Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Ομογενής κανει καζούρα στους Σκοπιανούς στη Ν.Ν. ΟυαλίαΤου ΘΕΜΗ ΚΑΛΟΥ
Τη μήνη των ατόμων με καταγωγή από την ΠΓΔΜ προκάλεσε πρόσφατα ομογενής που είναι στέλεχος του Εργατικού Κόμματος όταν τους προσφώνησε ως «Σκοπιανούς».
Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Χούσσο, ο οποίος είναι επαγγελματικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος και πρώην πρόεδρος της νεολαίας του ίδιου κόμματος στην ίδια Πολιτεία.
Κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση των Εργατικών στα νότια της Πολιτείας κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, όπου ήταν παρόντα άτομα διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης, δεν δίστασε να αποκαλέσει «Σκοπιανούς» εκείνους που....
προέρχονται από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Με το πέρας της εκδήλωσης τον πλησίασε ένας παριστάμενος και του ζήτησε εξηγήσεις για το τι εννοούσε.

«Του απάντησα, ότι εννοώ τους ανθρώπους από τα Σκόπια» είπε στο Νέο Κόσμο ο κ. Χούσσος και συμπλήρωσε ότι «δύο Αγγλοαυστραλοί με προσέγγισαν, μου είπαν ότι ήμουν αγενής και με κάλεσαν να απολογηθώ».
«Έχω τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα και δεν πρόκειται να συμβιβαστώ. Όπως εγώ σέβομαι και αποδέχομαι την δική τους διαφορετική άποψη στο θέμα, θα πρέπει και εκείνοι να σέβονται και να αποδέχονται την δική μου. Αποδέχομαι ότι ζούμε στην Αυστραλία και γι’ αυτό δεν προσπαθώ να τους αναγκάσω να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία – παρ’ ότι έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω. Την ίδια στιγμή όμως η δική μας (σ.σ.: η ελληνική) άποψη στο θέμα χρειάζεται να γίνει σεβαστή και αποδεκτή» είπε ο κ. Χούσσος και πρόσθεσε:
«Θα ήταν πολύ εύκολο- ακόμη και για Έλληνα- πολύ απλά να τους αποκαλέσει Μακεδόνες και να αποφύγει τη σύγκρουση. Αυτό, όμως, δεν είναι σωστό».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΧΟΥΣΟ .ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ.
ΑΙΑΝΤΑΣ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

ΕΥΓΕ

Ανώνυμος είπε...

εγραψε ο νεος!!!!!!!
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Δὲν τοὺς εἶπε καὶ μαλάκες.