Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο γεωπολιτικός χάρτης της Μέσης Ανατολής θα αλλάξει πολύ σύντομα – Τι φοβούνται ΗΠΑ και Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία «απειλεί» τη Τουρκία





Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη δεν επιθυμούν αυτή τη στιγμή να συγχωνευθούν οι λεγόμενες και ισλαμικές δημοκρατίες. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Χαμάς στην Αίγυπτο με αυτούς της Παλαιστίνης ή και αλλού γιατί θα αποτελέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό, με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή.Θα επιθυμούσαν οι Ισραηλινοί να προχωρούσαν σε κάποιες διευκολύνσεις σε σχέση με το λιμάνι της Γάζας, παρά να εμπλακεί όλη η.... Μέση Ανατολή σε μια πολεμική σύρραξη. Κάτι το οποίο επιθυμεί διακαώς η Χαμάς. 


Αυτό που φοβούνται οι Δυτικοί είναι τη συμμαχία της Χαμάς με τη Χεζμπο λάχ του Λιβάνου, που θα έδινε το έναυσμα για έναν νέο πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, από τη στιγμή που τα κινήματα των εξεγερμένων ακόμα βράζουν.
Γι’ αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει ένας διπλωματικός μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ Αμερικανών, Ευρωπαίων και Τούρκων προκειμένου να πεισθεί η Τουρκία ώστε να μην ξαναστείλει τον στολίσκο στη Γάζα στα τέλη Μαΐου.
Στο διπλωματικό παιχνίδι έχουν μπει και οι Σαουδάραβες, οι οποίοι «απειλούν» τους Τούρκους ότι θα σταματήσουν οποιαδήποτε οικονομική συνεργασία μαζί τους εάν συνεχίζουν να στηρίζουν τα αιτήματα της Χαμάς. Από τη μεριά της, η Χαμάς θεωρεί τη συγκυρία ως μια ιστορική ευκαιρία ώστε να ηγηθεί μιας προσπάθειας για ένα ευρύτερο αραβικό κίνημα και τη δημιουργία ενός νέου αραβικού έθνους το οποίο θα καταφέρει να ρίξει κυβερνήσεις που διατηρούν καλές σχέσεις με το Ισραήλ, όπως αυτές του Μπαχρέιν, της Συρίας και της Ιορδανίας. Αλλά, πάνω από όλα, αυτό που επιθυμούν είναι να μειωθεί η επιρροή του σημερινού αιγυπτιακού καθεστώτος, γιατί η εξέγερση στην Αίγυπτο δεν τους ικανοποίησε όπως εξελίχθηκε. Τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σίγουρα ο γεωπολιτικός χάρτης της Μέσης Ανατολής θα αλλάξει πολύ σύντομα.
Εφημερίδα: ΑΞΙΑ - gdailynews

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ Η ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΧΕΖ ΜΠΟΛΑΧ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ, Η ΧΑΜΑΣ Ή Η ΧΕΖ ΜΠΟΛΑΧ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩς ΟΠΟΤΕ ΚΟΝΤΕΥΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!!