Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμη να αποχαιρετήσει το ευρώ η Πορτογαλία...



Anti-ntp:Να εύχεστε όλοι να βγούμε από το ευρώ.. αλλιώς την βάψαμε...
Ουτε οι Ιρλανδοι ουτε οι Πορτογαλοι δεν προκειται να πανε στο ΔΝΤ. Μονο εμεις εχουμε προδοτες πολιτικους. Ο Γιωργακης μας ειχε ταμενους στους εβραιους τοκογλυφους συμπατριωτες του πολυ πριν εκλεγει.




«Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μίας ακραίας κατάστασης και χρειάζεται έναν μεγάλο συνασπισμό», τονίζει ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, που προειδοποιεί πως η αποτυχία συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Πορτογαλία να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.


«Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό που θα της επιτρέψει να..... αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση. Πιστεύω ότι τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά ....
η αποχώρηση από το ευρώ. Αυτή είναι μια κατάσταση που αναπόφευκτα θα μας αναγκάσουν να εξετάσουμε οι αγορές», δήλωσε ο Λουίς Αμάντο σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο έντυπο Expresso.
Υπενθυμίζεται, πως η Πορτογαλία τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε μια απότομη απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που «προβλέπουν» πιθανή χρεοκοπία της.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση, που δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, χρειάζεται υποστήριξη από την αντιπολίτευση για να περάσει τον προϋπολογισμό του 2011, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα αμφίβολο.

Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν τελικά σε συμφωνία που θα οδηγήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού για το 2011 κατά την πρώτη του ανάγνωση στο Κοινοβούλιο εντός των ημερών, αλλά οι επενδυτές παρακολουθούν στενά μέχρι την τελική ψηφοφορία στις 24 Νοεμβρίου. 
cosmo.gr