Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαΐου 2011, και να μην φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκείΗ ΓΣΕΕ ανήγγειλε γενική απεργία και συγκέντρωση για την 11η Μαϊου 2011. Η ΓΣΕΕ έχει κάνει μέχρι τώρα τρεις τέτοιες ανάλογες κινητοποιήσεις (5/5/2010, 15/12/2010 και 23/2/2011) στο διάστημα που μας πέρασε από τον ερχομό του Μνημονίου. Υποτίθεται πως οι κινητοποιήσεις αυτές της ΓΣΕΕ γίνονται για να ανατραπεί η άδικη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Καταλαβαίνει όμως εύκολα κανείς, και από την συχνότητα αυτών των κινητοποιήσεων αλλά και από την μεθοδολογία τους, πως ο αντικειμενικός τους ....
σκοπός δεν είναι βέβαια η ανατροπή της άδικης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην πετυχαίνουν τίποτε απολύτως. Τίποτε θετικό για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Κι αυτό φαίνεται από τα μηδενικά τους αποτελέσματα. Οι τρεις προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ δεν πέτυχαν τίποτε. Μα τίποτε. Απολύτως.
Οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ έχουν έναν και μόνο σκοπό: την λαϊκή εκτόνωση. Λειτουργούν πρακτικά σαν βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης. Είναι σχεδιασμένες ώστε να δίνουν την εντύπωση σε αυτόν που συμμετέχει πως έκανε το καθήκον του και μπορεί να γυρίσει πλέον ήσυχος και πανευτυχής στο σπίτι του.
Το συνηθισμένο σενάριο, που ακολουθείται σε πολλές πόλεις, από την ΓΣΕΕ, τα εργατικά κέντρα και γενικά τον ολιγαρχικά ελεγχόμενο επαγγελματικό συνδικαλισμό της χώρας, προβλέπει συγκέντρωση, έπειτα πορεία, συνήθως τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων και πέρα για πέρα άσκοπη, μα εντελώς ΑΣΚΟΠΗ, και μετά διάλυση. Ναι διάλυση.
Αν όμως θέλουμε να πετύχουμε κάτι, ότι νάναι αυτό, έχει αποδειχτεί πια ότι το να πηγαίνουμε και να φεύγουμε δεν αποδίδει.
Να πάμε λοιπόν στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου, αλλά να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί.
Καλώ όλους τους ιστολόγους καθώς και όλες τις ανεξάρτητες κινήσεις και τις οργανώσεις πολιτών που συμφωνούν πάνω σε αυτή την ιδέα του “Πάμε και μένουμε“, να την προωθήσουμε όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την 11η Μαϊου με όποιο τρόπο και μέσο έχουμε. Να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε. Να συντονιστούμε.
Εχω και έχει κι ο καθένας μας από χίλιες ιδέες πάνω στο ποια θα μπορούσαν να είναι τα αιτήματα μιας παλλαϊκής συγκέντρωσης του τύπου “Πάμε και μένουμε”. Αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να τα εκφράσω εδώ. Αν η συγκέντρωση επιτύχει, τότε να είσαστε σίγουροι πως θα μεταβληθεί σε επί τόπου γενική συνέλευση και θα καθορίσει τα τακτικά και τα στρατηγικά της αιτήματα και τους στόχους της, ο συγκεντρωμένος λαός από μόνος του. Εμείς, ιστολόγοι και κινήσεις-οργανώσεις, οφείλουμε να δράσουμε μόνο προπαγανδιστικά υπέρ της συμμετοχής και του “δεν φεύγουμε”, και συντονιστικά. Και όχι σαν οι από πάνω σοφοί που αποφασίζουν μόνοι τους για τους άλλους, επειδή τα ξέρουν όλα. Ας εμπιστευθούμε την γνήσια δημοκρατία και το δικαίωμα των πολλών να αποφασίζουν εκείνοι.
Το σημαντικό όμως είναι να “Πάμε και να μείνουμε”. Να μην διαλυθούμε. Και να είμαστε πολλοί φυσικά.
Κι όπως λέει κι αυτός ο γενναίος έλληνας στο βίντεο παρακάτω: “εγώ το είπα, έχετε κουράγιο; γουστάρετε την ελευθερία μας; ελάτε εδώ να δώσουμε τον αγώνα μαζί κι ας αποτύχουμε… κι ας αποτύχουμε ρε…”

Εμπρός λοιπόν: Ποιοί ιστολόγοι και ποιές κινήσεις συμφωνούν “να δώσουμε τον αγώνα μαζί κι ας αποτύχουμε ρε…”;

6 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ είπε...

Είμαι μέσα.Επιτέλους καταλάβανε ορισμένοι οτι χωρίς διάρκεια,δεν γίνετε τίποτα.Αυτοί που δεν θα ακολουθήσουν,όταν θα έρθει η ώρα που θα ξεμπλέξουμε,θα ήθελα να είναι ή μειοψηφία. Τόσοι ανεργοι,ανύπαντροι,συνταξιούχοι,και ότι άλο διαθέσιμο υπάρχει,να κάτσει όσο μπορεί,χώρίς να κοιτάει τι κάνει ο δίπλα.Δέν πάμε επιδή πάνε.Πάμε γιατί έχουμε γίνει καλύτεροι ανθρωποι,και θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.Φέυγουμε γιατί εμείς αποφασίζουμε ποιά,και γινόμαστε μάρτυρες του καινούργιου τρόπου ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Να μείνετε...μην φύγετε όπως την άλλη φορά που μείναμε 3 και ο κούκος..όσοι είσαστε εκεί το ζήσατε το ''πούλημα'' από όλους! ...που λάκισαν!...αν δεν επιμείνουμε δεν γίνεται απολύτως τίποτε!
Καλή Ανάσταση...και να ετοιμάζετε τα τσεκούρια σας...συμπολεμιστές....ή ζωή ή καιάδας....διαλέχτε!!!

ουγκ ο ινδιάνος.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΗ...
ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ....
ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΟΟΛΥΥΥΥ ΞΥΛΟ....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ,,,,
ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από την καταραμένη ΓΣΕΕ και τα πουλημένα αφεντικά της....Αν ο κόσμος θέλει να επαναστατήσει δεν έχει καμμία ανάγκη τα σκυλιά του συστήματος της ΓΣΕΕ ιδιαίτερα αν κοιτάξουμε τα προηγούμενα μέλη της ποια κατάληξη είχαν θα καταλάβουμε πολύ καλά το βρώμικο ρόλο της...
Βλέπε Πρωτόπαππας...

Ανώνυμος είπε...

NA ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΚΑΤΟΚΥΦΗΝΕΣ. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕ? ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΡΕΜΑΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!!