Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μεγάλο Σάββατο θα ηχήσει η καταραμένη σάλπιγγα!



Βρέθηκε το 1922 στον τάφο του Τουταγχαμόν, κάποιοι 17 χρόνια μετά δοκίμασαν αν “δουλεύει” αν βγάζει δηλαδή ήχο. Η σάλπιγγα ήχησε και λίγο μετά ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Κάποιοι τη δοκίμασαν ξανά... λίγο πριν ξεσπάσει ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου... Καταραμένη είπαν, κι αυτή όπως τόσα άλλα που συνδέονται με τον τάφο. Δεν είναι τυχαίο λεέν ότι με το που την άγγιξαν τα χέρια ενός αρχαιολόγου για πρώτη φορά μετά από... 3.000 χρόνια μέσα στον τάφο... έσπασε!


Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τη “δίδυμη αδελφή της” κάποιοι θέλησαν να την κλέψουν από το μουσείο του Καϊρου την ώρα που οι ταραχές έκαναν το αίμα να ραίει στους δρόμους της πόλης...
 

Τώρα κάποιοι θέλουν να την ξαναδοκιμάσουν. Το Μεγάλο Σάββατο η σάλπιγγα θα ηχήσει και πάλι χάρη σε ένα πρόγραμμα του BBC που όχι τυχαία λέγεται “Ghost Music”. 


Το BBC άλλωστε έχει το προνόμιο να κατέχει την μοναδική ηχογράφηση της φαραωνικής σάλπιγγας, που είχε γίνει το 1939 στο Μουσείο του Καΐρου. 


Όπως δημοσιεύει “Το Βήμα” “η ηχογράφηση του BBC ήταν μία εντελώς εξαιρετική περίπτωση, αφού χρειάσθηκε πρώτα να πεισθεί η αιγυπτιακή Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ το πρόγραμμα είχε αναλάβει να παρουσιάσει σε περίπου 150 εκατομμύρια ακροατές ο πρωτοπόρος ραδιοφωνικός παραγωγός Ρεξ Κίτινγκ. Παρών εξάλλου ήταν και ένας από τους τελευταίους επιζώντες της ομάδας Κάρτερ, ο Αλφρεντ Λούκας, ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αποκατάσταση των θησαυρών του Τουταγχαμών. Πέντε λεπτά όμως πριν να ηχήσει η σάλπιγγα το μουσείο βυθίστηκε στο σκοτάδι και όπως περιέγραψε αργότερα ο Κίτινγκ είδε στο φως των κεριών τον Λούκας, που ενώ προσπαθούσε να είναι ψύχραιμος, το χέρι του έτρεμε... 

Γιατί;
Ο Λούκας ήταν παρών και στη πρώτη απόπειρα, που είχε γίνει για να παίξει η ασημένια σάλπιγγα στην Αίγυπτο μπροστά στον βασιλιά Φαρούκ και τότε το πολύτιμο αντικείμενο έσπασε, πιθανώς λόγω του σύγχρονου επιστομίου που χρησιμοποιήθηκε, όπως θεωρήθηκε από τους ειδικούς. Αλλά και ο ίδιος ο Λούκας έπεσε και χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο. Το όργανο όμως επισκευάστηκε. Οσο για την αναπαραγωγή του BBC, ο μουσικός που είχε επιλεγεί για αυτή τη θρυλική εκπομπή ήταν ένας στρατιώτης, μέλος μπάντας, ονόματι Τζέιμς Τέιπερν.”


Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/04/blog-post_4176.html#ixzz1K9VcmCNh

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!!!!ΚΟΛΠΑ ΕΔΩ ΚΟΛΠΑ ΕΚΕΙ ΚΟΛΠΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!ΠΑΝΤΟΥ Κ ΠΑΝΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ???ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ Τ ΛΑΘΟΣ Κ ΒΓΗΚΕ Κ ΜΙΛΗΣΕ!!!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Σ ΠΛΑΝΕΣ Τ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ!!!!ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ!!!ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΓΤ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Π ΦΥΓΑΜΕ ΝΑ Τ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΧΩΡΑ Κ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΦΥΓΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ
ΠΑΠΑΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ???ΒΑΤΙΚΑΝΟ???ΜΑΣΩΝΙΑ???ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ?ΟΛΟΙ ΜΕ Τ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ???

Ανώνυμος είπε...

5,37 ΣΩΣΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!......ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ......ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!!! ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ....ΓΕΛΑΣΤΕ ΧΑΧΑΝΟΥΛΗΔΕΣ ΠΝΕΕΤΑΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαζομααααααααρες... που λέει και ο Λαζόπουλος...
Ακου σαλπιγκα... δεν πανε καλά μου φαίνεται...
Τραβάτε σε καμιά εκκλησία λέω εγώ,γιατί πλέον δεν μας μένει ΤΙΠΟΤΕ άλλο,
παρά ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ολους.

Modestus είπε...

Πείτε τον Γ.Ο.Χ παραπάνω να βγάλει τον σκασμό. Άιντε ο χριστιανός δεν είναι φανατικός και τράβα να μάθεις "γνήσιε" χριστιανέ από που προήλθε η αίρεση σου πριν μας πεις κι άλλα. Όσο για το άρθρο απλά το θεωρώ αστείο να τα κάνει όλα αυτά μια μαγική σάλπιγγα. Σε λίγο θα φέρουμε και τον Χάρρυ Πότερ να μας κάνει μερικά ξόρκια, έλεος δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

ρε αλλαξτε το μπλογκ και απο αντι ν.τ.π που ειναι καντε το αντι γ.τ.π....γιατι για τον πουτσο το καταντησατε...με τα παπαδαρια σας....

Ανώνυμος είπε...

Πρ, πρ η σάλπιγξ... σαν το ξεχειλωμένο έντερο των μισάνθρωπων καλόγερων κ(λ)άνει...

Ανώνυμος είπε...

modestrus mia xara ta les...to magiko klarino tou manga de tha to anaferei kaneis?

Ανώνυμος είπε...

12:15 les oti G.O.X eine eresi? kai apo pou proilthe? hehe telika eise amorofotos. to palaio imerologio eitan edw gia aiwnes!! to neo apo pou proilthe???? kai pote? to 1924 ilthe kai apo ton papa fisika/11 npou sillitourgate alla den kserete tipota. den dierotiese pou oi ipoloipoi orthodoxoi laoi ston kosmo eine paleoiimerologites?

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΧ έπαθα σαλπιγγίτιδα...

Ανώνυμος είπε...

θα ηχησουν οι σαλπιγγες του πολεμου και στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι 2 σαλπιγγες ....βρε λες .....