Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΔΣΑ: Αμετάκλητα και άνευ όρων!


Eξεδόθη από Τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η παρακάτω ανακοίνωση:

«ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»


Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου.


Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους· απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση.

Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, δηλαδή των δανειστών μας.

Η δανειακή σύμβαση είναι Ε Κ Ν Ο Μ Η .

ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν.

Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.

Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. Τέτοιους όρους, όμως, ο υ δ έ π ο τ ε αποδεχτήκαμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν' ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ
ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.


Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χ. Παξινός
Πηγη 

6 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

που σαι ρε Αδωνι να μου ξαναπεις μπαρουφες οταν στα εγραφα εγω και εκανες τον Αλεκο ...

Modestus είπε...

Ποιος ο πουλημένος; Ο "ψήφισα το Μνημόνιο αλλιώς δεν θα είχατε να φάτε"; Ο βιβλιοπώλης επειδή έγινε βο(υ)λευτής νομίζει ότι ξαφνικά έγινε ανώτερος από συνταγματολόγους, οικονομολόγους και δικηγόρους. Δεν με εκνευρίζει τίποτα από αυτά αλλά το ότι θέλει να το παίξει πατριώτης και το κόμμα του πατριωτικό ενώ ψήφισε Μνημόνιο με τέτοιους απαράδεκτους όρους. Τα βλέπεις καραγκιοζάκο τι γράφουν οι δικηγόροι; Ή μήπως και αυτοί δεν ξέρουν τι λένε;

Giannis είπε...

δεν υπαρχουν χειροτεροι προδοτες απο τους δηθεν πατριωτες!οσοι υπεγραψαν το μνημονιο ηδη εχουν περαστει στην Ιστορια ως οι χειροτεροι προδοτες της πατριδας!

orestis είπε...

Που θα μπορούσα να βρώ τα ονόματα όλων όσων υπέγραψαν το μνημόνιο; Θέλω να συντάξω μια λίστα με αυτά τα ονόματα με επικεφαλίδα τυπου : ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ,να την εκτυπώσω και να την μοιράσω παντού. Αν βρώ και φωτογραφίες, ακόμα καλύτερα!

ΑΧΙΛΕΥΣ είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΠΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤ ΑΡΧ...ΤΟΥΣ? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Παλιό αλλά πάντα χρειάζεται υπενθύμιση για να μην ξεχνιόμαστε και κάνετε πάρα πολύ καλή δουλειά σε αυτό παιδιά, μπράβο. Ξεκαθαρίστε απόλυτα όλοι στο μυαλό σας τι σημαίνει η δανειακή σύμβαση και γιατί όσο υπάρχει αυτή δεν υπάρχει Ελλάδα, κάτι που πρέπει να γνωρίζουν από καρδίας ΟΛΟΙ οι Έλληνες: http://www.ypogeio.info/posts/167