Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Keiser. Λεει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μεταξύ των οποίων είναι και το γιατί πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στη Δραχμή. Φυσικά ο Οικονομικός σχολιαστής που είναι καλεσμένος του Μαξ ΔΕΝ είναι κομμουνι. Οπότε καταρρέει και το μοναδικό ακράδαντο επιχείρημα του εκλεγμένου βουλευτή μας. Θα παρακαλούσα να βάζατε αυτό το βίντεο που είναι στην ίδια εκπομπή με το απόσπασμα που περιγράφει την επιστροφή στη Δραχμη.
Με αφορμή την επιστροφή στη Δραχμή θα ήθελα να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση. Σε περιπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή το κόστος της εργασίας θα καταποντιστεί μετα από μια πιθανή υποτίμηση. Επίσης μια καλή πρωτοβουλία θα είναι να γυρίσει το ελληνικό χρέος από ευρώ σε Δραχμή. Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Σημιτης πουγύρισε τα ελληνικά χρέη από δραχμές σε ευρώ. Η πραγματική αξία του χρέους τότε θα μπορεί να καθοριστεί από τη ταχύτητα εκτύπωσης δραχμών στους εκτυπωτές του νομισματοκοπείου. Είναι αυτό ακριβώς που κάνουν εδώ και τριάντα χρόνια οι Αμερικάνοι. Τι σημαινει αυτό? Επιγραμματικά συγκέντρωση φθηνής εργασίας προσελκύει κεφάλαιο. Κεφάλαιο και φθηνή εργασία συνεπάγεται πραγματική παραγωγή. Δηλ. βιομηχανία. Ανάπτυξη της βιομηχανίας σημαίνει εργασία. Αύξηση της εργασίας σημαίνει κοινωνική πρόοδος. Αυτό με την προυπόθεση ενός σοβαρού κράτους να μπορεί να εγγυηθεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Το παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου δεν είναι μόνο η Κίνα. Ποιοί θα χάνανε από την επιστροφή στη δραχμή. Μόνο αυτοί πουταφάγαν και τα έχουν αποταμιεύσει σε αξίες του ευρώ. Ο Μαξ πάντως λέειότι ο υπερπληθωρισμός θα χτυπίσει και τους δίκαιους και τους άδικους. Αυτά επιγραμματικά. θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος μέσω του μπλόγκ όπου ο καθένας θα μπορούσε να τοποθετηθεί θεματικά δημιουργώντας θέση. Είτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο της λογικής είτε ακόμα και αυτό της διαισθητικής αντίληψης. Είναι νομίζω κατάλληλη η συγκυρία να μπουν τα θέματα και να ζυμωθούν οι αντλήψεις. Ευχαριστώ
@XaBas Προς χάριν του διαλόγου να πω το εξής: Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά εκτός των λογικών επιχειρημάτων που κι εσύ και άλλοι έχουν αναφέρει, διαισθητικά είμαι υπέρ της δραχμής (με μια πατριωτική κυβέρνηση, όχι βέβαια με τη σημερινή), γιατί βλέπω ποιοι αποδεδειγμένα προδότες τάσσονται με τόσο ιερό πάθος εναντίον της. Έτσι απλά δηλαδή θέλω αυτό που απεχθάνονται και τρέμουν οι διάφοροι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης και οι εξουσιαστές μας.
3 σχόλια:
Κοκκαινάκια λέει ο Κάιζερ τον Τζέφρι?
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Keiser. Λεει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μεταξύ των οποίων είναι και το γιατί πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στη Δραχμή. Φυσικά ο Οικονομικός σχολιαστής που είναι καλεσμένος του Μαξ ΔΕΝ είναι κομμουνι. Οπότε καταρρέει και το μοναδικό ακράδαντο επιχείρημα του εκλεγμένου βουλευτή μας. Θα παρακαλούσα να βάζατε αυτό το βίντεο που είναι στην ίδια εκπομπή με το απόσπασμα που περιγράφει την επιστροφή στη Δραχμη.
Με αφορμή την επιστροφή στη Δραχμή θα ήθελα να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση.
Σε περιπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή το κόστος της εργασίας θα καταποντιστεί μετα από μια πιθανή υποτίμηση.
Επίσης μια καλή πρωτοβουλία θα είναι να γυρίσει το ελληνικό χρέος από ευρώ σε Δραχμή. Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Σημιτης πουγύρισε τα ελληνικά χρέη από δραχμές σε ευρώ. Η πραγματική αξία του χρέους τότε θα μπορεί να καθοριστεί από τη ταχύτητα εκτύπωσης δραχμών στους εκτυπωτές του νομισματοκοπείου. Είναι αυτό ακριβώς που κάνουν εδώ και τριάντα χρόνια οι Αμερικάνοι.
Τι σημαινει αυτό?
Επιγραμματικά συγκέντρωση φθηνής εργασίας προσελκύει κεφάλαιο. Κεφάλαιο και φθηνή εργασία συνεπάγεται πραγματική παραγωγή. Δηλ. βιομηχανία. Ανάπτυξη της βιομηχανίας σημαίνει εργασία. Αύξηση της εργασίας σημαίνει κοινωνική πρόοδος. Αυτό με την προυπόθεση ενός σοβαρού κράτους να μπορεί να εγγυηθεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Το παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου δεν είναι μόνο η Κίνα.
Ποιοί θα χάνανε από την επιστροφή στη δραχμή. Μόνο αυτοί πουταφάγαν και τα έχουν αποταμιεύσει σε αξίες του ευρώ.
Ο Μαξ πάντως λέειότι ο υπερπληθωρισμός θα χτυπίσει και τους δίκαιους και τους άδικους.
Αυτά επιγραμματικά.
θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος μέσω του μπλόγκ όπου ο καθένας θα μπορούσε να τοποθετηθεί θεματικά δημιουργώντας θέση. Είτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο της λογικής είτε ακόμα και αυτό της διαισθητικής αντίληψης.
Είναι νομίζω κατάλληλη η συγκυρία να μπουν τα θέματα και να ζυμωθούν οι αντλήψεις.
Ευχαριστώ
@XaBas
Προς χάριν του διαλόγου να πω το εξής: Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά εκτός των λογικών επιχειρημάτων που κι εσύ και άλλοι έχουν αναφέρει, διαισθητικά είμαι υπέρ της δραχμής (με μια πατριωτική κυβέρνηση, όχι βέβαια με τη σημερινή), γιατί βλέπω ποιοι αποδεδειγμένα προδότες τάσσονται με τόσο ιερό πάθος εναντίον της. Έτσι απλά δηλαδή θέλω αυτό που απεχθάνονται και τρέμουν οι διάφοροι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης και οι εξουσιαστές μας.
Δημοσίευση σχολίου