Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις στους τέσσερις θέλουν να φύγουν


Το 75% των νέων θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Ο εφιάλτης της ανεργίας τους κάνει να βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό ως μόνη λύση για ένα καλύτερο μέλλον

Σε μία περίοδο που ο εφιάλτης της ανεργίας μαστίζει την Ελλάδα, έχοντας εκτιναχθεί πάνω από το 16%, οι νέοι σκέφτονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.


Τέσσερις στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στο "Πρώτο Θέμα", δηλώνουν έτοιμοι να φύγουν σε περίπτωση που τους δοθεί η κατάλληλη επαγγελματική ευκαιρία.

Ιδιαίτερα στους νέους 18-24 ετών, οι οποίο κυρίως πλήττονται από την ανεργία, το ποσοστό ανέρχεται στο 75%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 25-44, το ποσοστό είναι στο 50%.

Ακόμη και οι υπερπροστατευτικοί Έλληνες γονείς δηλώνουν σε ποσοστό 53% ότι θέλουν να φύγουν τα παιδιά τους από την Ελλάδα.
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΝΙΓΗΡΗΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΗΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ...

ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ....

ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!

Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια χειραγώγησης των Ελλήνων, από τα ΜΜΕ, για να φύγουν από την Ελλάδα. Καθημερινά, λοιπόν, στην ειδησεογραφία, ακούμε για «απελπισμένους νέους ανθρώπους», που βλέπουν ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον» και φεύγουν για τα ξένα (π.χ. Αυστραλία κ.λπ.). Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, χιλιάδες νέοι Έλληνες έχουν ήδη φύγει, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ψάχνουν να βρουν ασφαλή τρόπο για να φύγουν. Πάντως, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να έφυγε, ούτε έχω ακούσει κανέναν να το λέει στα σοβαρά.Μόνο κάποιους «τηλεκατευθυνόμενους» βλέπω να το σκέφτονται, επειδή λένε τα κανάλια ότι φεύγουν κι άλλοι!

μήπως όλα αυτά εντάσσονται σε κάποιο σκοτεινό σχέδιο, να ωθήσουν τους Έλληνες στην μετανάστευση και μάλιστα σε χώρες πολύ μακρινές, όπως η Αυστραλία (που η επιστροφή είναι δύσκολη υπόθεση), για να στρογγυλοκάθονται εδώ οι κάθε λογής αλλοδαποί;

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΑΧΟΛΑΜΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ...ΑΥΤΟΙ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ....ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ...ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ....ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥ ΚΟΚΑΛΗ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ????? ΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΛΥΜΕΝΤΟ..ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΕΑ...ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΑΜΟΓΑΚΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ειδαν οτι πλεον δεν τους πιστευει κανεις μονο τα ταγμενα κομματοσκυλα,οι καλοβολεμενοι θεσιτες,βλεπουν οτι πατωνουν και θελουν να μπασταρδεψουν το λαο για ναχουν λαθροψηφους αλλα δυστηχως γιαυτους τους εχουν παρει χαμπαρι και οι δντ+ευρωπαιοι τι λαμογια ειναι και τους εχουν στη γωνια σε τιμωρια μεχρι να ιδιωτικοποιησουν και να εξαθλιωσουν τους μισθους ολου του δημοσιου φορεα αλλα δεν το κανουν γιατι θα χασουν και το 15%+20% πουχουν τωρα και τα 2 κομματα (αγριο στριμωγμα απο τη μια οι ψηφοφοροι απο την αλλη το δντ+ευρωπη,διαλεχτε).

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!! ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΦΗΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ Ο 6:09 π.μ..

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ Η ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ. ΚΑΛΑ ΧΑΪΡΙΑ!!! ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΞΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 12:03
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΕΙΤΕ ΣΥΓΚΕΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΓΝΩΣΤΟ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΛΔ ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΥ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ?ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ?

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ, 1 ΧΡΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ(ΠΧ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΠΡΩΤΟΝ ΘΕΣ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΕΙΣΑΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΕΣ 3-5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΠΑΡΕΕΣ ΚΤΛ
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ 1500 ΕΥΡΩ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΣΙ ΓΥΡΙΣΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΑΜΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ: ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΤΛ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΠΤ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΞΕΝΙΤΕΙΑ.
ΑΥΤΑ