Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε η F492 Gemlik - Στα 50 μέτρα από το σκάφος του Λιμενικού



ImageΣτα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε η τουρκική φρεγάτα F492 Gemlik η οποία αποπειράθηκε χθες να εμβολίσει το ελληνικό περιπολικό σκάφος 070 του Λιμενικού. Αυτό καταγράφεται στην αναφορά που έστειλε η κυβερνήτης του περιπολικού στο Αργηγείο του Λιμενικού, η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΞ, μέσα στην οποία περιγράφει το όλο συμβάν. Το γεγονός αυτό ανεβάζει κλίμακα στην τουρκική πρόκληση, αφού αρχικά είχε θεωρηθεί ότι το τουρκικό σκάφος κινήθηκε αρχικά εντός των χωρικών υδάτων και εν συνεχεία στην όριο γραμμή.
Το γεγονός ότι μπροστά σε τόσους μάρτυρες (υπήρχε σε εξέλιξη ιστιοδρομία) έγινε μία τέτοια κίνηση σίγουρα δείχνει ότι η Άγκυρα κυριολεκτικά δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το ελληνικό περιπολικό προηγείτο της ιστιοδρομίας για την ακρίβεια βρισκόταν ελαφρά πίσω από το προπορευόμενο σκάφος, όταν η τουρκική φρεγάτα κινήθηκε εναντίον του.
Η ιστιοδρομία εκτεινόταν σε μήκος 5 μιλίων. Η απόσταση που έφτασε η τουρκική φρεγάτα από το σκάφος του περιπολικού ήταν 50-70 μέτρα μόλις! Απόδειξη ότι οι Τούρκοι, «πήγαιναν γυρεύοντας» είναι ότι διέθεσαν ολόκληρη φρεγάτα (!) για την παρακολούθηση της ιστιοδρομίας από την Ψέριμο στο Ντιντίμ!
Από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών δηλώθηκε στο defencenet.gr  ότι "Το υπουργείο Εξωτερικών πράττει αυτό που πρέπει, όταν παραβιάζονται οι διεθνείς συνθήκες και εν προκειμένω οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας¨.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr