Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση: Η Moody’s υποβάθμισε το Δήμο Αθηναίων!Τρομερό χαστούκι στην κυβέρνηση και τις μεθοδεύσεις της!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση για μικροκομματικές σκοπιμότητες έθετε τον Πειραιά σε καθεστώς μνημονίου, βγάζοντας λάδι την Αθήνα!

Ο οίκος Moody’s υποβάθμιζε τον Δήμο Αθηναίων, θέτοντάς τον πλέον στη βαθμίδα Caa1 από τη βαθμίδα B1 και μάλιστα με αρνητική προοπτική.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, η υποβάθμιση του....


Δήμου Αθηναίων ακολουθεί την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική.
Η Moody’s αναφέρει ότι οι ισχυροί λειτουργικοί και χρηματοπιστωτικοί δεσμοί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του ελληνικού Δημοσίου συνεπάγονται σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά στην ικανότητα της Διοίκησης του Δήμου να δρα ανεξάρτητα από το ελληνικό Δημόσιο και έξω από το πλαίσιο ευρύτερων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων.
Όπως σημειώνει, οι δεσμοί αυτοί αντανακλώνται στην πρόσφατη επιδείνωση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης του Δήμου ως αντανάκλαση της επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας.
Τα στοιχεία πριν από το κλείσιμο του 2010 δείχνουν τη δυσκολία του Δήμου Αθηναίων να προσαρμόσει το επίπεδο των δαπανών του στα πολύ χαμηλότερα έσοδα, η οποία καταλήγει στη διεύρυνση του ταμειακού ελλείμματος που πρέπει να χρηματοδοτηθεί, σημειώνει η Moody’s στην ανακοίνωσή της.
Είμαστε περίεργοι τι θα ζητήσει η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα. Μήπως την υποβάθμιση του Πειραιά; Λέτε να είναι δάκτυλος του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου;