Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νόμιμη η Φοροδιαφυγή.



Πολύπλοκο φορολογικό σύστημα, που δεν βρίσκουν άκρη ούτε οι εφοριακοί.

Βγαίνουν και λένε 45% φόρο για πάνω από 40.000 ετήσιο εισόδημα.
Πως βρίσκεις το εισόδημα των επιχειρηματιών με τις Ανώνυμες Εταιρείες Α.Ε.;
Πως βρίσκεις το εισόδημα των επιχειρηματιών με τις χρηματιστηριακές Ανώνυμες Εταιρείες ;
Πως βρίσκεις το εισόδημα των επιχειρηματιών με τις offshore;
Που έχει έδρα; Σου φέρνει ένα χαρτί από μια χώρα χιλίων κατοίκων ότι φορολογήθηκε εκεί.
Εάν έχει έδρα και παραγωγή εδώ φορολογείται 23%, και στο μέγιστο να πάνε τον φορολογικό συντελεστή, με την χρέωση αγαθών από προσωπική χρήση στην Α.Ε πάλι φοροδιαφυγή έχεις. Απλά λιγότερη αν κάνει έλεγχους το κράτος που μπαίνει και το λάδωμα στο παιχνίδι.
Εάν έχει έδρα και εισαγωγές εδώ φορολογείται 23%, και λογιστικά έχει ελάχιστο κέρδος αφού τα εμπορεύματα τιμολογούνται με υψηλό κέρδος στην offshore ιδίων συμφερόντων.

Αφορολόγητα κεφάλαια κάνουν βόλτες παγκοσμίως με τις offshore μέσα έξω και άντε να βρουν άκρη να φορολογήσουν.
Κάθε μεγάλο ακίνητο και μια offshore και παραμυθιάζουν τον κόσμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής..
Κάθε πλοίο και μια offshore .Φτιάχνεις και μια Εφοπλιστική Ανώνυμο Εταιρεία για διαχείριση και άντε να βρουν και να πατάξουν την φοροδιαφυγή..
Φορολογία των χρηματιστηριακών κερδών με ίδιο ποσοστό άμα έχεις 100 ευρώ, 10.000 ευρώ, 10.000.000 ευρώ, κέρδη. Απλά δεν γνωρίζεις ποιος έχει τις Μετοχές και τι πρέπει να πληρώσει λόγω συνολικού κέρδους ανά φορολογούμενο.
Ανέβασαν το Φ.Π.Α. στο 23% (όσο ο άμεσος φόρος των Α.Ε.) . Για να καλύψουν την αδυναμία είσπραξης των άμεσων φόρων. Όταν ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται τι γίνετε θα προσπαθήσει να μην το πληρώσει με κάθε τρόπο.
Δεν είναι ανεκτό να φορολογείσαι στο ένα τέταρτο με εισοδήματα χαμηλού τζίρου, μισθού η σύνταξης.
Έτσι όπως είναι το Φ.Π.Α 23% , χρειάζονται υψηλοί μισθοί και ο μικρότερος συντελεστής φόρου εισοδήματος να είναι 30% αφαιρώντας όλες τις αποδείξεις ώστε να υπάρχει κίνητρο. για όλους.
Με το υπάρχον φορολογικό σύστημα φορολογείται έμμεσα ο μισθωτός με 500 και 1.000 ευρώ εισόδημα με 23%.
Πόσο δίκαιο είναι να έχεις δέκα εταιρείες κολοσσούς με ποσοστό ιδιοκτησίας 51% που το κατέχουν 300 offshore ιδιοκτησίας σου (για μοιράζετε κι ο τζίρος), και να φορολογείσαι το ίδιο με τους μικρό μέτοχους,.
Μέχρι και η Αμερική το βλέπει τρελό τώρα που ζορίζετε με το χρέος..Δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους παρά τους χαμηλούς συντελεστές που έχει..

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος ότι όλοι οι οικονομολόγοι μιλάνε για μικρή φορολογία στις επιχειρήσεις. Δεν είναι όλοι κεφαλαιοκράτες.
Στο παγκόσμιο σύστημα της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων οι χώρες συναγωνίζονται πια θα έχει μικρότερο φόρο, για να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια.
Στην Ελλάδα δεν μπορούν να μαζέψουν φόρους λόγω των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογράψει.
Ο συντελεστής φορολόγησης κερδών Ανωνύμων Εταιρειών σε γειτονικές χώρες είναι 10%.
Υπάρχουν χώρες φορολογικοί παράδεισοι με συντελεστή φορολόγησης κερδών Ανωνύμων Εταιρειών 4%. Μικρότερο από το ΦΠΑ στο γάλα.

Ο συντελεστής φορολόγησης κερδών Ανωνύμων Εταιρειών πρέπει Παγκοσμίως να είναι ίδιος και υψηλός 50% . Να επιστρέφετε ο φόρος ανάλογα της φορολογικής κλίμακας του εισοδήματος του επενδυτή.
Αν θέλει να είναι ανώνυμος δεν υποβάλει φορολογική Δήλωση και υπάγετε στον μέγιστο συντελεστή.
Είναι ικανοί να πάνε τον Φ.Π.Α στο 50% και να καταργήσουν τους άμεσους φόρους.
Δια ταύτα επειδή δεν προβλέπετε ενιαία φορολόγηση των Πολυεθνικών και μεγάλων Ανωνύμων Εταιρειών αν είστε μισθωτός συνταξιούχος Αγρότης μικροεπαγγελματίας;

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

2 σχόλια:

GRArktos είπε...

κι εγώ έχω μια απορία. εφόσον με την είσπραξη φόρον είχαν, έχουν και θα έχουν πρόβλημα. γιατί δε τους καταργούν να ησυχάσουμε; Ας ελέγχουν μόνο τη κεντρική τράπεζα και να μην υπάρχουν τράπεζες ιδιωτικές. ρεύμα, νερό και τηλεφωνία κρατικό μονοπώλιο και δούλεψε το ρημάδι με 250.000 υπαλλήλους (στρατός και αστυνομία μαζί) και μι μου πεις ότι δε γίνετε. για πλάκα!!!

East είπε...

Η φοροδιαφυγή και η διαφθορά υπάρχουν λόγω υψηλής φορολογίας, και λόγω τεράστιας γραφειοκρατίας και πολυνομίας.