Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ



Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος
(από το : Κουρδιστό Πορτοκάλι)
Τελικά τι επέμεινε από το κίνημα των Αγανακτισμένων;
Στην ουσία τίποτε παρά μόνο τα δακρυγόνα και το βρωμόξυλο από τα ΜΑΤ του Παπουτσή.
Άξιζε αυτή η τύχη στους χιλιάδες Αγανακτισμένους  που διαδήλωναν τόσο καιρό στο Σύνταγμα;
Ναι, κατά τη γνώμη μας.
Οι ίδιοι επέλεξαν να γίνουν... 
σκόνη στον άνεμο.
Ο εγωκεντρισμός  δεν τους επέτρεψε να πράξουν τον αυτονόητο:  να συμφωνήσουν στην εκλογή μιας επιτροπής η ενός ηγέτη ο οποίος θα τους εκπροσωπεί.
Έφυγαν κι άφησαν πίσω τους κάτι σκηνίτες, μια αίσθηση νοσταλγίας από τα χιπιά στα Μάταλα, ώσπου ήλθε ο μπόγιας Δήμος και τους μάζεψε.
Δεν υπήρχε, ανάμεσά τους,  ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να μιλάει εκ μέρους τους;
Πολύ αμφιβάλλω. Εξαιρετικοί άνθρωποι με ωραίες ιδέες, γνώσεις και παιδεία πέρασαν από το Σύνταγμα.
Τι συνέβη λοιπόν και κανείς δεν ήταν τόσο «επαρκής» ώστε να εκπροσωπήσει τους Αγανακτισμένους;

Γιατί τόσος Ναρκισσισμός;
Τι περίμεναν δηλαδή;
Να πέσει η φασιστική κυβέρνηση του ΓΑΠ, επειδή μαζεύτηκαν ειρηνικά στο Σύνταγμα και έκαναν το σήμα της ανοιχτής παλάμης;
Ωραία, ας πούμε ότι πέφτει η φασιστική κυβέρνηση Παπανδρέου και αναλαμβάνουν τις τύχες της χώρας οι αδέξιοι ντιντήδες του Σαμαρά, με χορηγό τον ΣΑΤΑ και μπροστάρηδες τον Γιάννη Μανώλη και τον Γιάννη Τραγάκη.

Τι έχουν να κερδίσουν οι Αγανακτισμένοι;
Πάπαλα.
Καλούμε λοιπόν τους Αγανακτισμένους να εκλέξουν άμεσα έναν ηγέτη του Κινήματός τους: Θα μπορούσε να είναι ο Δημήτρης Καζάκης, ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο Πιτσιρίκος, ακόμη και ο Λουκάνικος.
Και οι 4 είναι πολύ καλύτεροι από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τη Παπαρήγα.
Ο ηγέτης είναι αυτός που απουσιάζει από την Αγανακτισμένη Ελλάδα.
Να είστε σίγουροι πως αν υπήρχε ο ηγέτης σ αυτή τη συγκυρία θα ήταν μαζί του το σύμπαν.
Είναι ολέθριο λάθος των Αγανακτισμένων η απουσία ηγέτη.
Αν ήταν ο Βαρουφάκης για παράδειγμα επικεφαλής του Κινήματος υπάρχει κανείς που ν αμφιβάλλει ότι ακόμη κι αν γινόταν αύριο οι εκλογές,  δεν θα έπαιρνε το κόμμα τους το λιγότερο 10%;
Ξανασκέψου το αγαπητέ Αγανακτισμένε, πριν χαθούν τα πάντα κι εσύ δεν έχεις το κουράγιο να κουνήσεις το χαμένο κορμί σου…

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπαρουφακης, συγνωμη, ο Βαρουφακης ειναι υπερ του ευρωομολογου, δηλ. της χρεωκοπιας ολης της Ευρωπης απο τις αγορες. Και ο Σορος ειναι υπερ του ευρωομολογου. 1+1=2. Αντι να χρεωκοπεις ενα ενα τα κρατη, με το ευρωομολογο εχεις με μιας ολη την Ευρωπη στο χερι σου. Η χαρα του σπεκουλαδορου.
Αλλα η πιο πιασαρικη καραμελλα του Βαρουφακη ειναι η ευρωπαικη λυση, δηλ. να αλλαξουμε τη δομη του ευρω. Ζησε Μαη μου...

Unknown είπε...

Μα καλά ο Βαρουφάκης δεν είναι προσωπικός φίλος του ΓΑΠ και υπέρμαχος του μνημονίου; Τον πρώτο χρώνο πάντως και μέχρι τις νομαρχιακές εκλογές μας είχε τρελάνει για το αναγκαίο κακό....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΚΗΣ ΔΑΓΚΩΤΟ !

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ - ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΟΥΛΗ (ΕΙΡΗΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΣΑ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;...

Ανώνυμος είπε...

Λύσσα με τα κόμματα και τους ηγέτες... λες και οι άνθρωποι είναι πρόβατα και χρειάζονται οπωσδήποτε ένα τσοπάνο να τους καθοδηγεί.ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο μεγάλο λάθος,είναι οτι δεν στάθηκαν ικανοί να περιφρουρήσουν από 200 κολόπαιδα,μπατσαρία και ψευτοαναρχικούς τις συγκεντρώσεις. Αν είναι δυνατόν,έστω και αν ήταν μόνο 1000 οι αγανακτισμένοι. Ξεβράκωμα και νέφτι και άστους να πιάσουν τα τουρκοβούνια. Δεν επιμένω για Ισπανικό περίπατο γιατι είναι βρωμόκολοι. Η βία μόνο με βία πολεμιέται.

Ανώνυμος είπε...

Ο ηγέτης θα αναδειχτεί από μόνος του, χωρίς να το καταλάβει ούτε ο ίδιος, εκεί που θα παλεύει για τις ιδέες του. Θα είναι γελοίο να χρησιμοποιούσαν και οι αγανακτισμένοι παρόμοιο σύστημα με τα κόμματα για να βγάλουν ηγέτη, στην καλύτερη περίπτωση θα βάζαμε 10-20 άτομα της προκοπής μέσα στη βουλή. Βασικό σύνθημα στην πλατεία ήταν η Άμεση Δημοκρατία, αν το θυμάται κανείς.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ;ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤIΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΗΓΕΤΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ, Η ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Η ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ''ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ''. ΕΔΩ ΕΚΑΝΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ.ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΡΗΣΑΝ, ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ.
ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ, ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΖΕΡ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΛΑ, ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΩΝΕΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΧΕΛΑΙΑ. ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΧΑΟΣ'' ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΙΑΤΡΩΝ ΚΤΛ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

το λάθος είναι ότι δεν πήραμε τα όπλα να τους ξεκάνουμε στη βουλή, μαζί και κάτι μαλάκες δημοσιογράφους σαν και αυτόν που έγραψε το κείμενο.Τπ θέμα παπάρα δεν είναι η πρόταση και ο εκπρόσωπος, το θέμα είναι η επανάσταση

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

«Αλέκο Παναγούλη, οδήγησε τα βήματά μας», το σύνθημα του Πατριωτικού Μετώπου, στην υποδοχή του ΓΑΠ, στη ΔΕΘ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μπαρούφα Μπαρουφάκη αρχιπαπαγάλε αμα έχεις αρχίδια γιατί μάλλον μουνί έχεις ανάμεσα στα σκέλια βάλε απέναντι σου ρε τον ΚΑΖΑΚΗ σε ένα από τα μπουρδελοκάναλα που σε φιλοξενουν,να σε κάνει σκόνη,αλοιφη για τους κάλλους,σαν και σένα θέλει δέκα μαζίΤην Τετάρτη στον ΑΝΤ1 τον είχε καλέσει εκείνος ο τσόγλανος ο Πάτρας ρώτα να μάθεις τι έγινε και του άρπαξαν βίαια οι τραμπούκοι του ΑΝΤ1 το μικρόφωνο και τον έσυραν κυριολεκτικά εξω.
Εσένα όμως σε γλύφουν αυτά τα κοπρόσκυλλα οι πρωινάδες Ξέρεις τι είσαι ρε καθηγηταρά.Είσαι ένας
αξιοθρήνητος και αξιολύπητος παπαγάλος ένας πληρωμένος
προσκυνημένος καθηγητής

Ανώνυμος είπε...

3.29-3.36
Σήκω ρε άνθρωπε να πάς σε κάνα τρελλογιατρό να σε δεί
Γράψε κάτι ουσιώδες.Μας έχεις φλομώσει στις αρχιδιές