουβέντα αυτή;Τι να κάνουμε τώρα.Όπου μπορούμε, να φροντίσουμε να εξηγήσουμε ό,τι οι ηλίθιοι που μας κυβερνούν, κάποιο συμφέρον θα έχουν να κτίσουν τέμενος και όχι ένα απλό τζαμί για τους μουσουλμάνους, τους φουκαράδες.... Ρε παιδιά,να τους δοθεί χώρος και να το κτίσουν μόνοι τους,όπως κάνουν και οι χριστιανοί στις αραποχώρες τους.Και ας αφήσουμε τις ρατσιστικές μαλακίες...¨ολοι αυτοί ήλθαν μόνοι τους, δεν τους κάλεσε κανείς-και να μην πει κανείς ότι και οι έλληνες πήγαν μετανάστες καπ κπλ.Οι δικοί μας προσκλήθηκαν, πέρασαν γιατρούς και όλες τις νόμιμες διαδικασίες.Οι εδώ ξένοι ; Και στο κάτα κάτω της γραφής όσοι τους...αγαπούν να τους πάρουν σπίτι τους.Και επειδή δεν έχουν χρήματα ή ΄πού να κοιμηθούν, αυτό είναι δικαιολογία να κλέβουν, να καταστρέφουν, να σκοτώνουν; Φτάσαμε στο σημείο να φοβώμαστε να κυκλοφορήσουμε στη γειτονιά μας.Για σκέψου το ρε φίλε.Και ας αφήσουμε τις αηδίες για ρατσισμούς,εθνικισμούς,χρυσές αυγές και άλλες μαλακίες. Σταματώ εδώ λόγω έλλειψης χρόνου.Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για κάποια λάθη κατά την πληκτρολόγηση.Είναι φανερό τι θέλω να γράψω.