Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Γκιούλ πρός Έρογλου: ''Να τουρκοποιηθεί η ελληνοκυπριακή γη όσο το γρηγορότερο δυνατό''


Να τουρκοποιηθεί η ελληνοκυπριακή γη όσο το γρηγορότερο δυνατό, ήταν η ιστορική απόφαση, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Milliyet», ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλλάχ Γκιούλ ζήτησε όπως αγοραστεί η ελληνοκυπριακή περιουσία στη.... λεγόμενη «Τ.Δ.Β.Κ». Ο κ. Γκιούλ ζήτησε από τις τουρκικές τράπεζες, όπως συστήσουν μια επιτροπή, που θα χρημαδοτήσει για αναπτυξιακά έργα εκείνες τις ελληνοκυπριακές περιουσίες που έχουν εξαγοραστεί από τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες.

Στη συνάντηση Έρογλου- Γκιούλ είχαν παρευρεθεί επίσης και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, ο υπεύθυνος για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, καθώς και ο αρμόδιος για το Κυπριακό, Τσιεμίλ Τσιτσέκ. 
Η συνάντηση κράτησε για μισή περίπου ώρα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών. Ο Γκιούλ ζήτησε επίσης, όπως η λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» να επισπεύδει τη λήψη αποφάσεων.