Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Σαν πέσει η ψείρα στον γιακά...



O “αρχοντοχωριάτης” των 150.000 ευρώ
Από τη μία (στη φωτογραφία) ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας δηλαδή ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τα κλειδιά του ευρωπαικού “θησαυροφυλακίου” και ορίζει ποιος και με ποιον τρόπο, αν και πόσα θα εισπράξει.

Από την άλλη ο επαίτης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος , δηλαδή μιας χώρας που έχει παραδώσει την οικονομική -δημοσιονομική της πολιτική στον διεθνή έλεγχο.

Κι όμως… Ο “άρχοντας” Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως τον βλέπουμε, περιμένει ως κοινός θνητός ανάμεσα σε άλλους επιβάτες στην αίθουσα αναμονής για να επιβιβαστεί σε ....αεροπλάνο της γραμμής.

Αντίθετα, ο …αρχοντοχωριάτης -τύποις- υπουργός (μια που η δουλειά του είναι να εκτελεί τις εντολές των διεθνών ελεγκτών), όπως τον βλέπουμε, κυκλοφορεί ως Μπιλ Γκέιτζ με lear jet!!!

Όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα “To Πρώτο Θέμα”, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με τη γραμματέα του, κάποιους συνεργάτες και τον γιο του, ταξίδεψε στις ΗΠΑ με ένα VIP σκάφος που του διαθέτει η χώρα.

Αυτό το πήγαινε -έλα του Παπακωνσταντίνου με lear jet στις ΗΠΑ κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 150.000 ευρώ.

Αν ο υπουργός και η “παρέα” του χρησιμοποιούσαν αεροσκάφος της γραμμής, ακόμη και αν ταξίδευαν σε business class, το κόστος θα ήταν 10 φορές μικρότερο.

Τώρα βέβαια, θα πει κανείς ότι τα 150.χιλιάρικα που πληρώσαμε για να νοιώθει ότι είναι “κάποιος” ο υπουργός μας είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των χρημάτων που αρπάζει από τις τσέπες μας με τις αποφάσεις του.

Δεν είναι θέμα χρημάτων, λοιπόν, η προκλητικά υπεροπτική συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Είναι η συμπεριφορά του, δυστυχώς, επιβεβαίωση της πεποίθησης η οποία παγιώνεται στην κοινή γνώμη ότι ο υπουργός, όπως και πολλοί άλλοι ακόμη συνάδελφοί του στην ελληνική κυβέρνηση, είναι αλλού.

Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος, ούτε τον ενδιαφέρει.

Προφανώς, ο υπουργός ζει και απολαμβάνει τον μύθο (ή την ψευδαίσθησή) του, όσο κρατά η “βασιλεία” του…

1 σχόλια:

Αγγελική είπε...

Με τέτοια προκλητική συμπεριφορά λοιπόν, πιστεύει κανείς ότι αυτός ο κομπλεξάκιας, θα μας βγάλει απ΄την κρίση;
Στα μάτια μου τουλάχιστον, φαντάζει σαν αυτούς τους στερημένους, που τώρα του δώθηκε η ευκαιρία,να ζήσει το μύθο του.
Σε βάρος μας δυστυχώς κι αυτό είναι το κακό.